IKT

Slovenci na sejmu CeBIT - 3. del

Kaj predstavljajo in kaj pričakujejo podjetja VIAR, Drugi vid, Quaestus, Hubnor in XLAB

Podporniki obveščajo

FINANCE
IKT
Prisedite k Roku Pirnatu, B2 BI, in Tonetu Stanovniku, Špica
IKT
Podkast Bi na rumeni stol?
IKTPodpornik projekta Prisedite k Roku Pirnatu, B2 BI, in Tonetu Stanovniku, Špica

Slišali boste razpravo o pomenu prilagajanja tržnim trendom, nenehnemu izboljševanju in vlogi, ki jo igra umetna inteligenca v prihodnosti tehnologije in poslovanja.

FINANCE
IKT
Varnost digitalnega okolja v šolah – ključ do uspešnega izobraževanja v digitalni dobi
IKT
TRETJI RAVNATELJEV ZAJTRK
IKTRedakcija IKT Varnost digitalnega okolja v šolah – ključ do uspešnega izobraževanja v digitalni dobi

Na tretjem ravnateljevem zajtrku, ki ga je organiziralo podjetje eŠola, je bil izpostavljen pomen zagotavljanja varnega digitalnega okolja za šole.

FINANCE
IKT
NIL je pridobil certifikat ISO 22301 za upravljanje neprekinjenosti poslovanja
FINANCE
IKT
Znani so trije finalisti za nagrado Feniks
IKT
POSLOVNO SVETOVANJE
IKTPodpornik projekta Znani so trije finalisti za nagrado Feniks

Nagrada se podeljuje najboljšim projektom s področja poslovnega svetovanja

FINANCE
IKT
Skupina Actual I.T. ima novo vodstvo
IKT
SPREMEMBE
IKTPodpornik projekta Skupina Actual I.T. ima novo vodstvo

Pavle Jazbec je prevzel strateško vodenje v okviru upravnega odbora, novo operativno vodstvo pa bodo sestavljali Mitja Buda, Tjaša Peroša in Igor Hostnik.

16.03.2016 11:23
Čas branja: 2 min
Slovenci na sejmu CeBIT - 3. del
Razstavni prostor podjetja Quaestus v dvorani Planet Reseller

X

Prijavite se na brezplačne e-novice!

IKT novice direktno v vaš inbox.
Vaš email naslov: *

Časnik Finance bo vaše podatke skrbno hranil in uporabljal samo za pošiljanje biltena IKT informator. Odjavna povezava se nahaja na dnu vsakega biltena. S potrditvijo se strinjate s politiko zasebnosti Časnika Finance.

Predstavljamo še tretji paket slovenskih podjetij, ki razstavljajo na sejmu CeBIT, največjem svetovnem poslovnem dogodku s področja informacijskih tehnologij, ki se je začel včeraj.

VIAR: Blagovne znamke v navidezni resničnosti

Podjetje VIAR iz Celja v start up sekciji SCALE 11 predstavlja internetno platformo VIAR360, s katero lahko video producenti naložijo 360-stopinjske posnetke in jih nato prek spleta predvajajo v načinu za virtualno resničnost. Večina teh projektov se uporablja za namene marketinga in promocije, saj lahko podjetja tako pokažejo celotno izkušnjo svoje blagovne znamke. VIAR360 lahko dostavlja VR vsebine prek brskalnika na katerokoli napravo, na voljo pa so tudi očala za virtualno resničnost ViarBox. Direktor podjetja Jernej Mirt pojasnjuje, da si z nastopom na sejmu želijo bolje spoznati nemški trg in na njem najti nove stranke. Pričakovanja niso velika, saj razumejo, da je za pridobitev novih strank treba narediti precej več, je pa sejem dobro izhodišče za prve stike.

Drugi vid: Inovativne storitve dizajna, razvoja in vzdrževanja

Podjetje Drugi vid prav tako v start up sekciji SCALE 11 izpostavlja svoje inovativne storitve svetovanja, dizajna, razvoja in vzdrževanja programskih rešitev za različne stranke. V podjetju se trudijo izpostaviti individualno svetovanje in kreativne marketinške aktivnosti. Direktor Luka Topolovec pravi, da si predvsem želijo, da bi njihove digitalne rešitve sovpadale z vizijo stranke in ji olajšale poslovanje ali način življenja s pomembnimi informacijami in funkcionalnostmi. Pričakuje, da bi končni uporabniki te rešitve prepoznali kot kakovostne, celovite in predvsem zanesljive.

Clipboard01.1458123620.jpg.n.960px.jpg
Skromni stojnici podjetij VIAR in Drugi vid (v ozadju) na prostoru, namenjenem zagonskim podjetjem

Quaestus: Trženje na mobilnem in zabavnem področju

Podjetje Quaestus iz Ljubljane je nastopilo na razstavnem prostoru prodajalcev IT, telekomunikacijskih sistemov in uporabniške elektronike (Planet Reseller). Glavna dejavnost podjetja je trženje svetovno priznanih blagovnih znamk na področju mobilne telefonije kot tudi drugih izdelkov zabavne elektronike v evropskem prostoru in na trgih Bližnjega vzhoda. Podjetje se letos prvič pojavlja kot razstavljavec na CeBIT-u, kjer predstavlja svoje storitve in predvsem utrjuje odnose s svojimi obstoječimi poslovnimi partnerji.

Hubnor: Distribucija igralnih in uporabniških naprav

Na razstavnem prostoru Planet Reselller se predstavlja tudi podjetje Hubnor (skupaj s podjetjem IPT marketplace), ki je distributer igralnih konzol, iger in pripomočkov proizvajalcev, ki delajo za Microsoft, Sony, Nintendo in druge. Na področju mobilnih naprav prodajajo tablice, pametne naprave in druge nove mobilne naprave proizvajalcev kot so Apple, Samsung, Sony Ericsson, LG, Nokia, HTC in Blackberry. Na področju uporabniške elektronike pa ponujajo multimedijske in druge naprave podjetij kot so Sony, LG, Samsung, Acer, Canon, Epson, Nikon.

XLAB: Močnejši prodor na nemško govoreče trge

Podjetje XLAB, slovenski veteran sejma CeBIT, letos nastopa na razstavnem prostoru Planet Reselller, in sicer skupaj s podjetjem Acmeo, ki je vodilni nemški distributer naprednih rešitev IT. Poudarek je na možnostih prilagajanja rešitev ISL Online in prednostih njihove integracije v različne sisteme IT. Namen slovenskega podjetja je močneje prodreti na nemško govoreče trge, ki skupaj veljajo za najhitreje rastoči trg IT v Evropi, ter dvigniti prepoznavnost svojih izdelkov. Acmeo je rešitve ISL Online prepoznal kot pomemben dejavnik za uspeh svojih sistemskih integratorjev in upravljavcev IT-storitev. »Naša želja je ujeti val rastočih potreb tega trga in zgraditi čvrsto bazo strank - za uspešno delovanje pa potrebujemo podporo zanesljivega in izkušenega lokalnega distributerja, kar Acmeo zagotovo je,« razlaga Tobias Stucki, direktor XLAB-ove podružnice v Švici ISL Online DACH.

FINANCE
Članki
Sony: novi šef spreminja poslovni model družbe
FINANCE
IKT
Googlov Asistent v zvočnike, Amazonova Alexa pa v windowse 10
IKT
IKTMiran Varga Googlov Asistent v zvočnike, Amazonova Alexa pa v windowse 10

Amazonova pomočnica Alexa, Microsoftova Cortana in Googlov Asistent so rešitve, od katerih industrija potrošniške elektronike v naslednjih mesecih pričakuje pravo manijo. Če je bila lani tiha zvezda Alexa, je letos šov ukradel Asistent. Boj med obema bo še hud.

FINANCE
IKT
Sejem CES skozi nekoliko bolj poslovna očala
IKT
IKTMiran Varga Sejem CES skozi nekoliko bolj poslovna očala

Medtem ko se množica ljubiteljev porabniške elektronike navdušuje nad sodobnimi digitalnimi televizorji in številnimi inovativnimi mobilnimi rešitvami, nas je zanimalo, kaj sejem CES ponuja na področju digitalne preobrazbe poslovanja

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B

FINANCE
Manager
Humanoidni roboti, kot jih še ni bilo
Manager
ManagerMiran Varga Humanoidni roboti, kot jih še ni bilo 1

Začetek 2018 napoveduje, da bomo na robote kmalu gledali s povsem drugačnimi očmi. Prav tako pa tudi oni na nas...

Zgodbe
6 obetavnih mladih podjetij za 2018
ZgodbeBlažej Kupec 6 obetavnih mladih podjetij za 2018

S pomočjo Iniciative Start:up Slovenija, Poslovnih angelov Slovenije, ABC pospeševalnika in Zavoda mladi podjetnik smo izbrali šest ekip, ki imajo po našem mnenju rešitev, zanimivo za globalne trge, in možnost za hitro rast.

FINANCE
Nova revija Finance: panoge prihodnosti
PRO
Finance
NOVA REVIJA FINANCE
Finance PRO Nova revija Finance: panoge prihodnosti (PRO)

Vabljeni v zakulisje šestih prepletenih panog prihodnosti