IKT

Telekom Slovenije je prvo povezavo s certifikatom MEF CE 2.0 vzpostavil z Južno Korejo

Telekom Slovenije v sodelovanju z družbo Olympic Broadcasting Services (OBS) med zimskimi olimpijskimi igrami zagotavlja tudi mednarodno podatkovno povezavo med Slovenijo in Južno Korejo. Ta je najvišje kakovosti, kar zagotavlja pred kratkim pridobljeni mednarodni certifikat MEF CE 2.0

Podporniki obveščajo

FINANCE
IKT
Prisedite k Roku Pirnatu, B2 BI, in Tonetu Stanovniku, Špica
IKT
Podkast Bi na rumeni stol?
IKTPodpornik projekta Prisedite k Roku Pirnatu, B2 BI, in Tonetu Stanovniku, Špica

Slišali boste razpravo o pomenu prilagajanja tržnim trendom, nenehnemu izboljševanju in vlogi, ki jo igra umetna inteligenca v prihodnosti tehnologije in poslovanja.

FINANCE
IKT
Varnost digitalnega okolja v šolah – ključ do uspešnega izobraževanja v digitalni dobi
IKT
TRETJI RAVNATELJEV ZAJTRK
IKTRedakcija IKT Varnost digitalnega okolja v šolah – ključ do uspešnega izobraževanja v digitalni dobi

Na tretjem ravnateljevem zajtrku, ki ga je organiziralo podjetje eŠola, je bil izpostavljen pomen zagotavljanja varnega digitalnega okolja za šole.

FINANCE
IKT
NIL je pridobil certifikat ISO 22301 za upravljanje neprekinjenosti poslovanja
FINANCE
IKT
Znani so trije finalisti za nagrado Feniks
IKT
POSLOVNO SVETOVANJE
IKTPodpornik projekta Znani so trije finalisti za nagrado Feniks

Nagrada se podeljuje najboljšim projektom s področja poslovnega svetovanja

FINANCE
IKT
Skupina Actual I.T. ima novo vodstvo
IKT
SPREMEMBE
IKTPodpornik projekta Skupina Actual I.T. ima novo vodstvo

Pavle Jazbec je prevzel strateško vodenje v okviru upravnega odbora, novo operativno vodstvo pa bodo sestavljali Mitja Buda, Tjaša Peroša in Igor Hostnik.

Avtor
avtor
20.02.2018 11:57
Čas branja: 2 min

Certifikat MEF CE 2.0 je Telekomu Slovenije po temeljitem preverjanju, ki je vključevalo več kot 600 preizkusov, podelilo mednarodno združenje za razvoj in standardizacijo storitev ponudnikov omrežnih storitev Metro Ethernet Forum (MEF). Omenjeni certifikat je za podjetje pomemben zaradi pridobivanja najzahtevnejših strank in (mednarodno) medoperatersko povezljivost, saj certificirane povezave navadno uporabljajo največja podjetja ter nekateri državni organi in drugi telekomunikacijski operaterji. Prvi naročnik podatkovne povezave za videoprenos iz Južne Koreje v skladu s standardi certifikata MEF CE 2.0 je RTV Slovenija.

Naročnik ima stalno vpogled v kakovost povezave

Telekom Slovenije je mednarodno povezavo, prek katere poteka videoprenos, v skladu s certifikatom MEF CE 2.0 prvič zagotovil v času letošnjih zimskih olimpijskih iger. Naročnik podatkovnega prenosa lahko med drugim na posebnih uporabniških dverih spremlja različne parametre delovanja povezave (razpoložljivost, prenos paketov, bitna hitrost paketov, alarmi …) in ima vpogled v kakovost zagotavljanja storitve, zato lahko preverja njeno skladnost glede na dogovor o ravni storitev (SLA). Parametri zagotavljanja storitev se beležijo v realnem času, naročnik ima stalen nadzor nad povezavo in lahko samostojno pripravlja poročila o njenem stanju v skladu s svojimi potrebami. Poleg tega ponudnik povezave in naročnik natančno vesta, kako je v določenem trenutku povezava delovala.

Ponudili bodo lahko tudi napredne omrežne storitve

Nove, s certifikatom MEF CE 2.0 skladne povezave bodo operaterjem omogočile tudi ponujanje naprednih omrežnih storitev. V povezavi z novim omrežjem 5G, ki je testno na voljo na prizorišču zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu, je denimo mogoče športne dogodke spremljati tudi neposredno s kamer, ki spremljajo tekmovalce v živo, s čimer se gledalci še bolj približajo samemu dogajanju. (Več o tem smo pisali v članku Najbolj kul tehnološke inovacije na olimpijskih igrah v Pjongčangu.) Novost letošnjih olimpijskih iger je tudi gledalčeva izkušnja, servirana prek očal za navidezno ali obogateno resničnost, ki prinaša povsem novo razsežnost spremljanja športnih dogodkov.

Certifikat kot konkurenčna prednost

Certifikat MEF CE 2.0 bo za Telekom Slovenije pomembna konkurenčna prednost, saj z njim izkazuje zagotavljanje zanesljivih in kakovostnih storitev tako končnim uporabnikom kot na ravni medoperaterskega sodelovanja. Omrežje in lastnosti omrežja natančno preverja akreditiran laboratorij na podlagi jasno opredeljenih in v panogi oblikovanih standardov. Omenjeni certifikat namreč, laično povedano, potrjuje kakovost omrežja in zanesljivost širokopasovnega podatkovnega prenosa med omrežji LAN. Operater z njim dobi potrdilo, da ima vzpostavljeno platformo za zagotavljanje celostnih in zanesljivih storitev zasebnih omrežij in internetnega dostopa poslovnim uporabnikom (podjetjem, izobraževalnim in javnim ustanovam ter državnim organom), hkrati pa se precej lažje dogovori za sodelovanje na področju mednarodnega medoperaterskega povezovanja.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Namesto da bi vzel lizing za avtomobil, sem raje vložil v zeleno obveznico

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
IKT
V Telekomu Slovenije predstavili pilotno omrežje 5G
IKT
IKTEsad Jakupović V Telekomu Slovenije predstavili pilotno omrežje 5G

Partnerji evropskega projekta iCirrus so v pilotnem omrežju 5G demonstrirali prenosne hitrosti 100 gigabitov na sekundo v dostavnem segmentu omrežja in hitrosti pet gigabitov na sekundo v radijskem dostopu, ki bo na voljo končnim uporabnikom.

FINANCE
IKT
Najbolj kul tehnološke inovacije na olimpijskih igrah v Pjongčangu
IKT
IKTMiran Varga Najbolj kul tehnološke inovacije na olimpijskih igrah v Pjongčangu 1

Južna Koreja, ki letos gosti zimske olimpijske igre, je prav po zaslugi sodobne tehnologije peta največja izvoznica na svetu. Država s 50 milijoni prebivalcev je dom številnih tehnoloških velikanov, kot so Hyundai, LG in Samsung. Preverili smo, s kakšnimi inovacijami bodo razveseljevali športnike in navijače.

FINANCE
Nova revija Finance: panoge prihodnosti
PRO
Finance
NOVA REVIJA FINANCE
Finance PRO Nova revija Finance: panoge prihodnosti (PRO)

Vabljeni v zakulisje šestih prepletenih panog prihodnosti

FINANCE
(analiza) Konsolidacija bančnega sistema: banke zrele za prodajo kot že dolgo ne
Finance
Jure Ugovšek (analiza) Konsolidacija bančnega sistema: banke zrele za prodajo kot že dolgo ne 1

Kapitala v slovenskem bančništvu je rekordno veliko, dobički največji po krizi, je pa vzdržnost sedanje dobičkonosnosti vprašljiva

FINANCE
Marža Telekoma peša. Je to znamenje za alarm?
Finance
Janez Tomažič Marža Telekoma peša. Je to znamenje za alarm? 1

Morebitna odškodnina T-2 ni edina težava Telekoma Slovenije

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B