IKT
Oglasno sporočilo

20 let zaupanja inovativnim varnostnim rešitvam

V družbi Kaspersky Lab verjamejo, da je zaradi uvajanja sodobnih IKT-rešitev in hitre širitve groženj okrepitev sodelovanja med različnimi deležniki za zaščito kibernetskega prostora nujnejša kot kadarkoli prej. Nesodelovanje je voda na mlin kibernetskih kriminalcev.
Avtor
08.12.2017 12:00
Čas branja: 3 min

Polovica svetovnega prebivalstva uporablja internet in pri tem za seboj pušča velik digitalni odtis. Naj gre za varovanje zasebnosti, družine, financ, potrošnikov, poslovanja ali kritične infrastrukture, Kaspersky Lab je predan zagotavljanju zaščite pred kibernetskimi grožnjami že 20 let. Vsak dan v povprečju zazna več kot 323 tisoč zlonamernih datotek.

Izbira uporabnikov

Družbi Kaspersky Lab zaupa več kot 400 milijonov zasebnih uporabnikov in več kot 270 tisoč podjetij in organizacij. Njihove varnostne rešitve so redno preizkušene in večkrat nagrajene na neodvisnih testiranjih in ocenjevanjih, ki si jih lahko ogledate TUKAJ.

Njihovo kakovost je vnovič potrdila podelitev nagrad Customer Choice Awards, ki je pod okriljem ocenjevalnega projekta raziskovalne družbe Gartner – ta temelji na ocenah strokovnih uporabnikov rešitev različnih ponudnikov – oktobra družbi Kaspersky Lab kot prvi in edini med ponudniki prinesla platinasto nagrado v kategoriji platform za zaščito končnih točk.

Zaupanje organov pregona in strokovne skupnosti

Skladno z industrijski­mi standardi in pravnim redom v Kaspersky Labu ponujajo tehnično znanje, stro­kovne analize zlonamerne pro­gramske opreme in tako prispe­vajo k večji mednarodni kiber­netski varnosti. Tesno sodelujejo z globalno skupnostjo s področja informacijske varnosti, mednarodnimi organizacijami, nacionalnim in regionalnimi organi pregona, vključno z Interpolom in Europolom.

Tehnološka podjetja, med njimi družba Kaspersky Lab, so novembra letos na Svetovnem forumu za demokracijo s Svetom Evrope podpisala sporazum za zaščito človekovih pravic na internetu. Namen sporazuma je razširiti varstvo človekovih pravic, demokracijo in vladavino prava na internetu. Partnerji so se tako zavezali k spodbujanju odprtega in varnega interneta za vse.

Globalna pobuda

Kaspersky Lab letos začenja globalno pobudo za transparentnost delovanja (The Global Transparency Initiative). Do leta 2020 načrtuje ustanovitev treh centrov za transparentnost, in sicer v Združenih državah Amerike, Evropi in azijsko-pacifiški regiji. Namen centrov je nasloviti morebitna varnostna vprašanja v sodelovanju s potrošniki, zaupanja vrednimi partnerji in državnimi deležniki. Med drugim bodo služili za vpogled v ocene izvorne kode podjetja, posodobitve programske opreme in pravila za odkrivanje groženj.

Osrednji cilj družbe Kaspersky Lab ostaja enak kot skozi celotno dvajsetletno zgodovino podjetja: ponujati varnostne rešitve vrhunske kakovosti in žrtvam pomagati v boju proti kibernetskim grožnjam.