IKT

Slovenci na sejmu CeBIT - 1. del

Kaj predstavljajo in kaj pričakujejo podjetja Gama System, Mikropis, Pro-Bit in ResEvo

Podporniki obveščajo

FINANCE
IKT
Digitalna dostopnost bo sredi leta 2025 postala zakonska obveza – kaj to pomeni za podjetja?
IKT
DIGITALNA DOSTOPNOST
IKTRedakcija IKT Digitalna dostopnost bo sredi leta 2025 postala zakonska obveza – kaj to pomeni za podjetja?

Več o tem boste izvedeli na brezplačnem izobraževanju, ki ga organizira Zavod za digitalno dostopnost A11Y.si.

FINANCE
IKT
Kako je videti virtualni pomočnik za podjetniška okolja
IKT
ADD KONFERENCA
IKTPodpornik projekta Kako je videti virtualni pomočnik za podjetniška okolja

To boste lahko izvedeli na letni konferenci podjetja ADD, na kateri bodo govorili tudi o novi regulativi, ki bo krojila nadaljnji razvoj, ter o podatkih in umetni inteligenci.

FINANCE
IKT
Slovenski Kontron lansiral zasebno mobilno omrežje 5G v nemški proizvodnji
IKT
ZASEBNA 5G OMREŽJA
IKTPodpornik projekta Slovenski Kontron lansiral zasebno mobilno omrežje 5G v nemški proizvodnji

Gre za naložbo v robustno omrežno infrastrukturo, ki je pripravljena na prihodnost in podpira trenutne in prihodnje potrebe po brezžični povezljivosti v proizvodnji in skladišču

FINANCE
IKT
Kako bodo s pomočjo umetne inteligence preprečili izumrtje atlantskega lososa na Norveškem
IKT
NAGRADA ZA INOVACIJO
IKTPodpornik projekta Kako bodo s pomočjo umetne inteligence preprečili izumrtje atlantskega lososa na Norveškem

Rešitev je v okviru pobude Tech4Aall razvil Huawei skupaj z lokalnimi partnerji

FINANCE
IKT
Poziv za obnovo pravil enotnega digitalnega trga
IKT
DIGITALNI TRG
IKTPodpornik projekta Poziv za obnovo pravil enotnega digitalnega trga

Digitalno preobrazbo tradicionalnih industrij bi bilo treba voditi z jasnimi pravili za dostop in delitev podatkov

14.03.2016 13:55
Čas branja: 3 min
 Slovenci na sejmu CeBIT - 1. del
Gama System se sejma CeBIT redno udeležuje že več kot desetletje.

X

Prijavite se na brezplačne e-novice!

IKT novice direktno v vaš inbox.
Vaš email naslov: *

Časnik Finance bo vaše podatke skrbno hranil in uporabljal samo za pošiljanje biltena IKT informator. Odjavna povezava se nahaja na dnu vsakega biltena. S potrditvijo se strinjate s politiko zasebnosti Časnika Finance.

Na sejmu CeBIT, največjem svetovnem poslovnem dogodku s področja informacijskih tehnologij, ki se je začel danes, slovenska udeležba že dolgo ni bila tako številčna. V Hannovru nastopa 13 slovenskih podjetij. Nekatera nastopajo samostojno, večina pa se jih predstavlja na razstavnih prostorih javne agencije SPIRIT Slovenija. Tokrat predstavljamo prva štiri podjetja, o dogajanju na razstavnih prostorih SPRIT Slovenija pa bomo pisali jutri.

Gama System: Nov pristop k dokumentnim sistemom

Podjetje Gama System je pravi veteran, saj se sejma redno udeležuje že več kot desetletje. Letos med drugim predstavlja rešitev Gama System eDocs 5, ki v povezavi z modulom Colaboration prinaša povsem drugačen pristop, ki smo ga bili vajeni pri tradicionalnih sistemih za upravljanje dokumentov (DMS). Modul Colaboration je namreč poslovno socialno omrežje, ki na enem mestu združuje zaposlene, njihove medsebojne pogovore in pogovore s poslovnimi partnerji, podpira ustvarjanje vsebin, vse v povezavi s pripadajočimi dokumenti, procesi, opravili in povratnimi informacijami.

Uporabnikom rešitve eDocs 5 med seboj ni več treba komunicirati prek e-pošte, ta je potrebna le še za komunikacijo z zunanjimi uporabniki. Preprostost uporabe dodatno poenostavlja intuitiven uporabniški vmesnik, ki omogoča dinamičen način zajema dokumentov in njihovo nadaljnjo distribucijo v predvidene delovne tokove. Direktor podjetja Marko Šobota poudarja, da je intuitivni vmesnik rezultat skupnega razvoja podjetij Xenon forte in Gama System, odlikuje pa ga dvosmerna komunikacija med večfunkcijsko napravo in zaledno aplikacijo DMS.

V Hannovru tudi politično-strokovna delegacija

Poleg 13 podjetij in predstavnikov agencije SPIRIT je sejem CeBIT obiskala tudi slovenska politično-strokovna delegacija. V njej so med drugim minister za javno upravo Boris Koprivnikar, predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice Gertrud Rantzen, generalni direktor Direktorata za informatiko na ministrstvu za javno upravo Jurij Bertok, generalni direktor Direktorata za informacijsko družbo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Marjan Turk ter slovenska veleposlanica v Nemčiji Marta Kos Marko.

Mikropis: Za zdravo in srečno življenje

Najbolj prepoznavni izdelki Mikropisa iz Žalca so samopostrežne blagajne in blagajne z zasloni na dotik v trgovinah in gostinskih lokalih ter mobilne aplikacije. Ena najnovejših, ki jo predstavljajo tudi v Hannovru, je Selfshopping, s katerim kupec že med nakupom v trgovini odčitava izdelke ter ob odhodu svoj nakup le še plača.

Mikropis na CeBITu predstavlja tudi informacijsko rešitev za spremljanje zdravstvenega stanja in življenjskega sloga 24alife, ki jo razvil skupaj z Razvojnim centrom informacijsko-komunikacijskih tehnologij Savinja Žalec (RC IKTS Žalec). Rešitev združuje medicino, psihologijo, prehrano in šport, na voljo pa je kot mobilna aplikacija in spletni portal. Obstaja več različic, in sicer 24alife Personal (za posameznike), 24alife Corporate (za ohranjanje zdravja na delovnem mestu), 24alife Fitness (za vadbe v fitnesih), 24alife Hotels (za aktivno preživljanje prostih dni), 24alife Senior (a starejšo populacijo) in 24alife insurance (za zavarovalnice). Za udeležbo na CeBITu so se odločili zaradi promocije in prodora na evropski trg. »Še poseben izziv nam predstavlja nemški trg zaradi njihove dolge tradicije pri promociji zdravja,« poudarja direktor Janez Uplaznik.

CeBIT-SLO-H5E27.1457959629.jpg.w.960px.jpg
Skupna predstavitev podjetij ResEvo, Mikropis in Pro-Bit na razstavnem prostoru pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija

Pro-Bit: Orodje za upravljanje kakovosti v podjetjih

Podjetje Pro-Bit predstavlja novo orodje QUAMA za vodenje in upravljanje s kakovostjo v podjetjih. Orodje pomaga zmanjšati tveganja, ki jih prinašajo napake, Pro-Bit pa želi z geslom »Nič več napak« podjetjem približati pojem vitke organizacije ter jim s produktom pomagati pri doseganju boljše kakovosti v krajšem času, kar lahko zanje pomeni velike prihranke. S pristopom KAN-BAN so dosegli celovitost, ki se lahko kaže na vseh ravneh, od sodelovanja celotne ekipe do zadovoljstva pri končnih uporabnikih.

Poleg na lastni stojnici se Pro-Bit skupaj s podjetjema Mikropis in ResEvo predstavlja tudi na skupni stojnici javne agencije SPIRIT Slovenija. Samostojno so se prijavili še v sekcijo Start up (SCALE 11), kjer bodo tudi izpeljali mednarodno predstavitev svojega izdelka QUAMA.

ResEvo: Podatki krojijo uspešnost podjetja

ResEvo iz Lesc na sejmu predstavlja inovativno slovensko platformo za poslovno obveščanje AskBI, ki kmalu po začetku uporabe direktorju odgovori na vsa zastavljena vprašanja. Od nje imajo koristi vsi oddelki v podjetju - prodaja, marketing, finance, kadri, kontroling, skladišča in drugi.

AskBE je orodje, s katerim so podatki bodisi v pisarni, na poti ali poslovnem sestanku vedno z uporabnikom. Direktor podjetja ResEvo Tomaž Bergant pojasnjuje, da je slovenski trg premajhen. Potencialni trg vidijo po celem svetu, zato so se odločili za predstavitev na CeBITu, ki je zaradi pokroviteljstva SPIRIT Slovenija postala finančno ugodna. Bergant še poudarja, da ResEvo išče regionalne partnerje in distributerje, hkrati pa želijo povečati svojo prepoznavnost. v Sloveniji so na primer povsem nepoznani, čeprav njihove izdelke uporabljajo v mnogih podjetjih.

Esad Jakupović

OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

IZVOZNIKI
Novice
Predstavite se francoski poslovni javnosti
FINANCE
Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj?
PRO
Finance
KIBERNETSKA VARNOST
Finance PRO Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj? (PRO)

Hekerski napadi lahko za več dni povsem ustavijo poslovanje podjetij – več o tem si preberite v posebni izdaji Kibernetska varnost.

Zgodbe
6 obetavnih mladih podjetij za 2018
ZgodbeBlažej Kupec 6 obetavnih mladih podjetij za 2018

S pomočjo Iniciative Start:up Slovenija, Poslovnih angelov Slovenije, ABC pospeševalnika in Zavoda mladi podjetnik smo izbrali šest ekip, ki imajo po našem mnenju rešitev, zanimivo za globalne trge, in možnost za hitro rast.

Tovarna
Novice
(video) V Business Solutions se posvetijo procesom podjetja in jih pomagjo optimizirati
Tovarna leta
NoviceSabina Petrov (video) V Business Solutions se posvetijo procesom podjetja in jih pomagjo optimizirati

Za proizvodna podjetja so razvili novo rešitev za hrambo dokumentov Power DMS in nov sistem za vodenje skladišč Power WMS

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B