Poslovno obveščanje: S selitvijo v oblak postaja dostopno tudi manjšim podjetjem Poslovno obveščanje: S selitvijo v oblak postaja dostopno tudi manjšim podjetjem Vsi vodilni globalni proizvajalci poslovnih informacijskih sistemov so že ponudili storitve poslovnega obveščanja v oblaku, kar uporabnikom močno poceni in poenostavi pripravo podatkov za odločanje
Malo poglejte, na čem temeljijo vaše odločitve Malo poglejte, na čem temeljijo vaše odločitve Veliko lastnikov, nadzornikov in direktorjev ne vidi vrednosti naložb v informacijske tehnologije. In prav to zavira tako digitalizacijo kot uvajanje sodobnih analitičnih orodij.
Napoved za leto 2025: Vsakih 18 sekund bomo imeli eno digitalno interakcijo Napoved za leto 2025: Vsakih 18 sekund bomo imeli eno digitalno interakcijo Količina podatkov v svetu se bo v prihodnjih šestih letih povečevala za povprečno 61 odstotkov na leto in z lanskih 33 do leta 2025 narasla na 175 zetabajtov; delež podatkov, ki se takoj obdelujejo, bo do tedaj dosegel skoraj tretjino.
Predstavljamo prvo banko, ki se seli v Amazonov oblak Predstavljamo prvo banko, ki se seli v Amazonov oblak Moneta Money Bank, četrta največja češka banka z več kot milijon komitenti in 190 poslovalnicami, je v oblak preselila že dobro tretjino poslovanja, dokončno pa naj bi bila preseljena prihodnje leto.
Še vedno uporabljate Windows 7? Čez pol leta boste ostali brez podpore in posodobitev. Še vedno uporabljate Windows 7? Čez pol leta boste ostali brez podpore in posodobitev. Več kot tretjino računalnikov še vedno poganja operacijski sistem, ki se mu izteka rok uporabe
Oglasno sporočilo

Ali ste že izkoristili priložnosti, ki jih prinaša digitalizacija?

Čas branja: 2 min
17.10.2018  14:31  Dopolnjeno: 19.10.2018 16:16
Na Mikrocop konferenci boste spoznali konkretne primere, kako so se digitalizacije lotili v uspešnih slovenskih podjetjih
Ali ste že izkoristili priložnosti, ki jih prinaša digitalizacija?

Poglobljen pogled v priložnosti, ki jih digitalizacija danes prinaša podjetjem, boste spoznali na letošnji Mikrocop konferenci, poslovni IT konferenci z dolgoletno tradicijo. Potekala bo 25. oktobra 2018 v Kongresnem centru Brdo.

Uspešna slovenska podjetja bodo predstavila svoj pogled na digitalizacijo, primere iz prakse, ovire in težave, na katere so naletela pri uresničevanju svojih ciljev, odgovorila na vprašanje, ali so že izkoristila vse potenciale, ter z vami delila nasvete in priporočila za uspešno digitalizacijo poslovanja.

Ali Nemčija v digitalizaciji res prehiteva Slovenijo in kaj jutri čaka slovenske izvoznike?

Zanimiv pogled na digitalizacijo bosta s primerjavo stopnje digitalizacije v Nemčiji in Sloveniji predstavili predstavnici Slovensko-nemške gospodarske zbornice in Gospodarske zbornice Slovenije. Predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice Gertrud Rantzen bo na uvodnem predavanju konference odgovorila na vprašanje, ali so nemška podjetja res bolj digitalizirana kot slovenska in kako vidijo sodelovanje s svojimi partnerji v digitalnem svetu. Nemčija je ena od glavnih gospodarskih partneric slovenskih podjetij, zato bo pogled govornice vsekakor zanimiv.

Na katerem mestu je Slovenija po indeksu digitalizacije v EU in na katerih področjih imajo slovenska podjetja še priložnosti za izboljšave, bo razkrila Andreja Lampe, direktorica projektov na Gospodarski zbornici Slovenije.

Izkušnje Mikrocopa z vstopanjem na tuje trge bo povzel Klemen Novak, vodja razvoja prodajnih programov v Mikrocopu. Na primeru nastopa na sejmu CEBIT 2018 bo predstavil pričakovanja partnerjev in končnih uporabnikov ter predstavil zmogljivosti platforme in rešitev InDoc EDGE.

Praktični primeri in nasveti iz prakse

Spoznali boste konkretne primere, kako so se digitalizacije lotili v uspešnih slovenskih podjetjih.

Goran Djuratović iz družbe za upravljanje KD Skladi bo predstavil, kako je potekala digitalizacija ključnih procesov, s kakšnimi izzivi so se spopadli in katere poslovne koristi so pri tem dosegli.

Kako so v Luki Koper prilagodili poslovanje zahtevam varstva osebnih podatkov uredbe GDPR, katere ukrepe izvajajo v praksi in kakšni izzivi jih še čakajo pred sprejetjem novega Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), boste izvedeli od Borisa Šušmaka.

Svoje poslovanje se trudijo digitalizirati tudi v Mikrocopu. Kako uspešni so pri tem, kaj so že dosegli, kaj so se naučili in kaj bi naredili drugače vam bo predstavila Alenka Fic Mikolič, direktorica splošnih zadev v Mikrocopu.

Ne zamudite izjemne priložnosti, kjer boste v živo slišali izkušnje iz prakse in se srečali s strokovnjaki za digitalizacijo.

Pridružite se nam na 15. Mikrocop konferenci, ki bo potekala v četrtek, 25. oktobra 2018, v Kongresnem centru Brdo. Udeležba je brezplačna.

IKT
Članki
Članki Slovenske banke združile moči proti fintechu: uvajajo plačila s telefonom s takojšnjo poravnavo 34

Do jeseni bo zaživel sistem za hitra plačila, imenovan Flik, ki bo omogočal plačila in nakazila na račune fizičnih oseb 24 ur na dan...

IKT
Članki
Članki (Intervju) Adrian Ježina, Telemach: Naložbo v 5G bo zelo težko zapreti 1

»Eno glavnih vprašanj je, kako se bo slovenska država umestila na dražbi za frekvence, jo bo zanimalo, da se čim prej razvije omrežje...

IKT
Članki
Članki Predstavljamo prvo banko, ki se seli v Amazonov oblak

Moneta Money Bank, četrta največja češka banka z več kot milijon komitenti in 190 poslovalnicami, je v oblak preselila že dobro...

IKT
Članki
Članki IT-certifikati, ki informatikom zagotavljajo najvišje plače

Kakovosten certifikat v Severni Ameriki prinese v povprečju 15-odstotno zvišanje plače, na območju regije EMEA (Evropa, Bližnji vzhod...

IKT
Članki
Članki Še vedno uporabljate Windows 7? Čez pol leta boste ostali brez podpore in posodobitev. 22

Več kot tretjino računalnikov še vedno poganja operacijski sistem, ki se mu izteka rok uporabe

OGLAS
IKT
Članki
Članki Uporabniki SAP najbolj enostavno do poslovnih poročil

SAP Analytics Cloud poenostavlja uvedbo najsodobnejših tehnologij in pristopov za izboljšanje odločanja z uporabo naprednih poslovnih...

IKT
Članki
Članki Kibernetski kriminalci: Glavni cilj je denar, recimo iz zlorabe notranjih informacij borznih družb 2

Kako kibernetski kriminalci prek gesla za elektronsko pošto tajnice direktorja podjetja pridejo do notranjih informacij