IKT
Oglasno sporočilo

Uporabniki SAP najbolj enostavno do poslovnih poročil

SAP Analytics Cloud poenostavlja uvedbo najsodobnejših tehnologij in pristopov za izboljšanje odločanja z uporabo naprednih poslovnih poročil in analitike
Avtor
03.06.2019 09:00
Čas branja: 2 min

Avtenta je kot odgovor na zahteve vodstev po hitrih, stalno dostopnih in zaupanja vrednih podatkih za odločanje ponudila SAP Analytics Cloud. Gre za pripomoček v oblaku, ki uporabnikom SAP poenostavi pripravo in prikaz podatkov za odločanje prek vnaprej pripravljenih poročil, nadzornih plošč in KPI.

Ena največjih prednosti je zagotovo enostavnost uporabe in prijaznost do uporabnikov, ki lahko sami delajo poročila, filtrirajo podatke, izvajajo medletne primerjave in spremljajo podatke po obdobjih.

V Avtenti ponujajo SAP Analytics Cloud kot storitev za fiksno mesečno naročnino. Prednost je tudi v tem, da je možno to BI-orodje uporabiti res hitro, za spremembe oziroma preoblikovanje poročil pa ni dodatnih stroškov.

S podatki za odločanje opremite vsa poslovna področja

Analitične storitve SAP Analytics Cloud je smiselno uporabljati na vseh področjih, podprtih s poslovnimi rešitvami SAP, na primer v financah, pri prodaji, kadrih, v proizvodnji oziroma na vseh področjih, kjer bi vodstvo želelo spremljati rezultate.

»V prvem koraku pripravimo začetna poročila in analize za naročnika, nato pa poslovne uporabnike izobrazimo za samostojno delo. Stvar je tako preprosta, da lahko usposobljen uporabnik pripravi novo nadzorno ploščo ali nov tip poročila za direktorja v nekaj urah,« je poudaril Zornić.

Vpogled v prihodnost poslovanja

To orodje podjetju omogoča preskok od zgodovinske obravnave poslovanja k ciljno usmerjeni. »Ko imamo narejena poročila, se lahko posvetimo načrtovanju in napovedni analitiki, ki sta tudi vključena v storitev. Pri napovedni analitiki gre za vgrajene algoritme, ki se samodejno učijo na podlagi preteklih podatkov in predvidijo, kaj se bo zgodilo v prihodnosti,« je povedal Zornić.

Prilagojene informacije za vse vodstvene ravni

SAP Analytics Cloud ponuja vpoglede, ki so vnaprej nastavljeni glede na raven odločanja. Upravi zagotavlja hitro pregledovanje ključnih kazalnikov ter enostavno vrtanje v globino. Direktorjem in vodjem so na voljo vsebinske nadzorne plošče in analitične zmožnosti za posamezna poslovna področja. Zaposlenim na operativni ravni so na voljo poročevalske in analitične zmožnosti, ki so vdelane v SAP-aplikacije. S tem dobijo takojšnje informacije za odločanje v povezavi z izvajanjem trenutnih poslovnih transakcij oziroma delovnih postopkov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.