IKT
Oglasno sporočilo

Kako izboljšati varnost proizvodnega okolja

Spoznajte pristope in rešitve, ki so na voljo za zagotavljanje varnih in zanesljivih industrijskih okolij
Avtor
25.01.2019 09:18
Dopolnjeno: 25.01.2019 12:12
Čas branja: 1 min

Varnost v proizvodnih oziroma industrijskih okoljih postaja vse bolj pomembna. Ker ne gre več za strogo ločene sisteme, dostop do njih ni več tako omejen. Zaradi javnih IP na pametnih napravah, vzdrževanja prek oddaljenega dostopa, odprtih omrežij Wi-Fi in klicnih linij prek SDN so tovrstna okolja čedalje bolj ranljiva.

Če dodamo še čedalje večje število ciljno usmerjenih kibernetskih napadov, katerih namen je povzročiti čim večjo škodo prav v industrijskih okoljih, varnosti ne smemo zapostavljati. Tudi redundantno okolje hekerji hitro onesposobijo. Poslovna škoda zaradi nedelovanja sistemov ali celotnega podjetja, ki je posledica napada, je lahko zelo velika, v skrajnem primeru lahko pomeni tudi propad podjetja.

O tem, kako zagotoviti varno industrijsko okolje oziroma OT-okolje, boste lahko 5. februarja izvedeli na Smart Comovem kibernetskem zajtrku z naslovom Zaznajte in preprečite napad na vaše OT-okolje.

Tehničini direktor Smart Coma Peter Ceferin bo predstavil poslovne in varnostne izzive do leta 2022, etični heker Boris Krajnc pa bo govoril o tem, kako z varnostnimi pregledi iščejo šibke člene v OT okoljih. V nadaljevanju bodo strokovnjaki predstavili še nove tehnologije za zaščito kritične infrastrukture.

Dogodek je namenjen odgovornim za OT-okolje ter vodjem proizvodnje, skrbnikom nadzornih sistemov in kritične infrastrukture in varnostnim inženirjem.