IKT
Oglasno sporočilo

Genis pomaga: Pol leta lahko brezplačno pošiljate elektronske račune

Genisova poteza lahko podjetjem prinese občutne prihranke in jih brez začetne investicije pripravi na digitalno poslovanje s kupci
Avtor
24.03.2020 16:44
Čas branja: 2 min

Genis, eden vodilnih ponudnikov informacijskih rešitev in storitev za digitalno poslovanje podjetij in javnih ustanov, je gospodarstvu priskočil na pomoč s šestmesečno brezplačno uporabo storitev za vodenje izdanih računov i-Računi.

Rešitev i-Računi omogoča popolnoma digitalen postopek izdaje računa – od njegove priprave in odobravanja do kreiranja in pošiljanja standardnega elektronskega računa v formatu eSLOG.

Proračunskim uporabnikom elektronski račun pošljete v sistem UJPnet, podjetjem pa prek sistemov e-izmenjave, kot sta bizBox in bančni kanal. Storitev ponuja tudi enostavno pošiljanje elektronskih računov po elektronski pošti v formatu eSLOG ter v datoteki PDF.

Preizkus digitalnega poslovanja brez začetnih investicij

»S polletno brezplačno uporabo storitve i-Računi želimo podjetjem pomagati tako v trenutnem obdobju izrednih razmer kot v času po epidemiji, ko bo treba ponovno zagnati dejavnost in čakati na prihodke,« je povedala Ana Štefančič, direktorica operacij v podjetju Genis.

Pomembna korist Genisove solidarne akcije je tudi, da podjetjem omogoča preizkus digitalnega poslovanja s kupci brez začetnih investicij v strojno in programsko opremo. Poleg tega postanejo dobavitelji s pošiljanjem e-računov v formatu e-Slog tudi prijaznejši do svojih kupcev.

»Prejem standardnega strukturiranega e-računa na strani kupca močno zmanjša administracijo pri zajemu in obravnavi dobaviteljevih računov,« je še izpostavila Ana Štefančič. Pri e-računih namreč ni treba skenirati računov in ročno vpisovati opisnih podatkov. Na ta način prihranimo veliko časa, odpravimo napake pri vnosu in posledično znižamo stroške.

Stroški se lahko bistveno znižajo

Genisova poteza podjetjem precej zniža stroške. Dejanska cena izdanega računa je namreč precej višja od poštne znamke (0,46 evra). Po nekaterih ocenah znaša skupen strošek izdanega računa od 10 do 20 evrov in več, kar vključuje tako materialne stroške kot tudi stroške dela in oportunitetne stroške.

Akcija je zanimiva tudi zaradi zmanjšanega tveganja za prenos novega koronavirusa prek prejetih papirnih računov. Podjetja namreč lahko pozovejo svoje dobavitelje, ki nimajo možnosti izdaje e-računov, da to brezplačno izvajajo prek storitve i-Računi.

Vključevanje dobaviteljev v storitev i-Računi je sicer že brezplačno za vse dosedanje uporabnike Genisovih informacijskih rešitev za digitalno poslovanje e-GenDoc.