IKT

SAP in Microsoft združila moči pri oblačni digitalni preobrazbi

SAP in Microsoft sta objavila, da bosta pri sebi in strankah implementirala rešitve drug drugega. Partnerstvo predvideva tudi skupni razvoj in trženje programskih in oblačnih rešitev.

Podporniki obveščajo

FINANCE
IKT
Digitalna dostopnost bo sredi leta 2025 postala zakonska obveza – kaj to pomeni za podjetja?
IKT
DIGITALNA DOSTOPNOST
IKTRedakcija IKT Digitalna dostopnost bo sredi leta 2025 postala zakonska obveza – kaj to pomeni za podjetja?

Več o tem boste izvedeli na brezplačnem izobraževanju, ki ga organizira Zavod za digitalno dostopnost A11Y.si.

FINANCE
IKT
Kako je videti virtualni pomočnik za podjetniška okolja
IKT
ADD KONFERENCA
IKTPodpornik projekta Kako je videti virtualni pomočnik za podjetniška okolja

To boste lahko izvedeli na letni konferenci podjetja ADD, na kateri bodo govorili tudi o novi regulativi, ki bo krojila nadaljnji razvoj, ter o podatkih in umetni inteligenci.

FINANCE
IKT
Slovenski Kontron lansiral zasebno mobilno omrežje 5G v nemški proizvodnji
IKT
ZASEBNA 5G OMREŽJA
IKTPodpornik projekta Slovenski Kontron lansiral zasebno mobilno omrežje 5G v nemški proizvodnji

Gre za naložbo v robustno omrežno infrastrukturo, ki je pripravljena na prihodnost in podpira trenutne in prihodnje potrebe po brezžični povezljivosti v proizvodnji in skladišču

FINANCE
IKT
Kako bodo s pomočjo umetne inteligence preprečili izumrtje atlantskega lososa na Norveškem
IKT
NAGRADA ZA INOVACIJO
IKTPodpornik projekta Kako bodo s pomočjo umetne inteligence preprečili izumrtje atlantskega lososa na Norveškem

Rešitev je v okviru pobude Tech4Aall razvil Huawei skupaj z lokalnimi partnerji

FINANCE
IKT
Poziv za obnovo pravil enotnega digitalnega trga
IKT
DIGITALNI TRG
IKTPodpornik projekta Poziv za obnovo pravil enotnega digitalnega trga

Digitalno preobrazbo tradicionalnih industrij bi bilo treba voditi z jasnimi pravili za dostop in delitev podatkov

Avtor
avtor
30.11.2017 09:21
Dopolnjeno: 30.11.2017 09:22
Čas branja: 2 min
SAP in Microsoft združila moči pri oblačni digitalni preobrazbi
Parnerstvo med podjetjema SAP in Microsoft sta predstavila izvršni direktor SAP Bill McDermott in izvršni direktor Microsofta Satya Nadella.

SAPjeva upravljana oblačna storitev HANA Enterprise Cloud bo tekla na platformi Microsoft Azure in bo strankam omogočila, da sistem SAP S/4HANA poganjajo v varnem in zmogljivem oblaku. Omenjeni sistem Microsoft že uporablja za upravljanje lastnih financ in obdelavo podatkov, SAP pa bo v Azure preselil svoje ključne poslovne sisteme in rešitve. Med temi je tudi SAP Ariba, ki omogoča napredne možnosti na področju upravljanja nabave in dobavnih verig.

»Microsoft in SAP še nadgrajujeta dolgoletno partnerstvo, SAP-rešitve uporabljamo tudi mi, oni pa Microsoftove, z navezo SAP S/4HANA in Azure pa lahko tudi najzahtevnejšim strankam ponudimo poganjanje za poslovanje najbolj kritičnih aplikacij in obdelavo bremen v oblaku,« je povedal izvršni direktor Microsofta Satya Nadella.

Poslovanje iz oblaka in digitalna preobrazba s pospeškom

Tudi velika podjetja svoje sisteme in podatke vse pogosteje selijo k ponudnikom oblačnih storitev. S tem znižajo operativne stroške, izboljšajo uporabniško izkušnjo zaposlenih in strank ter poenostavijo uvajanje novih poslovnih modelov, izdelkov in storitev. Analitsko podjetje Gartner je ugotovilo, da sta dve tretjini vodstev podjetij prepričanih, da morajo njihove organizacije pospešiti tempo digitalne preobrazbe, če želijo ostati konkurenčne. V iskanju pravih odgovorov in poti glede digitalne preobrazbe se številna podjetja obračajo prav na svoje tehnološke partnerje, in v tem priložnost vidita tudi SAP in Microsoft.

»Vsa pomembnejša podjetja na svetu uporabljajo programsko opremo in rešitve družb SAP in Microsoft. S tem, ko smo uspeli spojiti rešitev SAP S/4HANA in oblačno okolje Microsoft Azure, si lahko stranke obeh podjetij obetajo novo revolucionarno rabo poslovnih tehnologij in pospeševanje lastnega poslovanja ter digitalne preobrazbe,« je dodal izvršni direktor SAP Bill McDermott.

Voditi z lastnim zgledom

Da se podjetja na novo kombinacijo oblačne programske opreme in rešitev kot storitev iz oblaka lahko zanesejo, želita Microsoft in SAP pokazati z lastnim zgledom. Oba pri svojem poslovanju že uporabljata SAP S/4HANA v okolju Azure. Microsoft je vanj že preselil vrsto internih sistemov in bo v kratkem uvedel novo rešitev SAP S/4HANA Finance za upravljanje finančne plati poslovanja.

V Redmondu so razkrili tudi nekaj prihodnjih načrtov – v nadaljevanju bodo SAP S/4HANA povezali z Azure AI in analitičnimi storitvami ter tako še okrepili pripravo finančnih poročil in podporo odločanju.

Tudi SAP v oblačno okolje Azure seli več kot deset za poslovanje kritičnih sistemov, odločitev pa podkrepi s podatki o optimalni učinkovitosti in prilagodljivosti Microsoftove oblačne platforme.

Lastni projekti migracije rešitev in integracije obeh družb bodo služili kot primer dobre prakse in pri pripravi arhitekturnih rešitev hibridnih ali pa povsem oblačnih poslovnih okolij.

Kombinacijo SAP HANA Enterprise Cloud na platformi Azure nekatera podjetja že uporabljajo, med njimi na primer Coca-Cola Company in Costco.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
IKT
SAP Hybris bo kmalu obvladal nakupovalne navade potrošnikov
IKT
IKTMiran Varga SAP Hybris bo kmalu obvladal nakupovalne navade potrošnikov

Največji evropski proizvajalec programske opreme SAP je za 350 milijonov dolarjev kupil podjetje Gigya, ki je specializirano za upravljanje identitet. Njegove tehnologije bodo vključili v rešitev SAP Hybris.

Startupozavri
(intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom
StartupozavriBlažej Kupec (intervju) Kaj lahko SAP ponudi slovenskim start-upom

Intervju s Tino Vidergar, Sap Slovenija: Zanimajo jih start-upi, ki se ukvarjajo z internetom stvari, umetno inteligenco in velepodatki

FINANCE
IKT
(Intervju) Javna uprava za rutinska opravila porabi nerazumno veliko virov
IKT
IKTMiran Varga (Intervju) Javna uprava za rutinska opravila porabi nerazumno veliko virov 7

Pišmeuhovski odziv udeležencev je šokiral predavatelja na letošnji konferenci Informatika v javni upravi. Pa je strokovnjak SAP Holger Tallowitz govoril o rešitvah, ki celo presegajo sveti gral – upravo 4.0.

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B

FINANCE
IKT
Microsoft z oblačnimi storitvami zaslužil že 20 milijard dolarjev
IKT
IKTMiran Varga Microsoft z oblačnimi storitvami zaslužil že 20 milijard dolarjev

Prodajni uspešnici sta predvsem platforma Azure in oblačna pisarna Office 365.

FINANCE
IKT
Kako je rešitev za upravljanje identitet na Univerzi v Mariboru pometla s stresom ob začetku študijskega leta
IKT
IKTMiran Varga Kako je rešitev za upravljanje identitet na Univerzi v Mariboru pometla s stresom ob začetku študijskega leta

Z avtomatiziranim upravljanjem identitet za ustvarjanje in dodeljevanje pravic zaposleni porabijo le šestino časa, za spremembe oziroma posodobitve pravic desetino časa, za preklic pravic uporabnikom pa le še štirinajstino časa, ki so ga za omenjene naloge porabili pred uvedbo sistema.

FINANCE
IKT
Sistemi ERP – Starega stran, po novega v oblak
IKT
IKTJakob Žorž Sistemi ERP – Starega stran, po novega v oblak 1

ERP vse bolj postaja potrebni pogoj za digitalno transformacijo, ni pa tudi zadostni pogoj, saj ga je treba nadgraditi s preostalimi digitalnimi tehnologijami, storitvami in pristopi.

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B