IKT
Oglasno sporočilo

Kako uporabljati rešitve VMware Horizon za zagotavljanje neprekinjenega poslovanja

V mnogih delih sveta so potovanja omejena, podjetja pa se spodbuja, da zaposlenim zagotovijo pogoje za delo na daljavo; v takih nepredvidljivih okoliščinah lahko VMware Horizon reši številne zahtevne poslovne težave, s katerimi se danes srečujejo IT-organizacije
Avtor
25.05.2020 10:18
Čas branja: 6 min

Korporativna kultura družbe VMware temelji na delu na daljavo in zaposlenim omogoča fleksibilnost, da delajo od koderkoli. Izdelki in rešitve tega podjetja imajo številne prednosti, ki omogočajo dostop do internih sistemov tako, da so zaposleni lahko produktivni, kjer koli že so. Za storitve VMware-a so v zadnjih tednih zaprosili številni IT skrbniki, ki se trudijo svojim sodelavcem zagotoviti, da lahko delajo na daljavo.

V tem prispevku bomo odgovorili na nekaj najbolj pogosto zastavljenih vprašanj, ki smo jih prejeli v zadnjemu času in opisali načine, kako lahko VMware Horizon rešuje nekatera pereča vprašanja neprekinjenega poslovanja, zlasti tista, ki so povezana z njegovo uporabo pri oddaljenih zaposlenih.

Kaj ponuja VMware Horizon?

VMware Horizon omogoča namestitev in celovito upravljanje življenjskega cikla računalnikov in aplikacij. Zagotavljanje varnega dostopa do potrebnih virov s katere koli naprave, na kateri koli lokaciji in kadar koli je temeljno načelo Horizona. Poleg tega so njegove namizne in aplikacijske storitve enostavno razširljive na vso vašo obstoječo strojno opremo.

Horizon 7

Ne glede na to, ali je Horizon 7 nameščen lokalno, v VMC ali na AWS, je implementacija vedno zasnovana na arhitekturi »pod« in »block«. Horizon »pod« federacije se lahko uporabljajo v načinu »scale-up« znotraj podatkovnega centra ali v načinu »scale-down« prek globalnih podatkovnih centrov.

Horizon Cloud na Microsoft Azure

Vsak Horizon Cloud na Microsoft Azure podpira do 2.000 sočasnih uporabnikov ali 2.000 virtualnih strojev. Nastavitev dodatnega Horizon Clou

d »pod-a« na obstoječo naročnino Microsoft Azure ali regijo Azure je zelo preprosta. Če namestite dva ali več Horizon Cloud-a na Microsoft Azure »pod«, lahko z njimi upravljate z istega Horizon Service-a.

Kaj vse je potrebno za nastavitev Horizon-a v oblaku?

Če nimate na voljo lastne strojne opreme ali ne morete prerazporediti svojih strojnih kapacitet, da bi Horizon nastavili v lokalni podatkovni center, lahko za nastavitev uporabite infrastrukturo ponudnika storitev v oblaku.

Pridobivanje kapacitet v oblaku od Microsoft Azure

Z Microsoft Azure lahko namestite Horizon Cloud v eno ali več regij Microsoft Azure. Horizon Cloud na Microsoft Azure izkorišča infrastrukturo Azure. Najhitrejši način za nastavitev in zagon Horizon Cloud-a na Microsoft Azure je, če sledite korakom opisanim v Hitrem priročniku za Horizon Cloud na Microsoft Azure. Če želite vnaprej preizkusiti implementacijo rešitve, preden se odločite za ta korak, lahko s pomočjo Praktičnega vodiča spoznate postopek nastavitve in izpolnjevanja potrebnih predpogojev, obenem pa lahko preizkusite tudi samo implementacijo Horizon Cloud-a na Microsoft Azure v Cloud okolju.

Če še niste uporabnik infrastrukture v oblaku in želite razširiti svoje znanje o povezovanju lastne infrastrukture z infrastrukturo v oblaku, smo za vas v nadaljevanju povzeli najbolj osnove informacije. Osnovni načini implementacije oziroma izkoriščanja infrastrukture v oblaku za razširitev zmogljivosti Horizon-a so trije.

VPN

VPN-povezava točke s točko (point-to-point) je najlažji način za povezovanje vašega podatkovnega centra s ponudnikom infrastrukture v oblaku. VPN-vmesnik zagotavlja šifriran podatkovni pretok med lokalnim okoljem in infrastrukturo, ki jo najamete pri ponudniku storitev v oblaku. Ta povezava najbolje deluje v hibridnih okoljih, kjer je podatkovni promet med infrastrukturami nizek ali obstaja večja tolerantnost zakasnitvenega časa (latency time).

Namenska povezava (Dedicated Connection)

Namenska povezava je zasebna in ločena povezava med vašim podatkovnim centrom in ponudnikom storitev v oblaku, ki se fizično nahajata na isti lokaciji. Ta vrsta povezave ne uporablja internetne povezave in na splošno omogoča večjo prepustnost in zanesljivost podatkov v primerjavi s povezavo točke s točko (point-to-point). Povezavo te vrste lahko zahtevate pri ponudniku storitev Cloud Exchange ali pri ponudniku storitev v oblaku.

Otočna (island) konfiguracija

V otočni konfiguraciji si najprej priskrbite želeno kapaciteto v oblaku in nato začnete nastavljati vso potrebno infrastrukturo in storitve okoli tega. Pri taki konfiguraciji se ne zanašate (ali se le minimalno zanašate) na svoje obstoječe (lokalne) vire in storitve. Vse, kar potrebujete za svoje oddaljene uporabnike, nastavljate v oblaku od samega začetka. Uporabniki in skrbniki imajo dostop do infrastrukture prek internetne povezave. Po navadi je to najhitrejši način nastavljanja kapacitet v oblaku, vendar hkrati tudi najbolj zahteven, saj morate vse nastaviti iz nič. Če Horizon namestite v otočno konfiguracijo, bo ta otok še vedno moral omogočati oddaljen dostop do notranjih aplikacij in podatkov v vašem podatkovnem centru.

Namestitev rešitve Horizon v VMware Cloud (VMC) na Amazon Web Services (AWS)

Horizon 7 lahko namestite v VMware Cloud (VMC) na Amazon Web Services (AWS). S tako rešitvijo lahko v le nekaj urah zagotovite celoten SDDC, vključno s komponentami za upravljanje Horizon-a. Kratek video posnetek o tem, kako enostavno je namestiti Horizon na AWS, si lahko ogledate na tej spletni povezavi>>. Če ste novi uporabnik, vam rešitev Horizon omogoča hiter zagon in delovanje infrastrukture. Pri obstoječih lokalnih skrbnikih Horizon-a sta razširitev in uvajanje enostavna. Za izgradnjo hibridne postavitve preprosto uporabite obstoječe kapacitete v oblaku.

Horizon Cloud Pod Arhitekturo je mogoče uporabljati za povezovanje lokalno implementiranih Horizon »pod-ov« s tistimi v VMware Cloud-u.

Posredniški dostop (broker access) do fizičnih računalnikov s pomočjo Horizon-a

Čeprav je VMware znan po tehnologijah virtualizacije, Horizon presega samo posredovanje med virtualnimi stroji. Horizon tako lahko namestite na virtualne stroje in aplikacijske strežnike ali ga uporabite tudi tako, da imate dostop do fizičnih računalnikov prek posrednika (broker access).

Uporaba enotne infrastrukture Horizon vam kot IT-skrbniku ponuja veliko koristi. Poleg tega pa imajo koristi tudi končni uporabniki z oddaljenim dostopom do korporativnih virov. Z uporabo VMware Blast-a, zadnjo generacijo protokola oddaljenega prikazovanja, boste zagotovili visoko kakovostno uporabniške izkušnje na daljavo med skorajda katero koli napravo. Če želite izvedeti več, si poglejte Vodič za optimizacijo Blast Extreme Blast Extreme.

Na tej povezavi>> (Podprti operacijski sistemi za Horizon Agent) enostavno preverite, ali so vaši namizni računalniki z operacijskim sistemom Windows 10 podprti.

Več tehničnih podrobnosti o implementacij take rešitve pa poiščite v naslednjemu delu te serije prispevkov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.