IKT
Oglasno sporočilo

Zakaj je SAP Analytics Cloud menedžersko orodje prihodnosti

Oglejte si, kako lahko v SAP Analytics Cloud analiziramo podatke in vizualiziramo širjenje bolezni COVID-19
Avtor
10.04.2020 16:22
Dopolnjeno: 15.04.2020 21:17
Čas branja: 2 min

Rešitev SAP Analytics Cloud (SAC) je nastala kot odgovor na zahteve menedžmenta po hitrih, stalno dostopnih in kredibilnih informacijah za sprejemanje poslovnih odločitev. Takšne informacije so danes, ko je svetovno gospodarstvo na kolena spravil novi koronavirus, bistvenega pomena za sprejemanje potez in usmeritev, ki bodo zagotovile dolgoročen obstoj podjetij.

Velika prednost SAC je, da ga lahko apliciramo na vse pereče poslovne zaplete in izzive, ki v na novo nastalih razmerah tarejo podjetja. V podjetju Avtenta bodo to prikazali na posebnem spletnem seminarju, na katerem bodo SAC uporabili za analizo podatkov in vizualizacijo širjenja COVID-19.

Ustvarili bodo nadzorno ploščo in določili ključne kazalnike uspešnosti, ki se v tem primeru nanašajo na število zbolelih, ozdravelih in umrlih. Na praktičnem primeru bodo predstavili možnosti urejanja podatkov, kot so določanje barv, oblik in filtriranje, ter prikaz odzivnosti na različnih mobilnih napravah.

Kaj je pravzaprav rešitev SAP Analytics Cloud?

Orodje deluje kot oblačna storitev, ki uporabniku poenostavi pripravo in prikaz podatkov za odločanje s pomočjo vnaprej pripravljenih poročil, nadzornih plošč in ključnih kazalnikov uspešnosti (KPI).

Ena največjih dodanih vrednosti rešitve je prijazna in enostavna uporaba, saj lahko uporabniki sami ustvarjajo poročila, spremljajo KPI, filtrirajo podatke, izvajajo medletne primerjave in spremljajo ter sledijo podatkom po obdobjih. Usposobljen poslovni uporabnik pa lahko novo nadzorno ploščo ali ciljno usmerjen nov tip poročila za direktorja pripravi v pičlih nekaj urah.

Še ena izmed prednosti rešitve SAP Analytics Cloud je uporaba v različnih oddelkih podjetja, na primer v financah, prodaji, kadrovanju, proizvodnji ter na drugih področjih, kjer se želijo spremljati rezultati ter prave in strateške odločitve.

Vgrajeni algoritmi rešitve SAP Analytics Cloud se namreč lahko samodejno učijo na podlagi preteklih dogodkov in predvidijo, kaj se bo zgodilo v prihodnosti.