Lenovo predstavil novo generacijo tabličnih računalnikov Lenovo predstavil novo generacijo tabličnih računalnikov Lenovo Yoga Duet 7i prinaša barvno e-pero Lenovo E-Color Pen
Kako uporabljati rešitve VMware Horizon za zagotavljanje neprekinjenega poslovanja Kako uporabljati rešitve VMware Horizon za zagotavljanje neprekinjenega poslovanja V mnogih delih sveta so potovanja omejena, podjetja pa se spodbuja, da zaposlenim zagotovijo pogoje za delo na daljavo; v takih nepredvidljivih okoliščinah lahko VMware Horizon reši številne zahtevne poslovne težave, s katerimi se danes srečujejo IT-organizacije
Računalništvo v oblaku se premika na rob Računalništvo v oblaku se premika na rob Robno računalništvo (edge computing) postaja vse bolj zanimivo za zagotavljanje poslovnih in potrošniških digitalnih storitev
(Intervju) Digitalizacija je še vedno odvisna od kakovostne podatkovne zbirke (Intervju) Digitalizacija je še vedno odvisna od kakovostne podatkovne zbirke Z Iztokom Jerasom, enim vodilnih strokovnjakov za podatkovne zbirke, smo se pogovarjali o izzivih pri shranjevanju in obdelavi podatkov
Kaj je spletni konfigurator in kako lahko z njim občutno povečamo prodajo Kaj je spletni konfigurator in kako lahko z njim občutno povečamo prodajo Gre za enega izmed pomembnih sestavnih delov digitalizacije prodaje

To so IKT-dogodki, ki bodo prestavljeni ali odpovedani zaradi koronavirusa

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
koronavirus   dodaj
informacijska...   dodaj
konference   dodaj
Google dodaj
Intel dodaj
 

 

Čas branja: 3 min
12.03.2020  20:09  Dopolnjeno: 13.03.2020 07:59
V zadnjem tednu so se kar vrstili prestavljanja, odpovedi in digitalizacija številnih svetovnih in domačih IKT-dogodkov – spremembe še niso dokončne
To so IKT-dogodki, ki bodo prestavljeni ali odpovedani zaradi koronavirusa
Foto: Getty Images/iStockphoto

Obveščaj me o novih člankih:  
koronavirus   dodaj
informacijska tehnologija   dodaj
konference   dodaj
Google dodaj
Intel dodaj

Da se stanje na področju IKT-dogodkov spreminja, je postalo jasno 12. februarja, ko so odpovedali Svetovni kongres mobilne industrije (MWC) v Barceloni. Marsikomu se je ta ukrep zdel pretiran, saj so se sočasno nadaljevale priprave na nekatere druge velike dogodke, na primer mednarodni avtomobilski salon v Ženevi, ki pa so ga nato zgolj teden dni pozneje tudi odpovedali. Po nadaljnjem širjenju koronavirusa v nove države in še posebej po izbruhu v Italiji so odpovedi oziroma preložitve mednarodnih in krajevnih dogodkov postali vsakdanji pojav.

Svoje konference in srečanja so zadnje čase prestavljali, odpovedovali ali jih »digitalizirali« tako velikani, kot so Google, Facebook, Intel, Microsoft, Adobe in drugi, kot tudi druga podjetja.

Pripravili smo pregled sprememb najzanimivejših aktualnih dogodkov, predvsem domačih, ki so podrobneje predstavljeni v koledarju na portalu ikt.finance.si.

Poglejmo najprej domače dogodke

 • Konferenco WCM (World Class Manufacturing) na temo industrije 4.0 in digitalizacije gospodarstva, ki naj bi potekala v Ljubljani, so prestavili na marec prihodnje leto (www.wcm-lean.com).
 • Konferenca na temo IT in projektnega menedžmenta z naslovom Skupaj do odličnosti bo 17. marca potekala digitalno, pri čemer bodo delavniška dneva namesto 18. in 19. marca izvedli v živo naknadno, ko se razmere ustalijo (togetherinexcellence.si).
 • RISK Conference 2020, konferenco o informacijski varnosti v regiji Adriatik, so preložili na 9.–10. junij (www.risk-conference.com).
 • Konferenco Living Bits And Things 2020 so prestavili na 14.–16. september, namesto v Portorožu bo potekala v Kranjski Gori (www.livingbitsandthings.com).
 • Konference o digitalnem marketingu InOrbit 2020 19. in 20. marca niso prestavili. Potekala bo v digitalni obliki (www.inorbit.si).
 • Regijsko konferenco XR ALPE ADRIA o tehnologijah VR/AR/MR v Ljubljani so prestavili, novi datum bodo objavili naknadno (www.tp-lj.si).
 • Forum poslovne analitike so prestavili na 8. september (www.planetgv.si).
 • Dogodek z naslovom Kako odgovoriti na izzive, ki jih prinašajo spremembe v elektroenergetskem sistemu?, ki ga skupaj organizirata Poslovna akademija Časnika Finance in A1, bo 2. junija v hotelu Lev (akademija-finance.si).
 • VMware vFORUM 2020 v Ljubljani so prestavili, novi datum bodo objavili naknadno (www.vforum2020.com/ljubljana).
 • 22. tehnološko konferenco Smart Com so s 1. aprila prestavili na 13. oktober (www.smart-com.si/).
 • Cisco Connect Slovenija 2020 so prestavili na 14.–15. september (www.cisco.com/c/sl_si).
 • Logistični kongres 2020 o oskrbovalnih verigah v znanosti in praksi bo namesto 1.–3. aprila v Portorožu potekal od 30. septembra do 2. oktobra v Murski Soboti (www.logisticnikongres.si).
 • Dneve industrijske robotike v Ljubljani so prestavili na drugo polovico maja (www.dnevirobotike.si).
 • Konferenco Data center 2020 so z 8. aprila prestavili na junij, točen datum bodo še določili (palsit.com/izobrazevanje).
 • Dnevi slovenske informatike so s konca aprila prestavljeni na 13. in 14. oktober (dsi2020.dsi-konferenca.si).

In še nekaj večjih tujih dogodkov

 • Sejem in konferenco BigData Corp na temo množičnih podatkov so v Parizu prestavili na 27.–28. maj (www.bigdataparis.com).
 • Gartner CIO Leadership Forum 2020, konferenco o digitalizaciji in tehnoloških inovacijah so v Londonu odpovedali.
 • eXtreme365 Europe 2020, srečanje Microsoft Dynamics 365 partnerjev, bo v Amsterdamu potekalo od 24. junija do 2. julija (decembraextreme365.com/events-europe).
 • Hannover Messe 2020 so prestavili na 13.–17. julij (www.hannovermesse.de).
 • Future Computing 2020, 12. mednarodno konferenco o prihodnjih računalniških tehnologijah v Nici, so prestavili na 26.–30. julij (www.iaria.org).
 • SUSECON 2020, svetovno konferenco skupnosti SUSE, ki bo 23.–27. marca, so spremenili v spletno in preimenovali v SUSECON Digital 2020 (www.suse.com/susecon).
 • Konferenco o izobraževanju in digitalnih medijih Didacta 2020, ki naj bi bila 24.–28. marca, so prestavili, novi datum pa bodo objavili naknadno (www.messe.de).
 • eXtreme365 Europe 2020, srečanje partnerjev Microsoft Dynamics 365 v Amsterdamu, bo potekalo od 24. junija do 2. julija (extreme365.com/events-europe).

Svet IKT-dogodkov se bo spremenil

Verjetno bo marca in aprila odpovedanih še več dogodkov. Obsežne spremembe svetovnega omrežja IKT-dogodkov, kakršnih doslej še ni bilo, bodo gotovo pustile posledice. Nekaj manjših, morda tudi večjih, odpovedanih dogodkov verjetno ne bodo organizirali nikoli več. Dogodki, preseljeni na splet, bodo morda tam tudi ostali, če sploh. Letošnja odpoved in posledična enoletna pavza bosta vsekakor vplivali na MWC in druge velike dogodke.

Sprememba ritma bo posamezne udeležence spodbudila, da razmislijo o prihodnjih udeležbah in morda spremenijo svoj marketinški model. Tudi soorganizatorji in partnerji sejmov bodo pretehtali svojo vlogo, sponzorji bodo preverili svoje interese, ne nazadnje pa bodo tudi obiskovalci razmislili o svojih sejemskih dogodivščinah.

Konference in sejmi so tudi doslej preverjali in spreminjali svoje koncepte, termine in organizacijo, odslej pa bodo za to imeli še dodatne razloge. Lahko rečemo, da po letošnjih izkušnjah svet IKT-dogodkov ne bo več takšen, kakršen je bil.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.

 

IKT
Članki
Članki Digitalna identiteta: zakaj je nujno potrebna in kaj vse bo omogočila 2

COVID-19 je v le nekaj tednih pokazal, kje vse nam primanjkuje digitaliziranih storitev in kaj bi lahko storili, da bi te postale bolj...

IKT
Članki
Članki Blockchain prenaša umetnost v digitalni svet 5

Tehnologija veriženja podatkovnih blokov postaja disruptivna tudi za umetnost, saj omogoča ugotavljanje digitalnega lastništva kot...

IKT
Članki
Članki Koronavirus je postavil ogledalo digitaliziranosti slovenskih podjetij 1

Posebej v krizi, ko se gleda na vsak evro, je smiselno digitalizacijo razvijati postopoma, z jasnimi nameni in cilji, kar se največkrat...

IKT
Članki
Članki Actual I.T. bo razvijal informacijski sistem za največji bolgarski pristanišči

S tem bodo sodelovali pri izgradnji digitalne infrastrukture na enem izmed pomembnejših pomorskih vozlišč ob Črnem morju

IKT
Članki
Članki Vdori v podatke so največja kibernetska nevarnost do zdaj

Podatki še nikoli niso bili tako ogroženi kot v zadnjem letu dni, nevarnosti so se zaradi pandemije še povečale, saj veliko več...

OGLAS
IKT
Članki
Članki GovernmentConnect – prvi korak do uspešne digitalizacije javne uprave

Digitalizirajte svojo občino in se postavite ob bok najnaprednejšim slovenskim županom in županjam

IKT
Članki
Članki Domiselna strategija zmanjšanja škode izsiljevalskih kibernetskih napadov

Kako otežiti kibernetskim kriminalcem, da si ustvarijo sloves, zaradi česar bi jim potem nihče ne bil več pripravljen plačati visokih...

IKT
Članki
Članki Kaj je spletni konfigurator in kako lahko z njim občutno povečamo prodajo

Gre za enega izmed pomembnih sestavnih delov digitalizacije prodaje