IKT
Oglasno sporočilo

Kako kreirati podatkovni model v rešitvi SAP Analytics Cloud

Podatkovni model omogoča preučevanje realne situacije z manipulacijo podatkov, kar je ceneje od praktičnih eksperimentov
Avtor
24.04.2020 13:46
Dopolnjeno: 04.05.2020 08:27
Čas branja: 1 min

Velika prednost rešitve SAP Analytics Cloud (SAC) je, da jo lahko apliciramo na vse pereče poslovne zaplete in izzive, ki v na novo nastalih razmerah tarejo podjetja. O tem smo več pisali v članku Zakaj je SAP Analytics Cloud menedžersko orodje prihodnosti, podjetje Avtenta pa je na spletnem seminarju uporabnost rešitve prikazala na aktualnem primeru pandemije koronavirusne bolezni COVID-19. SAC so uporabili za analizo podatkov in vizualizacijo širjenja omenjene bolezni.

Prvi teden maja pa pripravljajo nadaljevalni webinar, na katerem bo Avtentin SAP-svetovalec Enis Zornič predstavil kreiranje podatkovnega modela v rešitvi SAP Analytics Cloud.

Podatkovni model je pomemben zato, ker omogoča preučevanje realne situacije z manipulacijo podatkov. To je občutno cenejše, kot če bi na primer uporabljali praktične eksperimente.

Na webinarju bo Enis Zornič predstavil kreiranje preprostega modela v SAP Analytics Cloud, uvoz podatkov iz Excelovega dokumenta v rešitev SAC in prikaz primera obogatitve lokacijskih podatkov.

Več informacij o vsebini spletnega seminarja si lahko ogledate NA TEJ SPLETNI POVEZAVI>>.

Največje dodane vrednosti rešitve SAC so:

  • prijazna in enostavna uporaba – uporabniki lahko sami ustvarjajo poročila, spremljajo KPI, filtrirajo podatke, izvajajo medletne primerjave in spremljajo ter sledijo podatkom po obdobjih, usposobljen uporabnik pa lahko v vsega nekaj urah pripravi novo nadzorno ploščo ali nov tip poročila za direktorja,
  • uporaba v različnih oddelkih podjetja, kjer se želijo spremljati rezultati ter prave in strateške odločitve,
  • vgrajeni algoritmi, ki se lahko samodejno učijo na podlagi preteklih dogodkov in predvidijo, kaj se bo zgodilo v prihodnosti.