IKT

Kaj so počeli Slovenci na sejmu IFA

Letošnjega sejma uporabniške elektronike in hišnih aparatov IFA v Berlinu, ki so ga zaprli v sredo zvečer, se je udeležilo tudi pet podjetij iz Slovenije.

Podporniki obveščajo

FINANCE
IKT
Prisedite k Roku Pirnatu, B2 BI, in Tonetu Stanovniku, Špica
IKT
Podkast Bi na rumeni stol?
IKTPodpornik projekta Prisedite k Roku Pirnatu, B2 BI, in Tonetu Stanovniku, Špica

Slišali boste razpravo o pomenu prilagajanja tržnim trendom, nenehnemu izboljševanju in vlogi, ki jo igra umetna inteligenca v prihodnosti tehnologije in poslovanja.

FINANCE
IKT
Varnost digitalnega okolja v šolah – ključ do uspešnega izobraževanja v digitalni dobi
IKT
TRETJI RAVNATELJEV ZAJTRK
IKTRedakcija IKT Varnost digitalnega okolja v šolah – ključ do uspešnega izobraževanja v digitalni dobi

Na tretjem ravnateljevem zajtrku, ki ga je organiziralo podjetje eŠola, je bil izpostavljen pomen zagotavljanja varnega digitalnega okolja za šole.

FINANCE
IKT
NIL je pridobil certifikat ISO 22301 za upravljanje neprekinjenosti poslovanja
FINANCE
IKT
Znani so trije finalisti za nagrado Feniks
IKT
POSLOVNO SVETOVANJE
IKTPodpornik projekta Znani so trije finalisti za nagrado Feniks

Nagrada se podeljuje najboljšim projektom s področja poslovnega svetovanja

FINANCE
IKT
Skupina Actual I.T. ima novo vodstvo
IKT
SPREMEMBE
IKTPodpornik projekta Skupina Actual I.T. ima novo vodstvo

Pavle Jazbec je prevzel strateško vodenje v okviru upravnega odbora, novo operativno vodstvo pa bodo sestavljali Mitja Buda, Tjaša Peroša in Igor Hostnik.

09.09.2016 08:15
Čas branja: 3 min
Kaj so počeli Slovenci na sejmu IFA
Posebno kolekcijo hladilnikov Gorenje Retro navdihuje podoba legendarnega Volkswagnovega kombija.

Gorenje: Že devetič na sejmu IFA

Gorenje je letos na svoji veliki stojnici premierno predstavilo posebno kolekcijo hladilnikov Gorenje Retro, ki jo navdihuje podoba legendarnega in še danes izjemno priljubljenega Volkswagnovega kombija, ki je (p)ostal ikona številnih generacij. Kot poudarjajo predstavniki podjetja, Volkswagenov kombi pooseblja sproščen in svoboden življenjski slog, prav to filozofijo pa s svojim sloganom Life Simplified v domove uporabnikov prinaša tudi Gorenje. Skupina je letos na sejmu predstavila tudi novo generacijo inovativnih pomivalnih strojev SmartFlex, ki so rezultat lastnega razvoja, ter vrsto izpopolnjenih aparatov za dom iz svoje ponudbe.

V ospredju aparati pametnega doma

Predstavili so tudi številne izdelke, pod katere se podpisujeta zvezdnika oblikovanja Philippe Starck in Ora-Ϊto. Rdeča nit ponudbe za dom je bila poleg inovativnih funkcij ter vrhunskega oblikovanja tudi izjemna prilagodljivost aparatov, ki se ponašajo s preprosto, intuitivno logiko upravljanja.

Pod svojo premijsko blagovno znamko Asko so predstavili nove povezljive aparate, ki omogočajo povsem novo uporabniško izkušnjo – pametne kuhinjske aparate v podobi aktualne nagrajene serije Elements ter povezljive pralne in sušilne stroje. Napredne funkcije omenjenih aparatov bodo uporabnikom omogočile več časa za kakovostno preživljanje prostih trenutkov, hkrati pa bodo v kombinaciji z aplikacijami, čarovniki in pametnimi pomočniki zagotovili vrsto novih poosebljenih storitev.

Strip’s: Doslej najuspešnejši nastop

Podjetje Strip’s se je sejma udeležilo že peto leto zapored. Predstavili so se v dvorani, namenjeni malim gospodinjskim aparatom. Letošnjo predstavitev so usmerili v rešitve LED za različne gospodinjske aparate s poudarkom na njihovi povezljivosti. Prvič so na sejmu uradno predstavili svojo patentirano rešitev za merjenje vakuuma znotraj vakuumsko izolativnih panelov (VIP). Svoj nastop na sejmu ocenjujejo kot najbolj uspešnega do sedaj.

Status: Iskanje potencialnih poslovnih partnerjev

Podjetje Status, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo hišnih pripomočkov, se je že šestič predstavilo na sejmu IFA. Na sejmu se srečajo z večino tujih kupcev in hkrati iščejo nove potencialne poslovne partnerje. Glede drugega cilja so letos nekoliko manj optimistični. Zdi se jim, da je bilo manj obiskovalcev kot pretekla leta, se pa hkrati zavedajo, da prvi vtisi niso vedno pokazatelj uspešnosti. Strateško najpomembnejši program podjetja so aparati in posode za vakuumiranje. Na sejmu so predstavili tri novosti – profesionalni aparat za vakuumiranje Provac, steklene vakuumske posode in vakuumske posode za shranjevanje otroške hrane.

Dynamix: Stiki za dolgoročno sodelovanje

Majhno in ambiciozno podjetje z Rake se je letos prvič predstavilo na sejmu IFA, in sicer na posebni poslovni razstavi IFA Global Markets. Predstavili so svojo blagovno znamko sesalcev z vodno filtracijo Dynamix, ki so v celoti plod domačega znanja. Z nastopom so zadovoljni, ker so pridobili stike z novimi poslovnimi partnerji, s katerimi nameravajo v bližnji prihodnosti skleniti dolgoročne pogodbe o sodelovanju.

Šumer: Poudarek na razvoju in raziskavah

Na razstavi IFA Global Markets se je predstavilo tudi družinsko podjetje Šumer, ki je predstavilo rešitve s področja bele tehnike, elektroindustrije, avtoindustrije in drugih področij. Poudarek je bil na priključkih in pripomočkih za male gospodinjske aparate, predstavili pa so tudi raziskovalno-razvojno skupino podjetja.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Javna zabloda Janeza Slehernika
Finance
Miha Šalehar Javna zabloda Janeza Slehernika 25
Moje finance
Članki
Denar se ne lepi na tiste, ki so dobri po srcu
Moje finance
FinanceMoje finance Denar se ne lepi na tiste, ki so dobri po srcu 4

Strokovnjak za marketing in podjetnik Aleš Lisac je šesti generaciji učiteljem in staršem razkril tudi, kako postati bolj privlačen za denar.

FINANCE
IKT
Kako se digitalizirata VIP Virant in Roltek
IKT
IKTJakob Žorž Kako se digitalizirata VIP Virant in Roltek

Obe podjetji predstavljata pragmatičen pristop slovenskih podjetij k digitalizaciji

FINANCE
Nova revija Finance: panoge prihodnosti
PRO
Finance
NOVA REVIJA FINANCE
Finance PRO Nova revija Finance: panoge prihodnosti (PRO)

Vabljeni v zakulisje šestih prepletenih panog prihodnosti

FINANCE
Dajmo Gorenje v roke Lidie Glavina!
Finance
Jurij Šimac Dajmo Gorenje v roke Lidie Glavina! 4

SDH je želel zamenjati Matiča kljub dobrim rezultatom, ker bi ti še vedno lahko bili boljši, Kad pa kljub slabim rezultatom ne želi zamenjave niti dveh nadzornikov Gorenja

FINANCE
Dolgoletni grehi Franja Bobinca
Finance
Petra Sovdat Dolgoletni grehi Franja Bobinca 1

Če bi reciklirali nekaj let star članek o napakah Gorenjeve uprave, sploh ne bi opazili ...

FINANCE
Nova revija Finance: panoge prihodnosti
PRO
Finance
NOVA REVIJA FINANCE
Finance PRO Nova revija Finance: panoge prihodnosti (PRO)

Vabljeni v zakulisje šestih prepletenih panog prihodnosti