IKT

Začenja se sejem CeBIT - tokrat v znamenju digitalne preobrazbe

Ob devetih se je v Hannovru začel letošnji sejem CeBIT. Poudarek je na vsebinah s področja digitalizacije, ki zanimajo tako mala kot velika podjetja, različne organizacije in ne nazadnje tudi povprečne državljane.

Podporniki obveščajo

FINANCE
IKT
Prisedite k Roku Pirnatu, B2 BI, in Tonetu Stanovniku, Špica
IKT
Podkast Bi na rumeni stol?
IKTPodpornik projekta Prisedite k Roku Pirnatu, B2 BI, in Tonetu Stanovniku, Špica

Slišali boste razpravo o pomenu prilagajanja tržnim trendom, nenehnemu izboljševanju in vlogi, ki jo igra umetna inteligenca v prihodnosti tehnologije in poslovanja.

FINANCE
IKT
Varnost digitalnega okolja v šolah – ključ do uspešnega izobraževanja v digitalni dobi
IKT
TRETJI RAVNATELJEV ZAJTRK
IKTRedakcija IKT Varnost digitalnega okolja v šolah – ključ do uspešnega izobraževanja v digitalni dobi

Na tretjem ravnateljevem zajtrku, ki ga je organiziralo podjetje eŠola, je bil izpostavljen pomen zagotavljanja varnega digitalnega okolja za šole.

FINANCE
IKT
NIL je pridobil certifikat ISO 22301 za upravljanje neprekinjenosti poslovanja
FINANCE
IKT
Znani so trije finalisti za nagrado Feniks
IKT
POSLOVNO SVETOVANJE
IKTPodpornik projekta Znani so trije finalisti za nagrado Feniks

Nagrada se podeljuje najboljšim projektom s področja poslovnega svetovanja

FINANCE
IKT
Skupina Actual I.T. ima novo vodstvo
IKT
SPREMEMBE
IKTPodpornik projekta Skupina Actual I.T. ima novo vodstvo

Pavle Jazbec je prevzel strateško vodenje v okviru upravnega odbora, novo operativno vodstvo pa bodo sestavljali Mitja Buda, Tjaša Peroša in Igor Hostnik.

14.03.2016 10:03
Čas branja: 1 min

X

Prijavite se na brezplačne e-novice!

IKT novice direktno v vaš inbox.
Vaš email naslov: *

Časnik Finance bo vaše podatke skrbno hranil in uporabljal samo za pošiljanje biltena IKT informator. Odjavna povezava se nahaja na dnu vsakega biltena. S potrditvijo se strinjate s politiko zasebnosti Časnika Finance.

Rdeča nit sejma CeBIT 2016 je strnjena v sloganu »d!conomy: join - create - succeed«. Gre za skovanko, ki nakazuje, da uspeh v digitalnih gospodarstvih izvira iz sodelovanja in povezovanja. Številni razstavljavci - med njimi je po dolgem času spet precej slovenskih, ki jih bomo predstavili v posebnih člankih - bodo obiskovalcem sejma pokazali rešitve, ki ljudi postavljajo v osrčje digitalne preobrazbe.

Digitalna preobrazba je glavni trend

Oliver Frese, predsednik Deutsche Messe, ki organizira sejem CeBIT, je poudaril, da so ljudje tisti, ki izbirajo smeri in poti, ki jih ponuja digitalna preobrazba. »Podjetja v vseh panogah se morajo hitro odzvati in postaviti temelje za digitalizacijo svojih izdelkov, storitev ter dobavne verige.« Digitalna preobrazba danes že vidno in ponekod tudi grobo spreminja verige vrednosti, poslovne modele, posamezne industrije, poslovne procese, izdelke in komunikacije. Digitalna preobrazba je največji trend sodobnega časa.

Odličen kažipot prihodnjega razvoja

Veliko raziskav kaže, da digitalizacija ponuja številne priložnosti predvsem malim in srednjim podjetjem, saj ta svoje poslovanje hitreje prilagodijo kot veliki sistemi. Sodobni CeBIT je najboljši sejem v Evropi, kjer se podjetja lahko prepričajo, kaj vse jim je sploh na voljo, ko gre za digitalizacijo poslovanja. Številni podjetniki, tudi slovenski, sejem obiščejo zaradi novih idej, saj je odličen vir informacij in dober kažipot prihodnjega razvoja.

Internet stvari je pravi hit

CeBIT 2016 stavi na praktične rešitve. Samo s področja interneta stvari je obiskovalcem na voljo več kot 400 praktičnih primerov rabe. Nekaj inovativnih rešitev za poslovna okolja bomo tudi predstavili.

Miran Varga

FINANCE
IKT
CEBIT bo po novem poletni festival digitalnih megatrendov
IKT
IKTEsad Jakupović CEBIT bo po novem poletni festival digitalnih megatrendov

V Hannovru so razkrili prenovljen koncept največjega svetovnega IKT-sejma CEBIT. Odslej bo to poletni dogodek, saj so ga po 33 letih iz marca premaknili v junij.

FINANCE
IKT
Hvala za vseh 33 let – sejma CEBIT ne bo več
IKT
IKTEsad Jakupović Hvala za vseh 33 let – sejma CEBIT ne bo več 3

Včeraj mi je podjetje Deutsche Messe poslalo zahvalo za 33-letno spremljanje sejma CEBIT, hkrati pa tudi obvestilo, da je CEBIT 2019 odpovedan. Večino vsebin bodo v okviru prestrukturiranja ponudbe umestili v sejem Hannover Messe, nekaj pa jih bodo uporabili za posebne strokovne dogodke.

IZVOZNIKI
Novice
Predstavite se francoski poslovni javnosti
FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B

FINANCE
IKT
Sejem CES skozi nekoliko bolj poslovna očala
IKT
IKTMiran Varga Sejem CES skozi nekoliko bolj poslovna očala

Medtem ko se množica ljubiteljev porabniške elektronike navdušuje nad sodobnimi digitalnimi televizorji in številnimi inovativnimi mobilnimi rešitvami, nas je zanimalo, kaj sejem CES ponuja na področju digitalne preobrazbe poslovanja

FINANCE
Manager
Humanoidni roboti, kot jih še ni bilo
Manager
ManagerMiran Varga Humanoidni roboti, kot jih še ni bilo 1

Začetek 2018 napoveduje, da bomo na robote kmalu gledali s povsem drugačnimi očmi. Prav tako pa tudi oni na nas...

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B