IKT

Lenovo predstavil novo generacijo tabličnih računalnikov

Lenovo Yoga Duet 7i prinaša barvno e-pero Lenovo E-Color Pen

Podporniki obveščajo

FINANCE
IKT
Digitalna dostopnost bo sredi leta 2025 postala zakonska obveza – kaj to pomeni za podjetja?
IKT
DIGITALNA DOSTOPNOST
IKTRedakcija IKT Digitalna dostopnost bo sredi leta 2025 postala zakonska obveza – kaj to pomeni za podjetja?

Več o tem boste izvedeli na brezplačnem izobraževanju, ki ga organizira Zavod za digitalno dostopnost A11Y.si.

FINANCE
IKT
Kako je videti virtualni pomočnik za podjetniška okolja
IKT
ADD KONFERENCA
IKTPodpornik projekta Kako je videti virtualni pomočnik za podjetniška okolja

To boste lahko izvedeli na letni konferenci podjetja ADD, na kateri bodo govorili tudi o novi regulativi, ki bo krojila nadaljnji razvoj, ter o podatkih in umetni inteligenci.

FINANCE
IKT
Slovenski Kontron lansiral zasebno mobilno omrežje 5G v nemški proizvodnji
IKT
ZASEBNA 5G OMREŽJA
IKTPodpornik projekta Slovenski Kontron lansiral zasebno mobilno omrežje 5G v nemški proizvodnji

Gre za naložbo v robustno omrežno infrastrukturo, ki je pripravljena na prihodnost in podpira trenutne in prihodnje potrebe po brezžični povezljivosti v proizvodnji in skladišču

FINANCE
IKT
Kako bodo s pomočjo umetne inteligence preprečili izumrtje atlantskega lososa na Norveškem
IKT
NAGRADA ZA INOVACIJO
IKTPodpornik projekta Kako bodo s pomočjo umetne inteligence preprečili izumrtje atlantskega lososa na Norveškem

Rešitev je v okviru pobude Tech4Aall razvil Huawei skupaj z lokalnimi partnerji

FINANCE
IKT
Poziv za obnovo pravil enotnega digitalnega trga
IKT
DIGITALNI TRG
IKTPodpornik projekta Poziv za obnovo pravil enotnega digitalnega trga

Digitalno preobrazbo tradicionalnih industrij bi bilo treba voditi z jasnimi pravili za dostop in delitev podatkov

Avtor
27.05.2020 18:00
Čas branja: 3 min

Modela Lenovo Yoga Duet 7i z barvnim peresom Lenovo E-Color Pen in Lenovo IdeaPad Duet 3i z digitalnim peresom sta namenjeni ustvarjalcem vsebin, študentom in vsem, ki obožujejo večopravilnost. Vsestranskost in povezljivost sta tudi lastnosti prenovljene tablice Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus (druge generacije) z vgrajeno digitalno pomočnico Alexa in pametno postajo Smart Dock, ki omogočata glasovno upravljanje naprav in sistemov v pametnem domu.

Oblika in vsebina

Lenovo Yoga Duet 7i je prva naprava iz družine Yoga, ki je opremljena z odstranljivo osvetljeno tipkovnico, ki za povezovanje s tabličnim računalnikom uporablja tehnologijo Bluetooth. Vsega 1,16 kgilograma težka naprava pozna več načinov uporabe, prilagodljiv podstavek pa še olajša gledanje vsebin ali ustvarjanje s pisalom. Premore ultra hitro brezžično povezljivost Intel Wi-Fi 6 (Gig+), prav tako pa se zna povezati tudi v mobilna omrežja LTE/4g in uporabniku omogoča, da ostane vedno in povsod povezan.

Ta računalnik tipa 2-v-1 prinaša vrsto pametnih funkcij, na primer digitalno pomočnico Alexa, varnejšo prijavo v sistem s prepoznavanjem obraza prek vgrajene infrardeče kamere (IR) ter rešitve Windows Hello, ki je vsaj trikrat hitrejša od uporabe gesla za prijavo.

Pametne funkcije zaznavanja prisotnosti uporabnika, ki jih zagotavlja Glance by Mirametrix, pomagajo ščititi vsebino na zaslonu pred nezaželenimi pogledi sosedov; še več, samo s premikom glave lahko vsebino, predvajano na zaslonu, premaknete na povezan zunanji zaslon.

Yoga Duet 7i je opremljena s procesorji Intel Core desete generacije in z grafično rešitvijo Intel Iris Plus ter operacijskim sistemom Windows 10. Tako zagotavlja odlično kombinacijo zmogljivosti, inteligence, povezljivosti ter zabavež

Za še lažje ustvarjanje zapiskov ali kreativno udejstvovanje je priloženo digitalno pero, za doplačilo pa je na voljo novo barvno pero Lenovo E-Color Pen. Novo pero ima vgrajene pametne senzorje, ki uporabniku pomagajo izbrati ustrezno barvo. Funkcionalnost je že podprta v priljubljenih grafičnih programih, kot so Adobe Photoshop, Adobe InDesign Adobe Illustrator.

Zvok Dolby Audio, tehnologija Dolby Vision, velika količina delovnega pomnilnika (do 16 gigabajtov DDR4) ter hiter pogon SSD (do enega terabajta) zagotavljajo odlično uporabniško izkušnjo.

Prenosljiv in praktičen

Lenovo IdeaPad Duet 3i je nova vsestranska naprava 2-v-1 z LTE-povezljivostjo. Ultra lahka tablica je idealna za študente in tiste, ki so veliko na poti, saj se hipno lahko spremeni v pravi računalnik.

Je prvi računalnik iz družine IdeaPad, ki premore odstranljivo Bluetooth tipkovnico in podpira digitalno pero Lenovo Digital Pen. Poganjajo ga procesorji Intel Pentium z integrirano grafiko ter operacijski sistem Windows 10.

Kovinski podstavek poskrbi, da se naprava lahko takoj obnaša kot tablica, prenosnik, šotor ali risalna deska, njen10,3-palčni zaslon IPS polne visoke ločljivosti pa zagotavlja odlično izkušnjo.

IdeaPad Duet 3i uporabniku nudi digitalno pomočnico Cortana, dva vmesnika USB-C, veliko pomnilnika (do osem gigabajtov), zmogljivo hrambo podatkov (do 128 gigabajtov eMMC), avtonomija delovanja na baterije pa znaša do sedem ur.

Najboljše iz obeh svetov

Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus (druge generacije) z Alexo pa je Lenovova najboljša tablica, ki so jo z digitalno pomočnico Alexa še izboljšali. 10,3-palčni zaslon IPS polne visoke ločljivosti in še zmogljivejši mobilni procesorji skrbijo za odlično uporabniško izkušnjo.

Tanka in lahka tablica (tehta le 460 gramov) ima vgrajen osemjedrni procesor MediaTek Helio P22 s taktom 2,3 gigaherca, ki zagotavlja tekočo večopravilnost, odličen zaslon na dotik pa ob zmogljivi bateriji nudi do devet ur avtonomije delovanja.

Prijava v tablico je mogoča s funkcijo prepoznavanja obraza, tablica pa ima poleg polnega nabora funkcij digitalne pomočnice Alexa tudi napreden Otroški način, ki staršem omogoča učinkovito zaščito najmlajših pred neprimernimi spletnimi vsebinami in jih spodbuja k pravilni rabi tablice.

Postaja Lenovo Smart Dock še olajša pogovore z Alexo, gledanje vsebin, spremljanje koledarja, iskanje receptov ter upravljanje naprav in sistemov v pametnem domu.

Cene in dobavljivost

Napravi Lenovo Yoga Duet 7i in Lenovo IdeaPad Duet 3i bosta v Sloveniji naprodaj v prihodnjih mesecih, Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus (druige generacije) with Alexa pa je že na voljo pri domačih trgovcih.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
IKT
Lenovo: Učinkovitost računalnikov bomo izboljšali za polovico
IKT
IKTEsad Jakupović Lenovo: Učinkovitost računalnikov bomo izboljšali za polovico

Tako vodilni proizvajalec računalnikov napoveduje v nedavno objavljenem Poročilu o okolju, družbi in upravljanju (ESG Report)

FINANCE
IKT
(Intervju) Jovan Glamočanin, Lenovo: Imamo še veliko asov v rokavu
IKT
IKTMiran Varga (Intervju) Jovan Glamočanin, Lenovo: Imamo še veliko asov v rokavu

Največji proizvajalec računalnikov na svetu postaja vse bolj storitveno podjetje

FINANCE
IKT
Kaj napovedujejo direktorji slovenskih podjetij globalnih IT-korporacij
IKT
IKTEsad Jakupović Kaj napovedujejo direktorji slovenskih podjetij globalnih IT-korporacij

Vsi brez izjeme bodo slovenskemu gospodarstvu pomagali pri nadaljnjem prenosu poslovanja v oblak, veliko pa pričakujejo od tehnologij 5G in umetne inteligence

FINANCE
Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj?
PRO
Finance
KIBERNETSKA VARNOST
Finance PRO Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj? (PRO)

Hekerski napadi lahko za več dni povsem ustavijo poslovanje podjetij – več o tem si preberite v posebni izdaji Kibernetska varnost.

Moje finance
Nakup
Kako »pameten« je lahko vaš dom?
Moje finance
Pameten nakupMatjaž Ropret Kako »pameten« je lahko vaš dom?

Ob izrazu pametni dom se lahko pojavijo visokoleteče zamisli, prehuda pričakovanja in tudi nepotrebni strahovi. Nikakor ni smiselno izhajati iz prepričanja, da mora biti celotno stanovanje pametno in že od začetka (gradnje) prilagojeno temu. Možnosti, kako se lotiti opremljanja in (postopno) uvajati različne elemente, je veliko, vsaka posamezna pridobitev pa lahko pripomore k udobju, zadovoljstvu, nadzorovanju stroškov in še kakšnemu cilju. Prav tako ni potrebe, da so posamezne komponente (tesno) povezane med seboj. Povsem legitimno in tudi zabavno jih je dodajati posamično in samostojno.

FINANCE
IKT
Največje spremembe v zaslonih osebnih računalnikov
IKT
IKTMatjaž Ropret Največje spremembe v zaslonih osebnih računalnikov 4

Osebni računalniki so po desetletju premora znova v središču, prodaja lani največja po letu 2014

FINANCE
IKT
Letos približno štiriodstotna rast svetovnega trga IKT
IKT
IKTEsad Jakupović Letos približno štiriodstotna rast svetovnega trga IKT

V Evropi naj bi letos trg IKT stagniral, leta 2022 pa naj bi bila rast 3,4-odstotna

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B