IKT
Oglasno sporočilo

Tehnologija, ki izboljša uporabniško izkušnjo in poveča varnost

Avtor
21.10.2019 04:40
Čas branja: 1 min

SD-WAN izboljša uporabniško izkušnjo in poveča varnost. Uporabnik lahko pasovno širino izkoristi bolj učinkovito in omogoči nemoteno delovanje najbolj zahtevnih poslovnih aplikacij ter ohrani visoko zaščito in varen pretok poslovnih podatkov. Gre sicer za novo programsko definirano omrežje v širokem omrežju WAN.

»SD-WAN je tehnologija, ki omogoča zasebno povezavo prek javnih (internetnih) povezav ali zasebnega IP omrežja. Gre za zelo popularno tehnologijo zaradi preprostega upravljanja in izvajanja. V Združenih državah Amerike se je ta tehnologija hitro razširila, predvsem zaradi velike razlike v ceni med internetnimi povezavami in zasebnimi omrežji, kot je IP MPLS. V Evropi so razlike v cenah znatno manjše ali pa jih sploh ni,« pravi Andrej Boštjančič, direktor podjetja Softnet, ki deluje že 23. leto.

Oglaševanje je zelo močno, skoraj premočno

Boštjančič dodaja, da je pri SD-WAN tehnologiji uporabniku omogočeno, da zgradi svoje zasebno prostrano omrežje, ki povezuje geografsko oddaljene lokacije z javno internetno povezavo in tudi z zasebnim MPLS omrežjem. »SD-WAN tehnologija je tukaj, oglaševanje je zelo močno, rekel bi, da skoraj premočno. Delež denarja, vloženega v to tehnologijo, samo še narašča. To je globalno dejstvo,« meni direktor podjetja Softnet, katerega prednost je, da lahko podjetjem, tudi največjim zagotovijo celostne telekomunikacijske storitve, ki so v celoti prilagojene potrebam posameznega podjetja.

Strankam nudijo vso podporo na enem mestu, so hitro odzivni in prilagodljivi. Podjetje je z lastnim omrežjem prisotno v kar 17 državah po vsem svetu.