IKT
Oglasno sporočilo

Delamo pametno – v okolju, ki se nenehno spreminja

»Meje. Nikoli jih nisem videl od blizu. Slišal pa sem, da obstajajo. V glavah nekaterih ljudi...« (T. Heyerdhal)
Avtor
16.10.2017 10:06
Čas branja: 2 min

Rdeča nit letošnje 9. Konference podjetja Mikrografija, ki je včeraj potekala v hotelu Austria Trend v Ljubljani, so bile spremembe in motivacija.V prvem delu je več kot 250 obiskovalcev nagovorila Saša Einsiedler, ki je poudarila, da stres in negativna energija ne naredita nič dobrega. Da se k spremembam lahko obrnemo le, če zaupamo samim sebi. Biti aktiven in samozavesten, kot je poudarila z zabavnimi vložki, v katerih so sodelovali udeleženci, je nujno, da se odpremo k drugim, delamo dobro v timu in predvsem sprejemamo dobre spremembe in še boljše odločitve.

Boštjan Gaberc, direktor podjetja Mikrografija, je predstavil glavne trende na področju elektronskega poslovanja in digitalizacije. Digitalna preobrazba in koncept industrije 4.0 je realnost, v kateri delujemo že vsi. Mikrografija se na hitrost sprememb odziva s pametnim in premišljenim delom. To dokazujejo tudi njihove rešitve in storitve, ki so skrbno oblikovane za potrebe mnogih naročnikov. Zavzeto svoje rešitve prilagajajo zakonodajnim potrebam, tudi uredbi GDPR, ki se počasi približuje in jo je udeležencem predstavil namestnik informacijske pooblaščenke Andrej Tomšič.

Nadgrajena oprema mScan

V uvodu je bilo mogoče prisluhniti predstavitvi programske opreme mScan, ki je letos doživela nadgradnjo. Programsko opremo mScan za skeniranje in indeksiranje zaradi svoje enostavnosti uporabljajo številna slovenska in tuja podjetja. V showroomu, ki so ga pripravili skupaj s svojimi partnerji, so predstavili številne nove serije skenerjev, podpisnih tablic in rešitev za obvladovanje dokumentacije. Udeleženci so si lahko ogledali in preizkusili skenerje Avision, Kodak, Fujitsu in Zeutschel. Kot vedno pa so lahko preizkusili tudi storitve Mikrografije in se prepričali, da so koraki k spremembi lahko zelo enostavni.

Prenovljene rešitve za elektronsko podpisovanje

Sekcija za e-poslovanje je predstavila prenovljene in še boljše rešitve za elektronsko podpisovanje in elektronsko hrambo. Mikrografija veliko vlaga v svoj razvoj, kar dokazujejo rešitve in storitve, ki jih ponujajo svojim naročnikom. Sekcija knjižničarji, arhivisti in mu­zealci je postregla s predstavitvijo storitev digitalizacije na specifičnem področju, s primeri dobrih praks.

Vedno se splača bojevati

Dogodek je sklenil Dejan Zavec, ki je s svojo zgodbo udeležencem pokazal, da se vedno splača bojevati. Mikrografija se uspešno bojuje na svojem področju že 25 let. Skupaj z udeleženci so upihnili 25. svečko, Boštjanu Gabercu pa je bilo podeljeno priznanje za 25 let strateškega vodenja, kakovostnega in predanega dela, usmeritev k timskemu delu in duhu, razmišljanj zunaj okvirjev, navdihovanja sodelavcev za novosti in proaktivno delo. V 25 letih obstoja je Mikrografija v Sloveniji naredila številne premike, predvsem pa dela vedno nove in nove preboje ter inovativne rešitve na področju digitalizacije. Konferenca, ki jo pripravijo vsako leto, tako vedno postreže z novostmi, atraktivnimi predstavitvami in predvsem dokazuje, da podjetje ne spi, ampak narekuje tok sprememb in izboljšav v poslovanju.