LinkedInu se obeta tesnejša integracija v pisarniško okolje Office LinkedInu se obeta tesnejša integracija v pisarniško okolje Office Poslovno družabno omrežje bo postalo sestavni del pisarniške zbirke Office, predvsem e-poštnega odjemalca Outlook
Pomembnih dokumentov je vse več, podjetja je čedalje bolj strah, da jih izgubijo Pomembnih dokumentov je vse več, podjetja je čedalje bolj strah, da jih izgubijo Nekatere slovenske ponudnike dokumentnih sistemov in rešitev za upravljanje vsebin smo povprašali, kaj se dogaja na domačem trgu, kako se slovenska podjetja pri uvajanju dokumentnih sistemov lahko primerjajo s tujino, po kakšnih storitvah je največ povpraševanja ter kakšne novosti so pripravili letos
Dokument, prosim, naredi mi to Dokument, prosim, naredi mi to »Kako misliš, da bomo dokumentom in sistemom govorili, kaj naj postorijo,« me je z začudenjem pogledal prijatelj ob pogovoru, kako bo videti tehnološko navdahnjena pisarniška prihodnost.

V Celju tri dni o digitalizaciji poslovnega in zasebnega življenja

Čas branja: 2 min
19.10.2017  04:00
Od danes do sobote bo v Celju na novem sejmu inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future 50 razstavljavcev predstavilo tehnološke rešitve, ki lajšajo vsakdanje in poslovne procese. Obiskovalci bodo prek sodobnih inovacij spoznavali vpliv in nujnost digitalnega razvoja. Sejem bo spremljal bogat strokovni program.
V Celju tri dni o digitalizaciji poslovnega in zasebnega življenja
V Sloveniji že od leta 2003 ni več sejma informatike oziroma neodvisnega dogodka, ki bi privabil glavne akterje s področja informatike. Podobno je v vsej jadranski regiji. Zaradi digitalizacije, ki spreminja celotne panoge in njihove koncepte delovanja, so se razmere v zadnjih 13 letih zelo spremenile. »Zato smo s številnimi predstavniki panoge sklenili, da takšen sejem nujno potrebujemo. Sejma ne želimo omejiti le na Slovenijo, temveč bo zastavljen regionalno, v določenih delih tudi globalno,« razlaga Robert Otorepec, direktor družbe Celjski sejem.

Feel the Future bo na celjskem sejmišču danes ob 10. uri uradno odprl minister za javno upravo Boris Koprivnikar, ki je tudi častni pokrovitelj dogodka.

Predaval bo eden od gurujev mobilnosti prihodnosti

Sicer pa bo glavni govorec prvega sejemskega dne strokovnjak, vizionar in eden izmed nosilcev razvoja mobilnosti v prihodnosti Dirk Arnold, podpredsednik za znamko BMW i in področje e-mobilnosti v BMW Group. Kot pravijo v tem podjetju, bo mobilnost prihodnosti trajnostna, povezana, naelektrena in avtonomna. Kako se bo avtomobilska industrija razvijala v prihodnje, je namreč pomembno tudi za slovenska podjetja, ki v vlogi dobaviteljev sodelujejo z nemškimi in drugimi avtomobilskimi znamkami.

Kako je videti pametno mesto

Danes bo na sejmu med drugim mogoče prisluhniti še sklopu predavanj o pametnih mestih in skupnostih. Med drugim bo predstavljen projekt pametnega mesta Aspern pri Dunaju, kjer gradijo pametno mesto za 40 tisoč prebivalcev.

Na okrogli mizi podjetje KOPA bodo vodilni ljudje uspešnih proizvodnih podjetij predstavili svoje izkušnje z digitalizacijo v podjetju, potekal se bo še sklop predavanj o spletni varnosti.

Kaj vse bo razstavljeno

V razstavnem delu sejma bodo predstavljene rešitve za povečanje učinkovitosti poslovnih in delovnih procesov. Med drugim si bo mogoče ogledati rešitve za upravljanje identitet in storitve sistemske integracije, poslovne informatike, digitalnega sporočanja ter elektronike, inovativne rešitve za upravljanje vodovodnega omrežja in ravnanje z odpadki, energetike in industrije, rešitve za celostno upravljanje dogodkov in udeležencev, inovativne rešitve za šolstvo, spletne aplikacije za digitalizacijo poslovanja, poslovne analitike, operacijski sistem za internet stvari, rešitve za povezovanje strojev, tovarn in drugih resursov, klepetalne robote ter ponudnike telekomunikacijskih storitev.

Predstavljene bodo rešitve s področja e-zdravja, e-izobraževanja in e-mobilnosti. Predstavili se bodo izobraževalne institucije in strokovne revije ter deset obetavnih zagonskih podjetij, ki jih je Celjski sejem v sodelovanju s partnerji izbral na natečaju iFEEL start-up 2017.

Javna uprava bo predstavila svoje eStoritve

Na razstavnem prostoru Storitve digitalne Slovenije oziroma Republike Slovenije bodo obiskovalci skozi ponazoritev različnih življenjskih dogodkov spoznali ključne eStoritve javne uprave. Potekali bodo tudi številna zanimiva predavanja, delavnice in posveti o elektronskem poslovanju z državo na različnih področjih družbenega življenja ter o drugih digitalnih rešitvah. Koordinator nastopa je ministrstvo za javno upravo, ki bo nastop izvedlo skupaj z več kot desetimi organi javnega sektorja.

Jutri bo osrednja tema blockchain

Jutrišnji dan se bo začel s Slovensko-ruskim poslovnim forumom s področja inovativne digitalizacije, ki ga organizira Javna agencija SPIRIT. Potekali bodo še predavanja v sklopu digitalna preobrazba podjetij in e-izobraževanje, prav poseben sklop pa bo jutri namenjen tehnologiji blockchain.

V soboto bodo strokovni program sejma zaokrožila predavanja o e-mobilnosti in e-zdravju, v okviru katerega bo mogoče med drugim pobliže spoznati delovanje portala zVEM in storitev eZdravja.

Podroben dnevni program sejma je objavljen na www.feelthefuture.si.

Sejem bo vse tri dni odprt med 9. in 18. uro.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IKT
Članki
Članki (intervju) Barbara Tekavec Verlič, CIO leta 2018: Slovenija ima enega najbolj razvitih IKT-sektorjev 2

Barbara Tekavec Verlič, IT-menedžer v Pivovarni Laško Union, je prejemnica dvanajste nagrade CIO leta, ki so jo podelili na osrednjem...

IKT
Članki
Članki To so kandidatke za nagrado CIO leta 2018

Jutri bodo v Kongresnem centru Brdo dvanajstič podelili nagrado CIO leta za izjemne dosežke na področju IKT-menedžmenta v Sloveniji....

IKT
Članki
Članki Koga dejansko posluša vaša spletna aplikacija?

Spletne in druge aplikacije je mogoče enostavno prevarati, če njihovi snovalci niso bili pozorni pri vgradnji varnostnih mehanizmov

IKT
Članki
Članki Dinit Card Services predstavil plačevanje prek obogatene resničnosti

Premierno so prikazali nakup virtualnih dobrin (hologramov) z uporabo očal za obogateno oziroma mešano resničnost HoloLens in mobilnega...

IKT
Članki
Članki Povpraševanje po IKT-izobraževanju raste, posebej po spletnem

Pogledali smo, kako vodilna podjetja s področja IKT-izobraževanja vidijo svoje izobraževalne programe in izkušnje ter širša gibanja...

IKT
Članki
Članki IFA 2018: V Berlinu lahko te dni na vsakem koraku srečaš pamet

Na sejmu potrošniške elektronike, ki je včeraj v Berlinu odprl vrata, spoznavamo, kako nas umetna pamet lahko posluša, a ne nujno tudi...