Članki

S prevozi avtomobilov nalagajo dobiček

Rail Cargo Austria letos prihodke povečuje za 50 odstotkov
21.06.2011 22:30
Čas branja: 4 min

"Prihodke in dobiček letos povečujemo za 50 odstotkov, količine prepeljanega tovora pa so še večje. Uspelo nam je pridobiti nove, bolj donosne posle, in sicer prevoze avtomobilov znamk Volkswagen, Škoda, Audi in Hyundai v Koper in iz Kopra," je razloge za letošnji uspeh pojasnil Ivan Novak, direktor družbe Rail Cargo Austria, podružnica Ljubljana.

ivan novak
Ivan Novak, direktor družbe Rail Cargo Austria, podružnica Ljubljana, je v zadnjem letu število zaposlenih povečal za četrtino, vsak pa opravlja več različnih del.

Rail Cargo Austria (RCA) se ukvarja s tovornim prevozom po železnici. Glede na celotno količino prepeljanega tovora se uvršča na drugo mesto med evropskimi prevozniki v železniškem prometu. Z načrtovano internacionalizacijo lastni vlaki podjetja RCA v Sloveniji vozijo od leta 2008. Marca leta 2009 je podjetje po pridobitvi varnostnega spričevala začelo opravljati svoje dejavnosti kot železniški operater v Sloveniji. Lanski prihodki so bili na ravni predlanskih.

Avtomobili iz Nemčije in Češke

graf

"Za letos smo pridobili dovoljenje za 22 vlakovnih poti. Od tega 90 odstotkov prevozov opravimo na progi Koper-Beljak-Koper, v povprečju gre za osem do deset vlakov na dan. Nove relacije so v smeri Koper-Budimpešta in iz italijanske Cervignane do Dobove ter obrnjeno. RCA pa v smeri prek Zagreba pripravlja nove transportne poti do Romunije, Bolgarije in Turčije. Letos rastemo, ker poleg prevoza starega železa, lesa, sladkorja in premoga zdaj prevažamo še avtomobile in zabojnike. To pa je bolj donosno. Posel smo pridobili, ker vagone obračamo hitreje od tekmecev, in to po primerljivih cenah," je povedal Novak.

Število zaposlenih povečali za četrtino

RCA ima v Sloveniji 29 zaposlenih, sedem so jih zaposlili v zadnjem letu. Bodo pa letos še zaposlovali. "Vsak od zaposlenih je kvalificiran za opravljanje več različnih železniških poklicev in v nasprotju z zaposlenimi pri večjih prevozniških podjetjih opravlja hkrati več različno profiliranih del. Prav združevanje opravil in širok obseg kvalifikacij posameznika pomenijo našo prednost. Tehnološki procesi so posebej prilagojeni in zahtevajo minimalno število zaposlenih," je pojasnil Novak.

podjetniški zmagovalec

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.

Preberite tudi:

20.06.2011
19.06.2011
16.06.2011
15.06.2011
14.06.2011
21.06.2011
22.06.2011
23.06.2011
26.06.2011
27.06.2011
28.06.2011
FINANCE
Transport in logistika
Na železnico prihaja novi igralec, romunski Train Hungary Maganvasut
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija Na železnico prihaja novi igralec, romunski Train Hungary Maganvasut 12

Ivan Novak, prokurist pri THM: Naš namen je povečati razdalje prevozov in konkurirati pri novih poslih

FINANCE
Okolje & energija
Kam po sončno elektrarno za samooskrbo
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Kam po sončno elektrarno za samooskrbo 1

Nameravate postaviti sončno elektrarno in izkoristiti ugodnosti po uredbi o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije? Nekaterim ponudnikom, ki postavljajo sončne elektrarne, smo postavili šest vprašanj. Objavljamo njihove odgovore.

FINANCE
Okolje & energija
Predstavljamo: kako bi težave z odpadki rešili komunalci
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Predstavljamo: kako bi težave z odpadki rešili komunalci 2

Danes se predstavniki komunalnih podjetij sestanejo z okoljskim ministrom Juretom Lebenom. Kakšno rešitev nakopičenih odpadkov zagovarjajo.

FINANCE
Nepremičnine
Zakaj bodo lastniki malih sončnih elektrarn in toplotnih črpalk za elektriko plačevali več
PRO
Nepremičnine
GRADNJA IN BIVANJE
NepremičnineFinance PRO Zakaj bodo lastniki malih sončnih elektrarn in toplotnih črpalk za elektriko plačevali več (PRO)

Odgovor boste našli v tiskani tematski izdaji Gradnja in bivanje, ki si jo lahko na spletu preberete tudi v formatu PDF.

FINANCE
Okolje & energija
'V energetiki je treba premagati strah pred novostmi'
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar 'V energetiki je treba premagati strah pred novostmi'

Treba je premagati strah pred novostmi in izrabiti številne priložnosti revolucionarnih sprememb v energetiki, so zatrdili Robert Golob, GEN-I, rektor ljubljanske univerze Igor Papič in Iztok Seljak, Hidria.

FINANCE
Okolje & energija
(grafika) Minister Leben, tu imate še en problem: e-odpadki
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar (grafika) Minister Leben, tu imate še en problem: e-odpadki

Sistemu za odpadno električno in elektronsko opremo grozi, da bo šel po poti sistema z odpadno embalažo, je povedal direktor družbe Zeos Emil Šehić.

FINANCE
Transport in logistika
Marca prihaja Sava Express, nov tovorni vlak med Slovenijo in Srbijo. Kako konkurenčne bodo železnice?
Transport in logistika
Transport in logistikaSTA Marca prihaja Sava Express, nov tovorni vlak med Slovenijo in Srbijo. Kako konkurenčne bodo železnice? 5

Prejšnji teden so predstavniki regionalnih železniških operaterjev sprejeli pobudo o novem direktnem tovornem vlaku po nekdanjem desetem koridorju; prvi vlak bo šel na pot s postaje Ljubljana - Zalog 1. marca letos