IKT
Oglasno sporočilo

Grajski programski repertoar, ki vsekakor prepriča

Na dnevu odprtih vrat boste lahko 13. decembra spoznali poslovne programske rešitve, ki jih snujejo v podjetju Grad.
Avtor
26.11.2018 14:48
Dopolnjeno: 26.11.2018 14:48
Čas branja: 3 min

Družba Grad podjetjem vseh velikosti že tri desetletja zagotavlja napredno programsko opremo za vodenje poslovanja. Njihove programske rešitve uporablja že več kot 500 pravnih oseb v Sloveniji in tudi več kot 70 podjetij v tujini. Med njimi so tako velika kot mala podjetja, državne institucije, zavodi, računovodski servisi in druge organizacije.

Zagotavljajo raznolike poslovne programske rešitve, predvsem finančne in računovodske aplikacije ter programe za materialno spremljanje poslovanja. Poleg tega razvijajo tudi programske rešitve po meri. Stranke si vsekakor najbolj zapomnijo pestro paleto programskih rešitev, poimenovanih po reprezentativnih slovenskih pojmih – programi Kraljica, Vitez, Kovač, Kočija, Žezlo, Krona, Mušketir, Vizir …

Program Žezlo

Program Žezlo omogoča vodenje registra osnovnih sredstev v skladu s slovenskimi in mednarodnimi računovodskimi standardi. Poleg obračunov za posamezno osnovno sredstvo vključuje tudi najrazličnejše metode obračuna amortizacije in prevrednotenj. Uporabnikom je na voljo podrobna evidenca, ki vključuje tudi različna poročila o nabavnih in drugih spremembah, aktiviranjih, premikih in/ali izločitvah osnovnih sredstev.

Povezljiv je tudi z drugimi Gradovimi programi iz »železnega repertoarja«, kot so Kraljica (glavna knjiga s saldakonti), Meč (prejete fakture), Rubin (analiza poslovanja) in Žezlo Inventura (popis osnovnih sredstev). Sestava izbranih modulov je odvisna od želenih funkcionalnosti in rešitev, ki jih želi podjetje vključiti v informacijski sistem.

Ker z novim letom začne veljati mednarodni računovodski standard MSRP16, so za stranke, ki omenjeni standard že upoštevajo pri vodenju osnovnih sredstev in sredstev v poslovnem najemu, pripravili dodaten modul MSRP16 Najemi. Modul je namenjen izračunu neto vrednosti najema (osnove za amortizacijo in s tem vnosa v poslovne knjige) ter pripravi temeljnice aktiviranja poslovnega najema, skladno z določili MSRP16.

Žezlo Inventura

Žezlo Inventura je dodatna funkcionalnost programa Žezlo, ki je namenjena izvedbi inventure, torej popisa osnovnih sredstev podjetja, s pomočjo bralnika črtne kode. Rešitev podjetjem pohitri, poceni in predvsem olajša pripravo ter izvedbo inventure. Komplet za izvedbo celovite inventure vsebuje tablični računalnik ter bralnik črtne kode.

Programska rešitev ponuja tudi izpis nalepk s črtnimi kodami za posamezno osnovno sredstvo. Omogočeno je enostavno sprotno preverjanje že popisanih in nepopisanih sredstev, prav tako pa je omogočeno sprotno dodajanje komentarjev za vsako posamezno osnovno sredstvo. Po končanju popisa program omogoča enostavno obdelavo premikov, morebitnih mankov in odpis osnovnih sredstev.

Rešitve za brezpapirno poslovanje

Družba Grad ponuja tudi bogato zbirko spletnih programskih rešitev, ki pripomorejo k pospešeni digitalizaciji poslovanja podjetij, jim pomagajo urediti različne evidence in omogočijo brezpapirno poslovanje. Kraljica, Gradov program za vodenje glavne knjige s saldakonti, je na voljo tudi v spletni različici.

Podjetjem, ki želijo poslovati brezpapirno, priporočajo še uvedbo dodatnih e-rešitev. Program ePisar je spletna rešitev, ki je namenjena brezpapirnemu razdeljevanju prejete pošte, medtem ko rešitev eMeč skrbi za elektronsko likvidiranje dokumentov. Program e­­Odobritve pa je namenjen vpisovanju različnih zahtevkov glede odsotnosti zaposlenih, kot so službene poti, dopusti, izobraževanja ter izredni dogodki (tako odhodi kot prihodi na delovno mesto), in odobravanju teh pri nadrejenih.