IKT
Oglasno sporočilo

Prvi slovenski dokumentni sistem z DNK za mednarodna podjetja

Nova različica procesnega dokumentnega sistema Genis e-GenDoc je idealna rešitev za mednarodna podjetja, ki želijo z osrednjim dokumentnim sistemom v oblaku poenotiti digitalno poslovanje, izboljšati sodelovanje ter znižati stroške
Avtor
27.02.2019 10:00
Dopolnjeno: 27.02.2019 23:15
Čas branja: 3 min

Mednarodna podjetja se pri uveljavljanju digitalnega poslovanju srečujejo s številnimi kulturnimi, procesnimi in zakonodajnimi razlikami. Zato za podporo digitalnemu poslovanju na lokalnih trgih največkrat uvedejo lokalno dokumentno rešitev, kar poleg višjih stroškov prinaša probleme pri poenotenju procesov, izvajanju poslovnih pravil in varnostne politike ter pri sodelovanju med ljudmi iz različnih držav.

En sistem za vse zakonske in poslovne posebnosti

Podjetje Genis je ponudilo novo različico procesnega dokumentnega sistema e-GenDoc, ki prinaša ključne funkcionalnosti za mednarodna podjetja in poslovne skupine. Korporacijam omogoča, da na enem mestu poenotijo informacijske rešitve in uveljavijo krovne digitalne strategije. Tako jim pomaga znižati skupne stroške lastništva dokumentnih rešitev, saj z enim sistemom zadostijo vsem zakonskim in poslovnim posebnostim na trgih, kjer delujejo.

»Genis e-GenDoc je ena redkih, če ne edina slovenska poslovna informacijska rešitev, ki kot osrednji dokumentni sistem v zasebnem oblaku podpira poslovanje mednarodnih podjetij. Z zadnjimi izboljšavami na področju večjezičnosti in zakonske lokalizacije vstopamo v segment standardnih globalnih informacijskih rešitev – z eno izjemno prednostjo pred ostalimi dokumentnimi sistemi, in to je neprimerljivo boljša procesna podpora,« je poudaril Janko Štefančič, direktor Genisa.

Narejen za mednarodno okolje

Glavna odlika novega sistema je, da se lahko na eni postavitvi istočasno vodi dokumente in delovne postopke za podjetja v različnih državah. Poleg tega lahko uporabnik v svojem jeziku pregleduje in podpisuje dokumente iz podjetij iz drugih držav, kar izboljša vodenje in sodelovanje.

»Nova različica ponuja tisto pravo lokalizacijo, ki uporabniku ponudi jezikovno, zakonodajno in poslovno prilagojeno različico, v skladu z njegovo vlogo v določenem podjetju, v določeni državi. S tem mednarodnim podjetjem omogoča, da lažje uveljavijo svojo politiko ter standardizirajo organiziranost, poslovne procese ter informacijsko podporo,« je še povedal Štefančič.

Uporabnik do ustrezne jezikovne in zakonodajne različice dostopa samodejno, na osnovi prijave in njegovih kompetenc, pri čemer lahko v svojem jeziku izvaja tudi morebitne zadolžitve v ostalih podjetjih, celo iz drugih držav. Za to skrbi popolnoma nov podsistem za upravljanje večjezičnosti, pri čemer je že na voljo v angleški, nemški, italijanski, hrvaški in slovenski jezikovni različici. Poleg razširitve z novimi jezikovnimi različicami sistem podpira hitro zakonodajno lokalizacijo. Ta je trenutno na voljo za avstrijski, italijanski, hrvaški in slovenski trg, rešitev pa je mogoče nadgraditi z drugimi jezikovnimi različicami oziroma zakonodajnimi lokalizacijami.

Preprosto do izpolnjevanja lokalnih zakonskih zahtev

Nov je tudi podsistem za prejem, izdajo in pretvorbo različnih formatov XML-dokumentov, ki so v uporabi v posameznih državah. Ta podjetjem omogoča, da v posameznih državah sprejemajo ali izdajajo elektronske dokumente v lokalno uporabljenih XML-formatih, poleg tega pa lahko v lokalne formate pretvarjajo dokumente, ki jih generirajo njihovi poslovni informacijski sistemi, bodisi v formatu XML bodisi v PDF.

Rešitev e-GenDoc trenutno podpira uporabo standardnega formata UBL 2.1 ter lokalnih formatov e-SLOG v Sloveniji ter FatturaPA v Italiji. Poleg tega se za potrebe digitalnega medpodjetniškega poslovanja ter poslovanja z javno upravo v posameznih državah povezuje z lokalnimi storitvami za elektronsko izmenjavo.

Podpora lokalnim poslovnim rešitvam

Nov aplikacijski vmesnik podpira dvostransko komunikacijo z različnimi poslovnimi aplikacijami prek spletnih storitev (ERP, nabavni IS, CRM, HRM …). Sicer se že povezuje z vsemi globalnimi poslovnimi informacijskimi sistemi, kot so SAP, Microsoft Dynamics in Infor/Baan ter s številnimi lokalnimi ERP-sistemi.

Na dokumentni sistem je možno priključiti več poslovnih informacijskih sistemov, glede na to kar uporabljajo podjetja v posameznih državah. Prek delovanja v oblaku poenostavlja razširjanje po različnih trgih, hkrati pa se zaradi integracije prek novega aplikacijskega vmesnika in spletnih storitev olajša povezovanje z lokalnimi sistemi v učinkovito hibridno rešitev.