IKT
Oglasno sporočilo

Spoznajte digitalno delovno mesto prihodnosti

Nič več ne bo pomembno, kje bomo delali, ampak kaj bomo kjerkoli ali kadarkoli naredili.
Avtor
22.07.2019 03:07
Čas branja: 3 min

Pisarniško delo se zaradi pametnih telefonov, tablic, prenosnih računalnikov in računalništva v oblaku čedalje pogosteje seli ven iz pisarn. Digitalna revolucija nam omogoča, da lahko delo opravimo doma, v avtu, parku, hotelu, lokalu z nam najljubšo kavo ali pa na rajski plaži nekje na drugem koncu sveta. Vse, kar potrebujemo, so prava orodja in tehnologije. Z njimi lahko podjetja preuredijo delovne procese, ustvarijo svoja lastna digitalna delovna mesta prihodnosti ter tako povečajo konkurenčnost.

Ni pomembno, kje, ampak kaj bomo naredili

In kako naj bi bilo delovno mesto prihodnosti, za katerega uporabljamo angleško kratico WOTF, sploh videti? Pravzaprav to sploh ni pomembno, saj pri pisarniškem delu ne bo več odločilno, kje ga bomo opravili, ampak, kaj bomo naredili. Z WOTF tako ne označujemo lokacije dela, temveč orodja in rešitve, s katerim delo opravimo, ne glede na čas in prostor.

Preobilica tehnologije je lahko past

Nova orodja in rešitve, ki jih je omogočil napredek tehnologije, znatno olajšajo delo, ki postaja bolj učinkovito, povezljivo in pregledno. A pri tem je treba biti zelo pozoren, saj se lahko zlahka ujamemo v past in si nakopičimo preobilico tehnologije, ki je nepotrebna in nepovezljiva. S tem dosežemo ravno nasprotni učinek od želenega.

Celovita rešitev enega dobavitelja

In kako se tej pasti najlažje izognemo? Tako, da izberemo pravega parterja, najbolje enega samega. Koncept WOTF se namreč najbolje obnese, če se odločimo za sistem »vse v enem«, v katerem so strojna in programska oprema ter storitve združene v eno rešitev, ki jo ponuja en dobavitelj. V takšnem primeru nimamo težav s preglednostjo in povezljivostjo.

Vse, kar potrebuje pisarna, na enem kvadratnem metru

Platforma Workplace Hub, ki jo je Konica Minolta razvila v sodelovanju s partnerji Acronis, Canonical, Elastic, Hewlett Packard Enterprise, Microsoft, Oracle Dyn, Science Logic, ServiceNow in Sophos, ponuja celovito informacijsko infrastrukturo s strežnikom, multifunkcijskim tiskalnikom, brezžičnim lokalnim omrežjem (WLAN), programsko platformo in obsežnim naborom storitev. Za vse skupaj potrebujemo zgolj en sam kvadratni meter prostora.

Napredne rešitve za boljšo konkurenčnost

Modernizacija IT zmanjšuje njegovo kompleksnost in omogoča učinkovitejše upravljanje orodij, storitev in naprav. Konica Minolta razume potrebe malih in srednje velikih podjetij, ki imajo vedno manj sredstev za spremljanje in implementacijo inovacij, naraščajočih varnostnih tveganj in regulativnih zahtev, kot je GDPR. Takšna podjetja za učinkovito konkuriranje na zahtevnem trgu potrebujejo napredne rešitve, s katerimi lahko zadovoljijo zahteve glede varnosti, upravljanja IT-infrastrukture ter razpoložljivosti in upravljanja poslovnih informacij.

Ko lahko na IT kar pozabimo

Številna podjetja kot zelo dobro rešitev ocenjujejo tisto, ki združuje informacijsko tehnologijo z viri na podlagi oblačnih rešitev. To jim namreč zagotavlja največjo možno fleksibilnost in zanesljivost, zaradi česar se lahko v celoti posvetijo razvoju in rasti svojega osnovnega posla, na upravljanje IT pa »pozabijo«.

Nedavna raziskava Konice Minolte je namreč pokazala, da kar tretjina anketiranih v malih in srednjih podjetjih meni, da imajo zaradi težave z IT višje stroške in nižjo produktivnost, hkrati pa trpi kakovost dela.