IKT
Oglasno sporočilo

Zakaj je pomembno, da se že danes seznanite s prihodnostjo IT

Prihodnji konec tedna se bodo domači informatiki že lahko udeležili prve letošnje IT-konference; v mariborskem hotelu Habakuk bo namreč podjetje Unistar PRO organiziralo konferenco RoglIT 2019
Avtor
11.01.2019 07:29
Dopolnjeno: 11.01.2019 08:30
Čas branja: 2 min

Poslovno-izobraževalni dogodek RoglIT je namenjen poslovnim in tehničnim kadrom, strankam, partnerjem in predstavnikom medijev, ki bodo tako prvi izvedeli, kaj panogo IKT čaka letos. Dogodek s sloganom »Soočenje s prihodnostjo IT-ja« bo ponudil odgovor na vprašanje, ali so v današnjem svetu, ki ga vse bolj obvladujejo oblačne storitve, vlaganja časa in denarja v lastno IKT-okolje podjetja sploh upravičena.

»Poslovanje in informacijska tehnologija sta tako prepletena, da nihče ne more resno govoriti o enem, ne da bi govoril o drugem. V aritmetičnem in umetno ustvarjenem okolju, kjer forme in formule naših odločitev kažejo na da ali ne, kjer je dva plus dva vedno štiri, bi verjetno večina podjetij posegla po najnovejši tehnologiji, ki je na voljo. Medtem pa v realnem svetu, kjer vladajo konkretnost, neponovljivost, posamičnost, kjer je dva plus dva redko štiri, nekje pet, v glavnem pa tri, na naše odločitve vplivajo različni kratko-, srednje- in dolgoročni dejavniki. Naši strokovnjaki podpirajo koncept poslovnega IKT-okolja, ki se zaradi svoje modularne narave prilagaja glede na različne okoliščine, potrebe podjetja, panogo, geografski položaj ... ter organizacijam omogoča, da svojo pozornost usmerjajo na razvoj svoje osnovne dejavnosti, ki pa je informacijsko ustrezno podprta,« pravita Erdis Škrgić in David Bevc iz podjetja Unistar Pro, ki bosta imela tudi uvodno predavanje na konferenci RoglIT 2019.

Varnost, pisana z veliko začetnico

Podjetje Unistar PRO velja za specialista za informacijsko varnost, saj premore ogromno varnostnih strokovnjakov in ponuja rešitve različnih proizvajalcev pa tudi storitve lastnega varnostnooperativnega centra. Udeležencem letošnje konference RoglIT bodo predstavili različne pristope, kako opraviti zanesljivo varnostno analizo poslovnega in IT-okolja, kako urediti področje kibernetske zaščite pri vse bolj ranljivih poslovnih subjektih, predvsem malih in srednjih podjetjih. Opisali bodo tudi najpogostejše in najnevarnejše grožnje in seveda tudi tiste, ki se jih skrbniki za varnost v podjetjih najbolj bojijo – napadov s tehniko tako imenovanega socialnega inženiringa.

V tehničnem delu konference pa bo v ospredju težava, o kateri se v javnosti redkeje bere ali sliši, lahko pa zelo vpliva na delo podjetij – gre za kibernetsko vojskovanje. Domači in tuji strokovnjaki bodo pozornost udeležencev vsekakor pritegnili s predavanjem z naslovom »Se kibernetski napad lahko prepreči?«.

Digitalna preobrazba zahteva odprtost in inteligenco

Odprt, inteligenten in celosten pristop k digitalni transformaciji podjetja mora vključevati tudi varnostno inteligenco, obvladovanje tveganj ter biti v jedru vsega, kar podjetje počne. Podjetja se morajo poslovne preobrazbe lotiti z dobrim načrtom in temeljito, tehnologija je vendarle le orodje. Nekatera zato postavljajo hibridna okolja, tista najpogumnejša pa celotno poslovanje selijo v oblak. Sklepno predavanje konference bo prav tako pomenljivo, udeležencem RoglIT bodo v njem predstavili virtualno pristanišče prihodnosti.

Analiza je pomembna

Osrednji del konference RoglIT pa bo okrogla miza z naslovom »Analiza po meri«. Sestavni del vsakega projekta – tako IT kot vseh drugih – mora biti tudi analiza. Pogovor strokovnjakov in predstavnikov slovenskih organizacij bo tekel o različnih analizah poslovanja, ki podjetjem zagotovijo primeren nabor podatkov za odločanje o naložbah, zaposlitvah, spremembah poslovnih modelov in upravljanju skladnosti poslovanja. Govor bo tudi o pasteh izvedbe in primernih rešitvah.