IKT
Oglasno sporočilo

Genis predstavil novo generacijo mobilnega dokumentnega sistema m-GenDoc

Podjetje Genis je izdelalo novo generacijo mobilnega dokumentnega sistema, ki omogoča hiter razvoj prilagojenih mobilnih aplikacij na osnovi enega vodilnih procesnih dokumentnih sistemov e-GenDoc.
Avtor
01.02.2018 14:40
Čas branja: 2 min
Genis predstavil novo generacijo mobilnega dokumentnega sistema m-GenDoc
Z mobilnim dokumentnim sistemom m-GenDoc se na mobilne naprave prenašajo številni brezpapirni administrativni postopki, ki jih zaposleni na različnih ravneh doslej brez osebnega računalnika niso mogli izvesti.

Prednosti nove generacije mobilnega dokumentnega sistema m-GenDoc so zlasti hitrost delovanja, enostavnost in prijaznost do uporabnika. Ta dobiva prilagojene informacije in naloge neposredno na svojo osrednjo komunikacijsko napravo, zato lahko svoje zadolžitve izvede vedno in povsod. Podjetja s tem pridobijo visoko raven poslovne mobilnosti, zaradi česar lahko izboljšajo učinkovitost na različnih poslovnih področjih in ravneh odločanja.

Takojšen odziv ni več težava

»Stranke enostavno niso več pripravljene čakati in ne želijo poslovati s podjetji, kjer zaradi administracije stvari potekajo prepočasi. Podpora poslovni mobilnosti se izkaže v primerih, ko se pričakuje takojšen odziv, na primer pri reševanju reklamacij, usklajevanju pogodb, potrjevanju ponudb,« je izpostavil Janko Štefančič, direktor podjetja Genis.

Poleg tega, da je naloge treba izvesti hitreje, na primer potrditi nabavni zahtevek ali predračun, da se pravočasno zagotovi dobava, je vedno več tudi potrjevanja sprememb v zadnjem hipu, na primer tehnične dokumentacije tik preden gre izdelek v proizvodnjo. Tudi vodstveni zaposleni se morajo takoj odzvati na zadeve, povezane s poslom, kadri in dogajanjem v procesih.

Odgovor na izzive digitalne preobrazbe

»Sistem m-GenDoc je neposreden odgovor na izzive digitalne preobrazbe, kjer je mobilnost poslovanja ena osnovnih zahtev. To, da lahko izvedete neko nalogo, ko niste za svojim računalnikom, je ključno za agilno izvajanje poslovnih procesov, kar se pravzaprav pričakuje od digitalnega poslovanja,« je dodal Štefančič.

Uporabniku s seboj ni več treba nositi prenosnega računalnika in zaganjati celotnega sistema, ampak prek mobilnega telefona kjer koli in kadar koli izvede nalogo. Z vidika poslovne uporabe to prinaša vrsto koristi. Naloge se izvajajo sproti, zato ni prekinitev delovnih postopkov in poslovnih procesov. Zmanjša se obseg sporočanja prek telefonskih klicev in e-pošte, ki krade čas in obremenjuje še ostale zaposlene.

Lažje upravljanje varnostnih tveganj

Ker uporabnikom ni treba prenašati dražjih prenosnih računalnikov s poslovno občutljivimi podatki, m-GenDoc pomembno pripomore tudi pri upravljanju z varnostnimi tveganji. V mobilnih aplikacijah je namreč na voljo omejen in prečiščen nabor podatkov, ki jih določen uporabnik potrebuje za sprejemanje hitrih odločitev.

Nova generacija Genisovega mobilnega dokumentnega sistema podpira vse ključne poslovne procese, letos pa bo Genis vsako četrtletje postopoma dodajal nove mobilne module. Kot napovedujejo, bodo aktivno spremljali zahteve uporabnikov ter tako zagotavljali usklajenost dokumentnega sistema z digitalizacijskimi trendi in razvojem mobilnosti v organizacijah.