IKT

V Celju tri dni o digitalizaciji poslovnega in zasebnega življenja

Od danes do sobote bo v Celju na novem sejmu inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future 50 razstavljavcev predstavilo tehnološke rešitve, ki lajšajo vsakdanje in poslovne procese. Obiskovalci bodo prek sodobnih inovacij spoznavali vpliv in nujnost digitalnega razvoja. Sejem bo spremljal bogat strokovni program.

Podporniki obveščajo

FINANCE
IKT
Digitalna dostopnost bo sredi leta 2025 postala zakonska obveza – kaj to pomeni za podjetja?
IKT
DIGITALNA DOSTOPNOST
IKTRedakcija IKT Digitalna dostopnost bo sredi leta 2025 postala zakonska obveza – kaj to pomeni za podjetja?

Več o tem boste izvedeli na brezplačnem izobraževanju, ki ga organizira Zavod za digitalno dostopnost A11Y.si.

FINANCE
IKT
Kako je videti virtualni pomočnik za podjetniška okolja
IKT
ADD KONFERENCA
IKTPodpornik projekta Kako je videti virtualni pomočnik za podjetniška okolja

To boste lahko izvedeli na letni konferenci podjetja ADD, na kateri bodo govorili tudi o novi regulativi, ki bo krojila nadaljnji razvoj, ter o podatkih in umetni inteligenci.

FINANCE
IKT
Slovenski Kontron lansiral zasebno mobilno omrežje 5G v nemški proizvodnji
IKT
ZASEBNA 5G OMREŽJA
IKTPodpornik projekta Slovenski Kontron lansiral zasebno mobilno omrežje 5G v nemški proizvodnji

Gre za naložbo v robustno omrežno infrastrukturo, ki je pripravljena na prihodnost in podpira trenutne in prihodnje potrebe po brezžični povezljivosti v proizvodnji in skladišču

FINANCE
IKT
Kako bodo s pomočjo umetne inteligence preprečili izumrtje atlantskega lososa na Norveškem
IKT
NAGRADA ZA INOVACIJO
IKTPodpornik projekta Kako bodo s pomočjo umetne inteligence preprečili izumrtje atlantskega lososa na Norveškem

Rešitev je v okviru pobude Tech4Aall razvil Huawei skupaj z lokalnimi partnerji

FINANCE
IKT
Poziv za obnovo pravil enotnega digitalnega trga
IKT
DIGITALNI TRG
IKTPodpornik projekta Poziv za obnovo pravil enotnega digitalnega trga

Digitalno preobrazbo tradicionalnih industrij bi bilo treba voditi z jasnimi pravili za dostop in delitev podatkov

19.10.2017 04:00
Čas branja: 2 min
V Celju tri dni o digitalizaciji poslovnega in zasebnega življenja
V Sloveniji že od leta 2003 ni več sejma informatike oziroma neodvisnega dogodka, ki bi privabil glavne akterje s področja informatike. Podobno je v vsej jadranski regiji. Zaradi digitalizacije, ki spreminja celotne panoge in njihove koncepte delovanja, so se razmere v zadnjih 13 letih zelo spremenile. »Zato smo s številnimi predstavniki panoge sklenili, da takšen sejem nujno potrebujemo. Sejma ne želimo omejiti le na Slovenijo, temveč bo zastavljen regionalno, v določenih delih tudi globalno,« razlaga Robert Otorepec, direktor družbe Celjski sejem.

Feel the Future bo na celjskem sejmišču danes ob 10. uri uradno odprl minister za javno upravo Boris Koprivnikar, ki je tudi častni pokrovitelj dogodka.

Predaval bo eden od gurujev mobilnosti prihodnosti

Sicer pa bo glavni govorec prvega sejemskega dne strokovnjak, vizionar in eden izmed nosilcev razvoja mobilnosti v prihodnosti Dirk Arnold, podpredsednik za znamko BMW i in področje e-mobilnosti v BMW Group. Kot pravijo v tem podjetju, bo mobilnost prihodnosti trajnostna, povezana, naelektrena in avtonomna. Kako se bo avtomobilska industrija razvijala v prihodnje, je namreč pomembno tudi za slovenska podjetja, ki v vlogi dobaviteljev sodelujejo z nemškimi in drugimi avtomobilskimi znamkami.

Kako je videti pametno mesto

Danes bo na sejmu med drugim mogoče prisluhniti še sklopu predavanj o pametnih mestih in skupnostih. Med drugim bo predstavljen projekt pametnega mesta Aspern pri Dunaju, kjer gradijo pametno mesto za 40 tisoč prebivalcev.

Na okrogli mizi podjetje KOPA bodo vodilni ljudje uspešnih proizvodnih podjetij predstavili svoje izkušnje z digitalizacijo v podjetju, potekal se bo še sklop predavanj o spletni varnosti.

Kaj vse bo razstavljeno

V razstavnem delu sejma bodo predstavljene rešitve za povečanje učinkovitosti poslovnih in delovnih procesov. Med drugim si bo mogoče ogledati rešitve za upravljanje identitet in storitve sistemske integracije, poslovne informatike, digitalnega sporočanja ter elektronike, inovativne rešitve za upravljanje vodovodnega omrežja in ravnanje z odpadki, energetike in industrije, rešitve za celostno upravljanje dogodkov in udeležencev, inovativne rešitve za šolstvo, spletne aplikacije za digitalizacijo poslovanja, poslovne analitike, operacijski sistem za internet stvari, rešitve za povezovanje strojev, tovarn in drugih resursov, klepetalne robote ter ponudnike telekomunikacijskih storitev.

Predstavljene bodo rešitve s področja e-zdravja, e-izobraževanja in e-mobilnosti. Predstavili se bodo izobraževalne institucije in strokovne revije ter deset obetavnih zagonskih podjetij, ki jih je Celjski sejem v sodelovanju s partnerji izbral na natečaju iFEEL start-up 2017.

Javna uprava bo predstavila svoje eStoritve

Na razstavnem prostoru Storitve digitalne Slovenije oziroma Republike Slovenije bodo obiskovalci skozi ponazoritev različnih življenjskih dogodkov spoznali ključne eStoritve javne uprave. Potekali bodo tudi številna zanimiva predavanja, delavnice in posveti o elektronskem poslovanju z državo na različnih področjih družbenega življenja ter o drugih digitalnih rešitvah. Koordinator nastopa je ministrstvo za javno upravo, ki bo nastop izvedlo skupaj z več kot desetimi organi javnega sektorja.

Jutri bo osrednja tema blockchain

Jutrišnji dan se bo začel s Slovensko-ruskim poslovnim forumom s področja inovativne digitalizacije, ki ga organizira Javna agencija SPIRIT. Potekali bodo še predavanja v sklopu digitalna preobrazba podjetij in e-izobraževanje, prav poseben sklop pa bo jutri namenjen tehnologiji blockchain.

V soboto bodo strokovni program sejma zaokrožila predavanja o e-mobilnosti in e-zdravju, v okviru katerega bo mogoče med drugim pobliže spoznati delovanje portala zVEM in storitev eZdravja.

Podroben dnevni program sejma je objavljen na www.feelthefuture.si.

Sejem bo vse tri dni odprt med 9. in 18. uro.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

Tovarna
Novice
Od digitalnega razvoja je odvisna tudi naša prihodnost
Tovarna leta
NoviceSabina Petrov Od digitalnega razvoja je odvisna tudi naša prihodnost

O inovativnih rešitvah na področju digitalizacije podrobneje na prvem specializiranem sejmu Feel the Future v Celju prihodnji teden.

FINANCE
Avto
(Intervju) Šef električnih BMW i: Dizel bo še dolgo ohranil prednosti pred elektriko
Avto
AvtoMiloš Milač (Intervju) Šef električnih BMW i: Dizel bo še dolgo ohranil prednosti pred elektriko 1

Intervju z Dirkom Arnoldom, podpredsednikom produktnega menedžmenta BMW-znamke za elektromobilnost BMW i

FINANCE
Avto
Za volanom BMW X3: videz, ki pošteno zavaja
Avto
AvtoMiloš Milač Za volanom BMW X3: videz, ki pošteno zavaja 14

Oblikovno komaj kaj spremenjen novi BMW X3 se izkaže z izjemno vsebino, ki ta uspešni športni terenec dviga na višjo raven. S športnim X3 M40i smo se zapeljali po znanih zavojih, z dizelskim X3 xDrive 30d pa po gozdnih poteh zahodne Portugalske.

FINANCE
Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj?
PRO
Finance
KIBERNETSKA VARNOST
Finance PRO Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj? (PRO)

Hekerski napadi lahko za več dni povsem ustavijo poslovanje podjetij – več o tem si preberite v posebni izdaji Kibernetska varnost.

FINANCE
Avto
Presežki bavarske superlimuzine M5
Avto
AvtoMiloš Milač Presežki bavarske superlimuzine M5

Novi BMW M5 zmore 441 kilovatov, 600 konjskih moči, in prvič ponuja širikolesni pogon; do stotice se izstreli v 3,4 sekunde

FINANCE
Avto
Drzen koncept, ki razkriva obline novega BMW Z4
Avto
AvtoUroš Božin Drzen koncept, ki razkriva obline novega BMW Z4

BMW Z4 se vrača. Leta 2018 prihaja nova generacija, ki bo po napovedih močno podobna konceptu, danes predstavljenim v Kaliforniji

FINANCE
Avto
Kako je BMW 5 gran turismo postal pravi BMW
FINANCE
Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj?
PRO
Finance
KIBERNETSKA VARNOST
Finance PRO Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj? (PRO)

Hekerski napadi lahko za več dni povsem ustavijo poslovanje podjetij – več o tem si preberite v posebni izdaji Kibernetska varnost.