Pomembnih dokumentov je vse več, podjetja je čedalje bolj strah, da jih izgubijo Pomembnih dokumentov je vse več, podjetja je čedalje bolj strah, da jih izgubijo Nekatere slovenske ponudnike dokumentnih sistemov in rešitev za upravljanje vsebin smo povprašali, kaj se dogaja na domačem trgu, kako se slovenska podjetja pri uvajanju dokumentnih sistemov lahko primerjajo s tujino, po kakšnih storitvah je največ povpraševanja ter kakšne novosti so pripravili letos
Dokument, prosim, naredi mi to Dokument, prosim, naredi mi to »Kako misliš, da bomo dokumentom in sistemom govorili, kaj naj postorijo,« me je z začudenjem pogledal prijatelj ob pogovoru, kako bo videti tehnološko navdahnjena pisarniška prihodnost.
Dokumentni sistem ne upravlja le dokumentov Dokumentni sistem ne upravlja le dokumentov Z dokumenti so neločljivo povezani procesi, aplikacije in predvsem ljudje.
Oglasno sporočilo

Genis predstavil novo generacijo mobilnega dokumentnega sistema m-GenDoc

Čas branja: 2 min
01.02.2018  14:40
Podjetje Genis je izdelalo novo generacijo mobilnega dokumentnega sistema, ki omogoča hiter razvoj prilagojenih mobilnih aplikacij na osnovi enega vodilnih procesnih dokumentnih sistemov e-GenDoc.
Genis predstavil novo generacijo mobilnega dokumentnega sistema m-GenDoc
Z mobilnim dokumentnim sistemom m-GenDoc se na mobilne naprave prenašajo številni brezpapirni administrativni postopki, ki jih zaposleni na različnih ravneh doslej brez osebnega računalnika niso mogli izvesti.

Prednosti nove generacije mobilnega dokumentnega sistema m-GenDoc so zlasti hitrost delovanja, enostavnost in prijaznost do uporabnika. Ta dobiva prilagojene informacije in naloge neposredno na svojo osrednjo komunikacijsko napravo, zato lahko svoje zadolžitve izvede vedno in povsod. Podjetja s tem pridobijo visoko raven poslovne mobilnosti, zaradi česar lahko izboljšajo učinkovitost na različnih poslovnih področjih in ravneh odločanja.

Takojšen odziv ni več težava

»Stranke enostavno niso več pripravljene čakati in ne želijo poslovati s podjetji, kjer zaradi administracije stvari potekajo prepočasi. Podpora poslovni mobilnosti se izkaže v primerih, ko se pričakuje takojšen odziv, na primer pri reševanju reklamacij, usklajevanju pogodb, potrjevanju ponudb,« je izpostavil Janko Štefančič, direktor podjetja Genis.

Poleg tega, da je naloge treba izvesti hitreje, na primer potrditi nabavni zahtevek ali predračun, da se pravočasno zagotovi dobava, je vedno več tudi potrjevanja sprememb v zadnjem hipu, na primer tehnične dokumentacije tik preden gre izdelek v proizvodnjo. Tudi vodstveni zaposleni se morajo takoj odzvati na zadeve, povezane s poslom, kadri in dogajanjem v procesih.

Odgovor na izzive digitalne preobrazbe

»Sistem m-GenDoc je neposreden odgovor na izzive digitalne preobrazbe, kjer je mobilnost poslovanja ena osnovnih zahtev. To, da lahko izvedete neko nalogo, ko niste za svojim računalnikom, je ključno za agilno izvajanje poslovnih procesov, kar se pravzaprav pričakuje od digitalnega poslovanja,« je dodal Štefančič.

Uporabniku s seboj ni več treba nositi prenosnega računalnika in zaganjati celotnega sistema, ampak prek mobilnega telefona kjer koli in kadar koli izvede nalogo. Z vidika poslovne uporabe to prinaša vrsto koristi. Naloge se izvajajo sproti, zato ni prekinitev delovnih postopkov in poslovnih procesov. Zmanjša se obseg sporočanja prek telefonskih klicev in e-pošte, ki krade čas in obremenjuje še ostale zaposlene.

Lažje upravljanje varnostnih tveganj

Ker uporabnikom ni treba prenašati dražjih prenosnih računalnikov s poslovno občutljivimi podatki, m-GenDoc pomembno pripomore tudi pri upravljanju z varnostnimi tveganji. V mobilnih aplikacijah je namreč na voljo omejen in prečiščen nabor podatkov, ki jih določen uporabnik potrebuje za sprejemanje hitrih odločitev.

Nova generacija Genisovega mobilnega dokumentnega sistema podpira vse ključne poslovne procese, letos pa bo Genis vsako četrtletje postopoma dodajal nove mobilne module. Kot napovedujejo, bodo aktivno spremljali zahteve uporabnikov ter tako zagotavljali usklajenost dokumentnega sistema z digitalizacijskimi trendi in razvojem mobilnosti v organizacijah.

IKT
Članki
Članki (intervju) Barbara Tekavec Verlič, CIO leta 2018: Slovenija ima enega najbolj razvitih IKT-sektorjev 2

Barbara Tekavec Verlič, IT-menedžer v Pivovarni Laško Union, je prejemnica dvanajste nagrade CIO leta, ki so jo podelili na osrednjem...

IKT
Članki
Članki To so kandidatke za nagrado CIO leta 2018

Jutri bodo v Kongresnem centru Brdo dvanajstič podelili nagrado CIO leta za izjemne dosežke na področju IKT-menedžmenta v Sloveniji....

IKT
Članki
Članki Koga dejansko posluša vaša spletna aplikacija?

Spletne in druge aplikacije je mogoče enostavno prevarati, če njihovi snovalci niso bili pozorni pri vgradnji varnostnih mehanizmov

IKT
Članki
Članki Dinit Card Services predstavil plačevanje prek obogatene resničnosti

Premierno so prikazali nakup virtualnih dobrin (hologramov) z uporabo očal za obogateno oziroma mešano resničnost HoloLens in mobilnega...

IKT
Članki
Članki Povpraševanje po IKT-izobraževanju raste, posebej po spletnem

Pogledali smo, kako vodilna podjetja s področja IKT-izobraževanja vidijo svoje izobraževalne programe in izkušnje ter širša gibanja...

IKT
Članki
Članki IFA 2018: V Berlinu lahko te dni na vsakem koraku srečaš pamet

Na sejmu potrošniške elektronike, ki je včeraj v Berlinu odprl vrata, spoznavamo, kako nas umetna pamet lahko posluša, a ne nujno tudi...