Pomembnih dokumentov je vse več, podjetja je čedalje bolj strah, da jih izgubijo Pomembnih dokumentov je vse več, podjetja je čedalje bolj strah, da jih izgubijo Nekatere slovenske ponudnike dokumentnih sistemov in rešitev za upravljanje vsebin smo povprašali, kaj se dogaja na domačem trgu, kako se slovenska podjetja pri uvajanju dokumentnih sistemov lahko primerjajo s tujino, po kakšnih storitvah je največ povpraševanja ter kakšne novosti so pripravili letos
Dokument, prosim, naredi mi to Dokument, prosim, naredi mi to »Kako misliš, da bomo dokumentom in sistemom govorili, kaj naj postorijo,« me je z začudenjem pogledal prijatelj ob pogovoru, kako bo videti tehnološko navdahnjena pisarniška prihodnost.
Dokumentni sistem ne upravlja le dokumentov Dokumentni sistem ne upravlja le dokumentov Z dokumenti so neločljivo povezani procesi, aplikacije in predvsem ljudje.

SAP in Microsoft združila moči pri oblačni digitalni preobrazbi

Čas branja: 2 min
30.11.2017  09:21  Dopolnjeno: 30.11.2017 09:22
SAP in Microsoft sta objavila, da bosta pri sebi in strankah implementirala rešitve drug drugega. Partnerstvo predvideva tudi skupni razvoj in trženje programskih in oblačnih rešitev.
SAP in Microsoft združila moči pri oblačni digitalni preobrazbi
Parnerstvo med podjetjema SAP in Microsoft sta predstavila izvršni direktor SAP Bill McDermott in izvršni direktor Microsofta Satya Nadella.

SAPjeva upravljana oblačna storitev HANA Enterprise Cloud bo tekla na platformi Microsoft Azure in bo strankam omogočila, da sistem SAP S/4HANA poganjajo v varnem in zmogljivem oblaku. Omenjeni sistem Microsoft že uporablja za upravljanje lastnih financ in obdelavo podatkov, SAP pa bo v Azure preselil svoje ključne poslovne sisteme in rešitve. Med temi je tudi SAP Ariba, ki omogoča napredne možnosti na področju upravljanja nabave in dobavnih verig.

»Microsoft in SAP še nadgrajujeta dolgoletno partnerstvo, SAP-rešitve uporabljamo tudi mi, oni pa Microsoftove, z navezo SAP S/4HANA in Azure pa lahko tudi najzahtevnejšim strankam ponudimo poganjanje za poslovanje najbolj kritičnih aplikacij in obdelavo bremen v oblaku,« je povedal izvršni direktor Microsofta Satya Nadella.

Poslovanje iz oblaka in digitalna preobrazba s pospeškom

Tudi velika podjetja svoje sisteme in podatke vse pogosteje selijo k ponudnikom oblačnih storitev. S tem znižajo operativne stroške, izboljšajo uporabniško izkušnjo zaposlenih in strank ter poenostavijo uvajanje novih poslovnih modelov, izdelkov in storitev. Analitsko podjetje Gartner je ugotovilo, da sta dve tretjini vodstev podjetij prepričanih, da morajo njihove organizacije pospešiti tempo digitalne preobrazbe, če želijo ostati konkurenčne. V iskanju pravih odgovorov in poti glede digitalne preobrazbe se številna podjetja obračajo prav na svoje tehnološke partnerje, in v tem priložnost vidita tudi SAP in Microsoft.

»Vsa pomembnejša podjetja na svetu uporabljajo programsko opremo in rešitve družb SAP in Microsoft. S tem, ko smo uspeli spojiti rešitev SAP S/4HANA in oblačno okolje Microsoft Azure, si lahko stranke obeh podjetij obetajo novo revolucionarno rabo poslovnih tehnologij in pospeševanje lastnega poslovanja ter digitalne preobrazbe,« je dodal izvršni direktor SAP Bill McDermott.

Voditi z lastnim zgledom

Da se podjetja na novo kombinacijo oblačne programske opreme in rešitev kot storitev iz oblaka lahko zanesejo, želita Microsoft in SAP pokazati z lastnim zgledom. Oba pri svojem poslovanju že uporabljata SAP S/4HANA v okolju Azure. Microsoft je vanj že preselil vrsto internih sistemov in bo v kratkem uvedel novo rešitev SAP S/4HANA Finance za upravljanje finančne plati poslovanja.

V Redmondu so razkrili tudi nekaj prihodnjih načrtov – v nadaljevanju bodo SAP S/4HANA povezali z Azure AI in analitičnimi storitvami ter tako še okrepili pripravo finančnih poročil in podporo odločanju.

Tudi SAP v oblačno okolje Azure seli več kot deset za poslovanje kritičnih sistemov, odločitev pa podkrepi s podatki o optimalni učinkovitosti in prilagodljivosti Microsoftove oblačne platforme.

Lastni projekti migracije rešitev in integracije obeh družb bodo služili kot primer dobre prakse in pri pripravi arhitekturnih rešitev hibridnih ali pa povsem oblačnih poslovnih okolij.

Kombinacijo SAP HANA Enterprise Cloud na platformi Azure nekatera podjetja že uporabljajo, med njimi na primer Coca-Cola Company in Costco.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IKT
Članki
Članki (intervju) Barbara Tekavec Verlič, CIO leta 2018: Slovenija ima enega najbolj razvitih IKT-sektorjev 2

Barbara Tekavec Verlič, IT-menedžer v Pivovarni Laško Union, je prejemnica dvanajste nagrade CIO leta, ki so jo podelili na osrednjem...

IKT
Članki
Članki To so kandidatke za nagrado CIO leta 2018

Jutri bodo v Kongresnem centru Brdo dvanajstič podelili nagrado CIO leta za izjemne dosežke na področju IKT-menedžmenta v Sloveniji....

OGLAS
IKT
Članki
Članki Informacijska varnost je sestavni del digitalne preobrazbe

Digitalizacija ob vseh prednostih v poslovanje podjetij vnaša tudi nove priložnosti za kibernetske kriminalce. Varnost IT-okolij je treba...

IKT
Članki
Članki Dinit Card Services predstavil plačevanje prek obogatene resničnosti

Premierno so prikazali nakup virtualnih dobrin (hologramov) z uporabo očal za obogateno oziroma mešano resničnost HoloLens in mobilnega...

IKT
Članki
Članki Koga dejansko posluša vaša spletna aplikacija?

Spletne in druge aplikacije je mogoče enostavno prevarati, če njihovi snovalci niso bili pozorni pri vgradnji varnostnih mehanizmov

IKT
Članki
Članki Povpraševanje po IKT-izobraževanju raste, posebej po spletnem

Pogledali smo, kako vodilna podjetja s področja IKT-izobraževanja vidijo svoje izobraževalne programe in izkušnje ter širša gibanja...

IKT
Članki
Članki IFA 2018: V Berlinu lahko te dni na vsakem koraku srečaš pamet

Na sejmu potrošniške elektronike, ki je včeraj v Berlinu odprl vrata, spoznavamo, kako nas umetna pamet lahko posluša, a ne nujno tudi...