Ne recite še zbogom računalnikom Ne recite še zbogom računalnikom Stabiliziacija trga prenosnih in namiznih računalnikov v letošnjem prvem in nepričakovana rast v drugem četrtletju nakazujeta, da se bo prodaja računalnikov letos prvič po šestih letih spet povečala.
Mobilne naprave so nova stranska vrata za kibernetske zlikovce Mobilne naprave so nova stranska vrata za kibernetske zlikovce Skoraj ni več podjetja, ki ne bi uporabljalo mobilnega poslovanja. Prav tako skoraj ni več podjetja, ki ne bi bilo žrtev napadov zlonamernih programov na mobilne naprave. Poletna mobilnost varnostna tveganja za poslovne mobilne naprave še povečuje.
(Intervju) Rešitve za upravljanje mobilnih naprav morajo postati del širših varnostnih rešitev (Intervju) Rešitve za upravljanje mobilnih naprav morajo postati del širših varnostnih rešitev Mobilne naprave, prek katerih dostopamo do občutljivih poslovnih podatkov, je treba varovati in upravljati. Marjana Senčar Srdič, višja produktna vodja za področje digitalne preobrazbe in inovacij v družbi A1 Slovenija, nam je predstavila izkušnje z namenskimi rešitvami za upravljanje mobilnih naprav.
Nove tehnologije, ki so zaznamovale letošnje svetovno nogometno prvenstvo Nove tehnologije, ki so zaznamovale letošnje svetovno nogometno prvenstvo Na pravkar končanem svetovnem prvenstvu v nogometu v Rusiji smo videli vrsto novih tehnologij, ki bodo v prihodnje standard na tovrstnih tekmovanjih; nekaj novih že pripravljajo tudi za svetovno prvenstvo v Katarju leta 2022.
Trije izzivi, ki kratijo spanec varnostnim strokovnjakom Trije izzivi, ki kratijo spanec varnostnim strokovnjakom Vodje oddelkov za informacijsko varnost so odgovorni za varno poslovanje podjetja, kar v luči čedalje trdovratnejšega kiberkriminala na eni in evropske uredbe GDPR na drugi strani postaja resničen izziv. Bojevati se morajo tako z zunanjimi napadalci kot morebitnimi notranjimi napakami.

Stroj ni več zgolj neumno orodje, ampak vse bolj samostojen partner

Čas branja: 3 min
14.04.2017  16:20
Umetna inteligenca pomaga razvijati tudi človeško pamet in kreativnost, je bilo eno izmed glavnih sporočil SAS Foruma v Milanu. Tehnološki napredek namreč žene naprej posameznike in družbo, ki se uči sobivati s stroji.
Stroj ni več zgolj neumno orodje, ampak vse bolj samostojen partner
»Končni cilj digitalne preobrazbe je kreativni proces, ki pa od nas zahteva najprej miselni preskok in šele nato tehnološkega. Sodelovanje, odprtost, prenos znanja in osvajanje novih kompetenc sovpadajo z razvojem novih tehnologij. Ta kombinacija dejavnikov nam bo omogočila, da bomo jutri zgradili nekaj, česar si še včeraj nismo znali predstavljati,« je na SAS Forumu dejal Marco Icardi, regijski podpredsednik družbe SAS.
Icardi je prepričan, da so podatkovno gnana podjetja prihodnost slehernega gospodarstva in da bo vsako podjetje, ki bo želelo uspeti v novih razmerah, moralo tako ali drugače postati tudi...
Več iz teme:  

Prebrali ste 6% članka.

BERITE NAPREJ...

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO.

Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

IKT
Članki
Članki V katerih večjih IT-podjetjih so najvišje plače 13

Najbolj se splača delati v slovenskih podružnicah tujih informacijskih velikanov

IKT
Članki
Članki Digitalno potrdilo ali generator gesel – kaj je bolj varno? 1

Zadnje čase nekatere banke opuščajo kvalificirana digitalna potrdila za dostop do spletne banke in prehajajo na uporabo generatorjev...

IKT
Članki
Članki Banke v prednosti

Sodobne tehnologije korenito spreminjajo celotno finančno panogo, posebej pa plačilni promet.

OGLAS
IKT
Članki
Članki Vam je GDPR še vedno španska vas? No, niste edini, ampak vseeno ne vztrajajte v nevednosti.

Čeprav je rok potekel že 25. maja, se marsikatero podjetje sploh še ni lotilo zagotavljanja skladnosti s Splošno uredbo o varstvu...

IKT
Članki
Članki 12 nasvetov, kako na dopustu varno uporabljati elektronske naprave

Malokdo gre na potovanje brez mobilnih naprav. Te so lahko lahka tarča kriminalcev, ki jih bolj kot same naprave zanimajo vsebine.

IKT
Članki
Članki Tipični hekerji ne komplicirajo, iščejo najšibkejši člen in to smo zaposleni

Ljudje smo tisti, ki se motimo, smo (pretirano) čustveni, zato tudi redna izobraževanja in usposabljanja glede informacijske varnosti...

IKT
Članki
Članki (Intervju) Ko pade človeški požarni zid, je edina varovalka zaznava

Človek je hkrati najšibkejši in najmočnejši člen kibernetske varnostne verige, poudarja Matevž Mesojednik, vodja...

IKT
Članki
Članki Melamin z novim BI-sistemom podprl dvomestno rast poslovanja

Z uvedbo rešitve za poslovno poročanje so pridobili takojšen dostop do dnevno svežih, prečiščenih in združenih podatkov za...