Bi lahko tablice (spet) nadomestile prenosne računalnike?  Bi lahko tablice (spet) nadomestile prenosne računalnike? Še pred nekaj leti smo lahko zasledili ogromno ponudb za tablice, zdaj je ta trend, vsaj v Sloveniji, nekoliko usahnil. Glavni razlog je bila (ne)funkcionalnost tablic, ki so bile pravzaprav le povečan mobilni telefon.
Tokenizacija prodira tudi v mobilno identifikacijo Tokenizacija prodira tudi v mobilno identifikacijo Bi vrata odpirali z mobilnikom? Ta funkcionalnost je morebiti res redkeje uporabna v poslovnem svetu, je pa toliko bolj zanimiva v potrošniškem segmentu.
Poslovno obveščanje: S selitvijo v oblak postaja dostopno tudi manjšim podjetjem Poslovno obveščanje: S selitvijo v oblak postaja dostopno tudi manjšim podjetjem Vsi vodilni globalni proizvajalci poslovnih informacijskih sistemov so že ponudili storitve poslovnega obveščanja v oblaku, kar uporabnikom močno poceni in poenostavi pripravo podatkov za odločanje
Malo poglejte, na čem temeljijo vaše odločitve Malo poglejte, na čem temeljijo vaše odločitve Veliko lastnikov, nadzornikov in direktorjev ne vidi vrednosti naložb v informacijske tehnologije. In prav to zavira tako digitalizacijo kot uvajanje sodobnih analitičnih orodij.
Napoved za leto 2025: Vsakih 18 sekund bomo imeli eno digitalno interakcijo Napoved za leto 2025: Vsakih 18 sekund bomo imeli eno digitalno interakcijo Količina podatkov v svetu se bo v prihodnjih šestih letih povečevala za povprečno 61 odstotkov na leto in z lanskih 33 do leta 2025 narasla na 175 zetabajtov; delež podatkov, ki se takoj obdelujejo, bo do tedaj dosegel skoraj tretjino.

SAP in Microsoft združila moči pri oblačni digitalni preobrazbi

Čas branja: 2 min
30.11.2017  09:21  Dopolnjeno: 30.11.2017 09:22
SAP in Microsoft sta objavila, da bosta pri sebi in strankah implementirala rešitve drug drugega. Partnerstvo predvideva tudi skupni razvoj in trženje programskih in oblačnih rešitev.
SAP in Microsoft združila moči pri oblačni digitalni preobrazbi
Parnerstvo med podjetjema SAP in Microsoft sta predstavila izvršni direktor SAP Bill McDermott in izvršni direktor Microsofta Satya Nadella.

Obveščaj me o novih člankih:  
Microsoft dodaj
SAP dodaj
Satya Nadella dodaj
Gartner dodaj
Bill McDermott dodaj

SAPjeva upravljana oblačna storitev HANA Enterprise Cloud bo tekla na platformi Microsoft Azure in bo strankam omogočila, da sistem SAP S/4HANA poganjajo v varnem in zmogljivem oblaku. Omenjeni sistem Microsoft že uporablja za upravljanje lastnih financ in obdelavo podatkov, SAP pa bo v Azure preselil svoje ključne poslovne sisteme in rešitve. Med temi je tudi SAP Ariba, ki omogoča napredne možnosti na področju upravljanja nabave in dobavnih verig.

»Microsoft in SAP še nadgrajujeta dolgoletno partnerstvo, SAP-rešitve uporabljamo tudi mi, oni pa Microsoftove, z navezo SAP S/4HANA in Azure pa lahko tudi najzahtevnejšim strankam ponudimo poganjanje za poslovanje najbolj kritičnih aplikacij in obdelavo bremen v oblaku,« je povedal izvršni direktor Microsofta Satya Nadella.

Poslovanje iz oblaka in digitalna preobrazba s pospeškom

Tudi velika podjetja svoje sisteme in podatke vse pogosteje selijo k ponudnikom oblačnih storitev. S tem znižajo operativne stroške, izboljšajo uporabniško izkušnjo zaposlenih in strank ter poenostavijo uvajanje novih poslovnih modelov, izdelkov in storitev. Analitsko podjetje Gartner je ugotovilo, da sta dve tretjini vodstev podjetij prepričanih, da morajo njihove organizacije pospešiti tempo digitalne preobrazbe, če želijo ostati konkurenčne. V iskanju pravih odgovorov in poti glede digitalne preobrazbe se številna podjetja obračajo prav na svoje tehnološke partnerje, in v tem priložnost vidita tudi SAP in Microsoft.

»Vsa pomembnejša podjetja na svetu uporabljajo programsko opremo in rešitve družb SAP in Microsoft. S tem, ko smo uspeli spojiti rešitev SAP S/4HANA in oblačno okolje Microsoft Azure, si lahko stranke obeh podjetij obetajo novo revolucionarno rabo poslovnih tehnologij in pospeševanje lastnega poslovanja ter digitalne preobrazbe,« je dodal izvršni direktor SAP Bill McDermott.

Voditi z lastnim zgledom

Da se podjetja na novo kombinacijo oblačne programske opreme in rešitev kot storitev iz oblaka lahko zanesejo, želita Microsoft in SAP pokazati z lastnim zgledom. Oba pri svojem poslovanju že uporabljata SAP S/4HANA v okolju Azure. Microsoft je vanj že preselil vrsto internih sistemov in bo v kratkem uvedel novo rešitev SAP S/4HANA Finance za upravljanje finančne plati poslovanja.

V Redmondu so razkrili tudi nekaj prihodnjih načrtov – v nadaljevanju bodo SAP S/4HANA povezali z Azure AI in analitičnimi storitvami ter tako še okrepili pripravo finančnih poročil in podporo odločanju.

Tudi SAP v oblačno okolje Azure seli več kot deset za poslovanje kritičnih sistemov, odločitev pa podkrepi s podatki o optimalni učinkovitosti in prilagodljivosti Microsoftove oblačne platforme.

Lastni projekti migracije rešitev in integracije obeh družb bodo služili kot primer dobre prakse in pri pripravi arhitekturnih rešitev hibridnih ali pa povsem oblačnih poslovnih okolij.

Kombinacijo SAP HANA Enterprise Cloud na platformi Azure nekatera podjetja že uporabljajo, med njimi na primer Coca-Cola Company in Costco.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IKT
Članki
Članki Slovenske banke združile moči proti fintechu: uvajajo plačila s telefonom s takojšnjo poravnavo 34

Do jeseni bo zaživel sistem za hitra plačila, imenovan Flik, ki bo omogočal plačila in nakazila na račune fizičnih oseb 24 ur na dan...

IKT
Članki
Članki Predstavljamo prvo banko, ki se seli v Amazonov oblak

Moneta Money Bank, četrta največja češka banka z več kot milijon komitenti in 190 poslovalnicami, je v oblak preselila že dobro...

IKT
Članki
Članki Še vedno uporabljate Windows 7? Čez pol leta boste ostali brez podpore in posodobitev. 22

Več kot tretjino računalnikov še vedno poganja operacijski sistem, ki se mu izteka rok uporabe

OGLAS
IKT
Članki
Članki Uporabniki SAP najbolj enostavno do poslovnih poročil

SAP Analytics Cloud poenostavlja uvedbo najsodobnejših tehnologij in pristopov za izboljšanje odločanja z uporabo naprednih poslovnih...

IKT
Članki
Članki Kibernetski kriminalci: Glavni cilj je denar, recimo iz zlorabe notranjih informacij borznih družb 2

Kako kibernetski kriminalci prek gesla za elektronsko pošto tajnice direktorja podjetja pridejo do notranjih informacij

IKT
Članki
Članki  Bi lahko tablice (spet) nadomestile prenosne računalnike? 4

Še pred nekaj leti smo lahko zasledili ogromno ponudb za tablice, zdaj je ta trend, vsaj v Sloveniji, nekoliko usahnil. Glavni razlog je...

OGLAS
IKT
Članki
Članki Sodobna omrežja za optimalno podporo aplikacijam in uporabniški izkušnji

Upravljanje in načrtovanje omrežij je čedalje večji izziv – krivci za to so vse večja razpršenost podatkov, čedalje bolj...