(Intervju) Tiskanja je v pisarnah res vse manj, v proizvodnji pa je še veliko priložnosti (Intervju) Tiskanja je v pisarnah res vse manj, v proizvodnji pa je še veliko priložnosti Čeprav se počasi poslavlja iz pisarniških okolij, ima tiskanje po mnenju Takuje Marubajašija, predsednika družbe Kyocera Document Solutions Europe, zelo lepo prihodnost; v Kyoceri stavijo predvsem na priložnosti v industriji in novih poslovnih modelih.
Koliko zaslužijo strokovnjaki za umetno inteligenco in strojno učenje Koliko zaslužijo strokovnjaki za umetno inteligenco in strojno učenje Število delovnih mest, povezanih z umetno inteligenco in strojnim učenjem, se je v zadnjih treh letih podvojilo; preverili smo, katera med njimi so najbolj iskana, katera najbolje plačana, v katerih državah jih je največ in kako je pri nas
Poslovati zunaj oblaka – prej ali slej nekonkurenčno Poslovati zunaj oblaka – prej ali slej nekonkurenčno Na S & T Slovenija so predstavili Inforjeve rešitve in storitve v oblaku, kot so ION, OS, Birst ter Mongoose, ki podjetjem omogočajo učinkovito IT-podporo poslovanju ter hiter razvoj novih aplikacij in storitev za digitalno poslovanje
Kakšna je rast spletne trgovine v Sloveniji in kdo ima največ od tega? Kakšna je rast spletne trgovine v Sloveniji in kdo ima največ od tega? V Sloveniji je več kot tri tisoč spletnih trgovin – je prostor še za kakšnega popoldanskega podjetnika
Industrijska okolja so pogosto brez osnovne kibernetske zaščite. Kaj zdaj? Industrijska okolja so pogosto brez osnovne kibernetske zaščite. Kaj zdaj? Ker se zaradi zahtev digitalizacije operativni sistemi čedalje tesneje povezujejo z IT-sistemi, postajajo varnostna tveganja v industrijskih in proizvodnih okoljih čedalje večja težava

Poglejte, kaj je Lenovo predstavil na sejmu CES v Las Vegasu

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
informacijska...   dodaj
sejmi   dodaj
Lenovo dodaj
Carbon dodaj
Smart dodaj
 
Čas branja: 6 min
10.01.2019  16:20
Kot pravijo, njihovi novi izdelki, ki jih te dni predstavljajo na največjem sejmu potrošniške elektronike, uporabnikom pomagajo odkleniti svoj potencial
Poglejte, kaj je Lenovo predstavil na sejmu CES v Las Vegasu

Obveščaj me o novih člankih:  
informacijska tehnologija   dodaj
sejmi   dodaj
Lenovo dodaj
Carbon dodaj
Smart dodaj

Družba Lenovo želi z novo skupino pametnih naprav preobraziti naše življenje, delo in zabavo.

Pa začnimo z delom

Na tem področju je Lenovo predstavil nova premijska prenosna računalnika iz družine ThinkPad, in sicer X1 Carbon in X1 Yoga. Kor pravijo, so prisluhnili željam uporabnikov in s tem poskrbeli, da sta oba nova izdelka ukrojena po meri dinamičnih zaposlenih.

Najprej opazimo novo oblikovanje. Oba prenosnika sta tanjša in lažja, pri čemer je posebnost modela X1 Carbon pokrov, izdelan iz ogljikovih vlaken. Lenovo je s tem želel doseči pridih ekskluzivnosti, ki ga, na primer, uporabljajo v avtomobilski industriji. Posebej izstopa X1 Carbon z zaslonom 4K Dolby Vision, pri katerem bodo ogljična vlakna na zaslonu dodatno poudarjena – gre namreč za najlažji poslovni 14-palčni prenosnik na svetu.

Pri modelu X1 Yoga je ohišje v celoti izdelano iz aluminija, pri čemer so se inženirji potrudili, da je prenosnik, čeprav je lažji in tanjši, enako zanesljiv, kakovosten in uporaben kot predhodniki.

Izboljšave so seveda tudi pod pokrovom. Vrsta varnostnih funkcij, kot sta zaslonski ThinkPad PrivacyGuard in bralnik prstnih odtisov Match-on-Chip, stalno varujeta informacije uporabnika. Izboljšani zasloni, zvočne tehnologije Dolby Atmos, zmogljivejši mikrofoni ter izboljšana brezžična povezljivost pa dodatno izboljšajo uporabniško izkušnjo.

K boljši uporabniški izkušnji pripomorejo tudi številni novi oziroma prenovljeni dodatki. Če radi uporabljate več računalniških monitorjev, vas bo zanimal novi 43,4-palčni monitor ThinkVision P44w z ultra široko sliko ločljivosti 3.840 krat 2.160 pik v razmerju 32 proti 10, kar v praksi pomeni, da ponuja delovno površino dveh 24-palčnih monitorjev z razmerjem stranic 16 proti 10. Med drugim omogoča prikaz slike ob sliki (PBP), ki se vklopi s pritiskom na eno tipko, programska oprema za upravljanje namizja pa omogoča konfiguracije z več monitorji in ustvarjanje zaslonskih polj.

Omenimo še novo priklopno postajo ThinkPad ThunderboltTM 3 Dock Gen 2, ki podpira priklop do dveh zaslonov ultra visoke ločljivosti, prek številnih drugih vmesnikov pa lahko nanjo priklopimo tudi druge naprave, ki jih ta tudi polni. Priklopna postaja podpira tudi mrežno povezljivost in funkcije, kot sta Wake-on-LAN in PXE Boot, s katerima IT-skrbniki poskrbijo za posodobitve in nadgradnje na daljavo in celo obnovijo sistem v celoti.

Nadaljujmo z življenjem v domačem okolju

Tu je treba omeniti novo pametno uro Lenovo Smart Clock z Google Assistentom. Namenjena je rabi v spalnici. Uporabniku pomaga, da se umiri pred spanjem in uspešno začne nov dan, hkrati pa zna upravljati tudi druge naprave v pametnem domu ter uporabniku predvajati priljubljeno glasbo – podpira celo večsobne zvočne sisteme.

Lenovo Smart Clock dopolnjuje že odlično sprejeti rešitvi Lenovo Smart Display in Lenovo Smart Home Essentials. Podjetje Lenovo tako nadaljuje svoje poslanstvo narediti družinsko življenje bolj enostavno in produktivno.

V sodelovanju z družbo Amazon je Lenovo pripravil tablice Lenovo Smart Tab, novo kategorijo tablic dva v enem, ki se lahko spremenijo v pametne zaslone z glasovno pomočnico Alexo. Tablice so idealna rešitev za gospodinjstva, saj so nadvse preproste za uporabo. Uporabniki jih postavijo na podstavek Lenovo Smart Dock, ki takoj vklopi predstavitveni način, v katerem prikazuje pomembne informacije ter opravlja pogovor med uporabnikom in digitalno pomočnico Alexo – ne glede na to, kje v prostoru je uporabnik. Tablice Lenovo Smart Tab so opremljene s sistemom Android, prek njih pa lahko uporabniki upravljajo tudi druge pametne naprave v domu ali gospodinjstvu.

In na koncu še nov način igranja iger

Zaradi umetne inteligence v kombinaciji z naprednimi zvočnimi in zaslonskimi tehnologijami je nova generacija računalnikov Lenovo Yoga najpametnejša doslej. Ne glede na to, ali ste digitalni nomad, poslovni uporabnik ali oblikovalec oziroma ustvarjalec digitalnih vsebin, vam bodo novi Yoga S940, Yoga A940, Yoga C730 z zaslonom AMOLED in miška z laserskim kazalnikom pomagali opravila postoriti hitreje in še olajšati delo ali igro.

Yoga S940 je ultra tanek prenosnik, opremljen z vrsto funkcij Lenovo Smart Assist, ki izrabljajo tehnologije umetne inteligence v različne namene. Tako zna računalnik samodejno odstraniti večino hrupa iz okolice med videoklici. Še isto minuto, ko uporabnik glavo obrne stran od zaslona, senzorji zaznajo njegovo odsotnost in samodejno zaklenejo sistem ter tako zaščitijo podatke pred nepooblaščenimi pogledi. Zazna, kdaj uporabniku kdo gleda izza hrbta v njegov zaslon, in ga na to opozori. Za dvig produktivnosti poskrbi funkcija, ki omogoča premik odprtih oken in vsebine na morebiten na računalnik povezan računalniški monitor glede na pozornost in namen uporabnika. Je tudi prvi prenosnik na svetu, opremljen s steklom Contour, ki objema že tako tanke robove zaslona in poskrbi za še vitkejšo podobo.

Novi namizni računalnik Yoga A940 AIO je ukrojen po meri ustvarjalcev digitalnih vsebin, saj njegov velik 27-palčni IPS-zaslon sliko prikazuje tudi v ločljivosti 4K in podpira standard Dolby Vision za ultra pristno sliko, na kateri podobe oživijo. Računalnik je opremljen z vrtljivim podstavkom, ki omogoča tudi nagib zaslona do kota 25 stopinj, kar olajša skiciranje ter ponuja izjemno prilagodljivost in stabilnost med skiciranjem, risanjem ali drugih opravilih ob rabi digitalnega peresa. Računalnik je opremljen tudi s krmilnikom Lenovo Precision Dial, ki je oblikovan prav po meri oblikovalcev, fotografov in videografov, saj uporabniku omogoča še natančnejšo izbiro in prilagajanje sprememb posamezni vsebini.

Prilagodljiv 15-palčni prenosnik Yoga C730 2-v-1 je opremljen z zvočniki JBL s tehnologijo Dolby Atmos, ki poskrbi za pristen zvok ob uporabi združljivih slušalk. Naslednja tehnološka nadgradnja je AMOLED-zaslon ločljivosti 4K, ki prikazuje precej bolj žive barve in bolj kontrastno sliko od klasičnih zaslonov. Hkrati oddaja manj človeškemu vidu škodljive modre svetlobe. Prenosljiv in zmogljiv prenosnik Yoga C730 je opremljen s procesorjem Intel CoreTM i7 osme generacije, digitalnim peresom s tehnologijo Windows Ink, Windows Hello za hipno prijavo v sistem ter pametnima pomočnicama Cortana in Alexa.

Z novo generacijo Yoga Mouse pa je Lenovo dva dodatka združil v enega. Z enim zasukom se namreč ergonomska miška s senzorjem ločljivosti 1600 DPI, ki deluje na tako rekoč vsaki podlagi, spremeni v praktičen laserski kazalnik.

Računalniki Lenovo Legion še bolj zmogljivi in divji

Najnovejši igričarski računalniki Lenovo Legion so najzmogljivejši doslej. Prenovljene so tudi vse družine dodatkov zanje in računalniški monitorji. Letošnji novinci so:

  • prenosnika Lenovo Legion Y740 in Y540,
  • vitka mehanska tipkovnica Lenovo Legion K500 RGB in igričarska miška M500 RGB Gaming Mouse,
  • ergonomske slušalke Lenovo Legion H500 Pro 7.1 Surround Sound Gaming Headset ter H300 Stereo Gaming Headset,
  • stilski monitor Lenovo Legion Y27gq in igričarski monitor Y44w,
  • nadgrajeni računalniki Lenovo Legion T730, T530, C730 in C530, ki so so lahko opremljeni z najnovejšimi grafičnimi karticami NVIDIA GeForce RTX 2060.

Vsak izmed novih izdelkov je oblikovan tako, da zagotavlja hitrost in zmogljivost igralcem, ki želijo uspeti na najvišji ravni, najsi bo doma ali na poti. Nove naprave Lenovo Legion so videti dobro tako v dnevni kot v konferenčni sobi.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IKT
Članki
Članki Za 15. rojstni dan je Facebook dobil darilo, ki si ga ni posebej želel 3

Kako posluje megaspletna korporacija Facebook, kakšni izzivi visijo nad glavo njenemu vodstvu – ter kako je spreminjala ameriško družbo

IKT
Članki
Članki Direktorji IKT-podjetij o letošnjih načrtih: Večji poudarek bo na ljudeh kot na sami tehnologiji

32 direktorjev IKT-podjetij večinoma stavi na digitalno preobrazbo in umetno inteligenco

IKT
Članki
Članki Kakšna je rast spletne trgovine v Sloveniji in kdo ima največ od tega? 1

V Sloveniji je več kot tri tisoč spletnih trgovin – je prostor še za kakšnega popoldanskega podjetnika

IKT
Članki
Članki Umetna inteligenca bo morala znati bolje zagovarjati svoje početje 1

Če banka zavrne prošnjo za posojilo, ne more preprosto reči, da je računalnik rekel »ne«

IKT
Članki
Članki Celjske mesnine proizvajajo le tisto, kar se res splača. Kako jim to uspeva?

S postopno digitalizacijo celotnega proizvodnega in poslovnega procesa so prišli do analitičnega sistema, ki jim na podlagi kakovostnih...

IKT
Članki
Članki Koliko zaslužijo strokovnjaki za umetno inteligenco in strojno učenje 1

Število delovnih mest, povezanih z umetno inteligenco in strojnim učenjem, se je v zadnjih treh letih podvojilo; preverili smo, katera...

IKT
Članki
Članki (Intervju) Kdor se selitve v oblak loti po občutku, jo pogosto zelo drago plača 20

Klod Kolaro, podpredsednik družbe Comtrade System Integration International, nam je pojasnil, zakaj sistemskim integratorjem kljub trendu...

OGLAS
IKT
Članki
Članki Barbara Domicelj, Microsoft: Leto 2018 je bilo dobro, a za preboj bo potrebne več drznosti

Imamo odlične temelje za uspeh v novem svetu, saj se radi pohvalimo, da imamo verjetno največ raziskovalcev umetne inteligence na...