Članki

Goodyearove pnevmatike se v Kranju vrtijo na polno

Kranjska Sava Tires, ki se po novem imenuje Goodyear Dunlop Sava Tires, po lanski četrtinski lasti prodaje tudi za letos napoveduje rast
28.06.2011 22:30
Čas branja: 4 min

"Trg pnevmatik za prvo vgradnjo in trg nadomestnih pnevmatik okrevata in zato tudi letos v Kranju napovedujemo rast. Korporacija Goodyear je v prvih treh letošnjih mesecih prodajo povečala za 27 odstotkov. Tudi v Kranju imamo zmogljivosti polno zasedene. Letos smo ustvarili 20 novih delovnih mest, še nekaj jih bomo do konca leta," je povedal Thierry Villard, glavni direktor družbe Goodyear Dunlop Sava Tires.

podjetniški zmagovalec

Sava Tires, ki je zadnjih 13 let v lasti Goodyeara, v Kranju zaposluje več kot 1.400 ljudi, ki proizvajajo in prodajajo pnevmatike. V proizvodnji delajo v treh izmenah in to 355 dni na leto. Lani je dodana vrednost na zaposlenega znašala 43.383 evrov, čisti dobiček pa je bil vreden 14,3 milijona evrov.

villard
Thierry Villard, glavni direktor družbe Goodyear Dunlop CSEE, je v Kranju letos na novo ustvaril 20 delovnih mest, še nekaj pa jih bo do konca leta.

Za naložbe 11 milijonov evrov

"Lani smo naredili več kot 7,1 milijona pnevmatik, kar je petino več kot predlanskim. Prodajo smo tako povečali za skoraj četrtino, čisti prihodki od prodaje so znašali 374 milijonov evrov. Na trgih EU smo ustvarili 77 odstotkov prihodkov. Prejšnje leto smo povečali predvsem prodajo zimskih pnevmatik, saj se vozniki čedalje bolj zavedajo, kako pomembna je varnost. Rezultati so boljši, ker se nenehno osredotočamo na to, da je treba povečevati storilnost.

graf

Uspelo nam je prodati tudi več izdelkov z višjo dodano vrednostjo ter cene izdelkov prilagoditi dražjim surovinam. V zadnjih 13 letih je Goodyear v Savo Tires vložil več kot 170 milijonov evrov. Proizvodnja v Kranju je ena izmed Goodyearovih tehnološko najbolj dodelanih v Evropi. Lani smo za naložbe namenili 11 milijonov evrov, podobno višino načrtujemo tudi letos. Prvega julija bomo podjetje preimenovali v Goodyear Dunlop Sava Tires. Novo ime je odsev naše realnosti, saj v proizvodnji in prodaji povečujemo delež premium blagovnih znamk," je povedal Thierry Villard.

Največja rast pri podjetjih

"Letos pričakujemo povečanje števila prodanih pnevmatik na podlagi okrevanja trga pnevmatik za prvo vgradnjo ter nadomestnih pnevmatik. Glede na napovedi v Evropi naj bi prodaja za prvo vgradnjo zrasla od štiri do osem odstotkov, prodaja nadomestnih pnevmatik pa od štiri do šest odstotkov. Pri poslovnih strankah pri prvi vgradnji pričakujemo 50-odstotno rast, pri nadomestnih pnevmatikah pa od sedem do 11-odstotno," je povedal Thierry Villard.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

Preberite tudi:

27.06.2011
26.06.2011
23.06.2011
22.06.2011
21.06.2011
29.06.2011
30.06.2011
03.07.2011
03.07.2011
04.07.2011
05.07.2011
FINANCE
Okolje & energija
Goodyear do gradbenega dovoljenja po novem zakonu v štirih mesecih
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Goodyear do gradbenega dovoljenja po novem zakonu v štirih mesecih 2

Goodyear Dunlop Sava Tires je po integralnem postopku prišel do gradbenega dovoljenja v štirih mesecih. To je prvo gradbeno dovoljenje izdano na ta način.

FINANCE
Občina Kranj
Finance
Moje finance Občina Kranj
FINANCE
Tujci v Sloveniji: koliko služb in kakšne plače Slovencem dajo tuji lastniki - 3. del Združene države Amerike
Finance
Nicolas Vanek Tujci v Sloveniji: koliko služb in kakšne plače Slovencem dajo tuji lastniki - 3. del Združene države Amerike

Ob poplavi prodaj slovenskih podjetij tujcem smo pripravili celovit pregled, kako v Sloveniji poslujejo podjetja s tujimi lastniki. V prihodnjih dneh vam bomo predstavili kratke analize izbranih podjetij. Izvedeli boste, kdo od tujcev Slovencem daje plačo, delo in prihodnost. In ali tujci to delajo bolje, kot bi delali Slovenci sami.

FINANCE
Manager
Top 101: Kdo bo zaposloval, koliko bodo zrasle plače
Manager
ManagerLana Dakić Top 101: Kdo bo zaposloval, koliko bodo zrasle plače

Dve tretjini anketiranih velikih podjetij letos povečujeta število zaposlenih za skupaj okoli 1.600. Kadrovsko sušo rešujejo različno: od nagrad za priporočila do iskanja v tujini. Plače bodo še zrasle.

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.