IKT

Slovenci na sejmu CeBIT - 2. del

Kaj predstavljajo in kaj pričakujejo podjetja Biokoda, L-Tek, Entia, ISOFT in Print boks

Podporniki obveščajo

FINANCE
IKT
Prisedite k Roku Pirnatu, B2 BI, in Tonetu Stanovniku, Špica
IKT
Podkast Bi na rumeni stol?
IKTPodpornik projekta Prisedite k Roku Pirnatu, B2 BI, in Tonetu Stanovniku, Špica

Slišali boste razpravo o pomenu prilagajanja tržnim trendom, nenehnemu izboljševanju in vlogi, ki jo igra umetna inteligenca v prihodnosti tehnologije in poslovanja.

FINANCE
IKT
Varnost digitalnega okolja v šolah – ključ do uspešnega izobraževanja v digitalni dobi
IKT
TRETJI RAVNATELJEV ZAJTRK
IKTRedakcija IKT Varnost digitalnega okolja v šolah – ključ do uspešnega izobraževanja v digitalni dobi

Na tretjem ravnateljevem zajtrku, ki ga je organiziralo podjetje eŠola, je bil izpostavljen pomen zagotavljanja varnega digitalnega okolja za šole.

FINANCE
IKT
NIL je pridobil certifikat ISO 22301 za upravljanje neprekinjenosti poslovanja
FINANCE
IKT
Znani so trije finalisti za nagrado Feniks
IKT
POSLOVNO SVETOVANJE
IKTPodpornik projekta Znani so trije finalisti za nagrado Feniks

Nagrada se podeljuje najboljšim projektom s področja poslovnega svetovanja

FINANCE
IKT
Skupina Actual I.T. ima novo vodstvo
IKT
SPREMEMBE
IKTPodpornik projekta Skupina Actual I.T. ima novo vodstvo

Pavle Jazbec je prevzel strateško vodenje v okviru upravnega odbora, novo operativno vodstvo pa bodo sestavljali Mitja Buda, Tjaša Peroša in Igor Hostnik.

15.03.2016 16:12
Čas branja: 2 min
Slovenci na sejmu CeBIT - 2. del
Predstavitev podjetij L-TEK elektronika in Biokoda na skupni stojnici v organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija

X

Prijavite se na brezplačne e-novice!

IKT novice direktno v vaš inbox.
Vaš email naslov: *

Časnik Finance bo vaše podatke skrbno hranil in uporabljal samo za pošiljanje biltena IKT informator. Odjavna povezava se nahaja na dnu vsakega biltena. S potrditvijo se strinjate s politiko zasebnosti Časnika Finance.

Predstavljamo drugi paket slovenskih podjetij, ki razstavljajo na sejmu CeBIT, največjem svetovnem poslovnem dogodku s področja informacijskih tehnologij, ki se je začel včeraj.

Biokoda: Za popolno varnost in razvoj

Ljubljansko podjetje za raziskave in razvoj Biokoda predstavlja dva produkta - platformo Biocoded, ki omogoča popolnoma varno komunikacijo brez možnosti sledenja ali prisluškovanja, in podatkovno bazo ActorDB, ki je namenjena predvsem razvijalcem programske opreme in je tudi sestavni del platforme Biocoded. Njeno varnost je lani potrdil tudi inštitut ICS in ji podelil nagrado za najbolj inovativno varnostno rešitev v letu 2015.

Podatkovno bazo ActorDB na sejmu CeBIT predstavljajo premierno. Direktor podjetja Gorazd Kobilica poudarja, da je »CeBIT za Biokodo idealna priložnost za prepoznaven nastop tako na nemškem kot širšem evropskem trgu oziroma globalnem trgu«.

L-Tek: Uspešne naložbe v nove tehnologije

L-TEK elektronika iz Šentjerneja zadnja leta pospešeno vlaga v razvoj novih tehnologij. Kot poudarja lastnik Radko Luzar, podjetje s svojimi novimi izdelki, ki jih razstavlja na skupnem prostoru javne agencije SPIRIT Slovenija, cilja pretežno na tuja tržišča. Predstavljajo družino izdelkov FireFly, ki ponujajo rešitve na področju brezžičnih senzorskih komunikacij. Namenjeni so uporabnikom, ki jih zanima avtomatizacija pametnih domov, industrije. Izdelki omogočajo hitro povezljivost senzorjev in aktuatorjev v oblak prek različnih mrežnih protokolov. Od sejma pričakujejo nove stike in partnerje, s katerimi bi se radi razširili na tuje trge. Kot pravijo, je bil prva dva dni odziv zelo ugoden, saj so na svojem razstavnem prostoru zabeležili veliko zanimanja.

Entia: Rešitev za pametno upravljanje doma

Podjetje Entia pod lastno blagovno znamko ENTIAliving ponuja sistem pametnega doma, ki temelji na zasebni oblačni infrastrukturi. Na sejmu predstavlja novost, ki omogoča upravljanje pametnega doma ENTIAliving s pomočjo govornega vmesnika. Tako je možno prek Applovega vmesnika Siri prižigati luči, nastavljati temperaturo, premikati senčila in podobno. Glavni cilj udeležbe na sejmu je po besedah direktorja Marka Umbergerja iskanje tujih partnerjev, ki bi ponujali sistem ENTIAliving v zahodni Evropi in drugod po svetu. Pričakujejo, da bodo na sejmu pridobili vsaj tri nove partnerje in tako povečali globalno prisotnost. Prvi dan so zanimanje pokazali poslovneži iz Nemčije, Poljske, Savdske Arabije in Tajske.

ISOFT: Oprema za GPS sledenje vozil in oseb

Podjetje ISOFT razstavlja celovito programsko rešitev TRACK.SI za GPS sledenje vozil in oseb. V vozilih nameščene sledilne naprave kontinuirano pošiljajo podatke na strežnik, stranke pa prek uporabniških aplikacij lahko spremljajo trenutno lokacijo vozil, zgodovino in poročila prek računalnikov ali mobilnih naprav. Sistem sledenja vozil tako omogoča nadzor, varnost in optimizacijo voznega parka.

Pripravili so tudi različico pod imenom TRACKSW.COM, ki jo lahko lokalizirajo v poljuben jezik. Na sejmu CeBIT vidijo priložnost za pridobitev novih poslovnih partnerjev, še zlasti lokalnih zastopnikov, ki bodo tržili sistem v svojih državah. Partnerjem lahko ponudijo vso potrebno programsko opremo in podporo za uveljavljene proizvajalce sledilnih naprav.

CeBIT-SLO-H13D88.1458054553.jpg.w.960px.jpg
Skupna predstavitev podjetij Entia, ISOFT in Print boks pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija

Print boks: Tiskanje dokumentov kadarkoli in kjerkoli

Podjetje Print boks (ali Printbox) predstavlja svoj oblačni sistem za tiskanje na samopostrežnih avtomatih. Z rešitvijo Print boks lahko vsi tiskajo svoje dokumente kadarkoli in kjerkoli. Uporabniški vmesnik omogoča enostaven dostop do dokumentov, ki spremljajo uporabnike na vsakem koraku. S tem so v Print boksu razvili nov tržni segment print 'on the go', ki je novost, ki jo želijo razširiti po vsem svetu. Na sejmu nastopajo drugo leto in iščejo nove poslovne partnerje (franišizne kandidate, distributerje, agente in partnerje proizvajalce tiskalnikov). Pričakujejo bazo novih franšiznih kandidatov s celega sveta, končne kupce ter distributerje, ki bodo globalno širili sistem in poslovni model Printbox.

Esad Jakupović

OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

IZVOZNIKI
Novice
Predstavite se francoski poslovni javnosti
FINANCE
Članki
Najnovejša tehnologija za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje novih hiš
OGLAS
Finance
FinanceFinance PR Najnovejša tehnologija za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje novih hiš (OGLAS)

Predstavljamo uspešno serijo naprav za ogrevanje in prezračevanje novih hiš nemškega proizvajalca Stiebel Eltron, ki s svojimi visokokakovostnimi in učinkovitimi izdelki premika meje na trgu. Njihovi sistemi so zasnovani na podlagi najnovejše tehnologije in so primerni tako za notranjo kot zunanjo postavitev.

IZVOZNIKI
Novice
Poleti vas pri potovanju z vlaki čakajo ugodne ponudbe in novi vozni redi
Izvozniki.si
NoviceAleš Ogorevc Poleti vas pri potovanju z vlaki čakajo ugodne ponudbe in novi vozni redi 1

Na Slovenskih železnicah so predstavili nove ponudbe za spodbujanje potovanj z vlaki.

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B

FINANCE
IKT
Sejem CES skozi nekoliko bolj poslovna očala
IKT
IKTMiran Varga Sejem CES skozi nekoliko bolj poslovna očala

Medtem ko se množica ljubiteljev porabniške elektronike navdušuje nad sodobnimi digitalnimi televizorji in številnimi inovativnimi mobilnimi rešitvami, nas je zanimalo, kaj sejem CES ponuja na področju digitalne preobrazbe poslovanja

FINANCE
IKT
CEBIT bo po novem poletni festival digitalnih megatrendov
IKT
IKTEsad Jakupović CEBIT bo po novem poletni festival digitalnih megatrendov

V Hannovru so razkrili prenovljen koncept največjega svetovnega IKT-sejma CEBIT. Odslej bo to poletni dogodek, saj so ga po 33 letih iz marca premaknili v junij.

FINANCE
IKT
Rekordnih 294 milijard evrov za potrošniško elektroniko
IKT
IKTMiran Varga Rekordnih 294 milijard evrov za potrošniško elektroniko

Tolikšen je znesek, ki ga bodo letos Američani porabili za svoje digitalne igrače, pripomočke in belo tehniko.

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B