IKT
Oglasno sporočilo

Ali ste že izkoristili priložnosti, ki jih prinaša digitalizacija?

Na Mikrocop konferenci boste spoznali konkretne primere, kako so se digitalizacije lotili v uspešnih slovenskih podjetjih
Avtor
17.10.2018 14:31
Dopolnjeno: 19.10.2018 16:16
Čas branja: 2 min

Poglobljen pogled v priložnosti, ki jih digitalizacija danes prinaša podjetjem, boste spoznali na letošnji Mikrocop konferenci, poslovni IT konferenci z dolgoletno tradicijo. Potekala bo 25. oktobra 2018 v Kongresnem centru Brdo.

Uspešna slovenska podjetja bodo predstavila svoj pogled na digitalizacijo, primere iz prakse, ovire in težave, na katere so naletela pri uresničevanju svojih ciljev, odgovorila na vprašanje, ali so že izkoristila vse potenciale, ter z vami delila nasvete in priporočila za uspešno digitalizacijo poslovanja.

Ali Nemčija v digitalizaciji res prehiteva Slovenijo in kaj jutri čaka slovenske izvoznike?

Zanimiv pogled na digitalizacijo bosta s primerjavo stopnje digitalizacije v Nemčiji in Sloveniji predstavili predstavnici Slovensko-nemške gospodarske zbornice in Gospodarske zbornice Slovenije. Predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice Gertrud Rantzen bo na uvodnem predavanju konference odgovorila na vprašanje, ali so nemška podjetja res bolj digitalizirana kot slovenska in kako vidijo sodelovanje s svojimi partnerji v digitalnem svetu. Nemčija je ena od glavnih gospodarskih partneric slovenskih podjetij, zato bo pogled govornice vsekakor zanimiv.

Na katerem mestu je Slovenija po indeksu digitalizacije v EU in na katerih področjih imajo slovenska podjetja še priložnosti za izboljšave, bo razkrila Andreja Lampe, direktorica projektov na Gospodarski zbornici Slovenije.

Izkušnje Mikrocopa z vstopanjem na tuje trge bo povzel Klemen Novak, vodja razvoja prodajnih programov v Mikrocopu. Na primeru nastopa na sejmu CEBIT 2018 bo predstavil pričakovanja partnerjev in končnih uporabnikov ter predstavil zmogljivosti platforme in rešitev InDoc EDGE.

Praktični primeri in nasveti iz prakse

Spoznali boste konkretne primere, kako so se digitalizacije lotili v uspešnih slovenskih podjetjih.

Goran Djuratović iz družbe za upravljanje KD Skladi bo predstavil, kako je potekala digitalizacija ključnih procesov, s kakšnimi izzivi so se spopadli in katere poslovne koristi so pri tem dosegli.

Kako so v Luki Koper prilagodili poslovanje zahtevam varstva osebnih podatkov uredbe GDPR, katere ukrepe izvajajo v praksi in kakšni izzivi jih še čakajo pred sprejetjem novega Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), boste izvedeli od Borisa Šušmaka.

Svoje poslovanje se trudijo digitalizirati tudi v Mikrocopu. Kako uspešni so pri tem, kaj so že dosegli, kaj so se naučili in kaj bi naredili drugače vam bo predstavila Alenka Fic Mikolič, direktorica splošnih zadev v Mikrocopu.

Ne zamudite izjemne priložnosti, kjer boste v živo slišali izkušnje iz prakse in se srečali s strokovnjaki za digitalizacijo.

Pridružite se nam na 15. Mikrocop konferenci, ki bo potekala v četrtek, 25. oktobra 2018, v Kongresnem centru Brdo. Udeležba je brezplačna.