IKT
Oglasno sporočilo

HPE Primera Storage – inteligentna platforma za shranjevanje podatkov

Diskovni sistem HPE Primera povečuje prožnost in zanesljivost IT-infrastrukture za poganjanje aplikacij, ki so kritične za poslovanje
Avtor
28.05.2020 11:57
Dopolnjeno: 29.05.2020 07:15
Čas branja: 3 min

Hewlett Packard Enterprise (HPE) je lani predstavil inteligentno platformo Tier 0 za shranjevanje podatkov. Diskovni sistem HPE Primera so pri CRN Magazine razglasili za zmagovalca v skupini Tech Innovators 2019 – Enterprise Storage. HPE jamči 100-odstotno razpoložljivost podatkov, preprosto namestitev, avtomatizirano upravljanje in veliko zmogljivost za poslovno kritične aplikacije.

HPE Primera na novo opredeljuje možnosti shranjevanja in uporabe poslovno kritičnih podatkov. Gre za infrastrukturno rešitev podatkovnega centra, s katero HPE dopolnjuje ponudbo sistemov Intelligent Data Platform, ki so podprti z umetno inteligenco in pripomorejo k izboljšanju poslovnih rezultatov. Stranke pridobijo hitrejše izvajanje aplikacij, prednosti analitike v realnem času ter preprosto, avtomatizirano in učinkovito upravljanje.

Ker izkorišča najnaprednejšo AI platformo HPE InfoSight, med drugim nagrajeno s priznanjem CRN's 2019 Product of the Year – Enterprise Software, diskovni sistem HPE Primera:

  • prinaša prihranke (do 93 odstotkov) pri porabi časa za upravljanje in nadzor sistema,
  • predvideva in preprečuje nastanek težav,
  • pospešuje delovanje poslovno kritičnih aplikacij.

Podjetja so osredotočena na vpeljavo novih aplikacij, da bi pospešila hitrost poslovanja, povečala okretnost in spodbudila inovacije. Vendar težko sledijo vsem IT-novostim, saj so te pogosto vezane na časovno potratno vsakodnevno upravljanje in podporo infrastrukture. Pri tem so IT-oddelki mnogokrat prisiljeni žrtvovati okretnost javnega oblaka v zameno za zanesljivost. HPE Primera odpravlja kompromis ter povečuje prožnost in zanesljivost IT-infrastrukture za poganjanje aplikacij, ki so kritične za poslovanje.

4 koraki zagotavljanja vrhunske uporabniške izkušnje

HPE Primera odpravlja zapletenost administracije sistemov za shranjevanje podatkov, ki je značilna predvsem za tradicionalne platforme višjega cenovnega razreda. Avtonomno diskovno polje HPE v štirih korakih zagotavlja vrhunsko uporabniško izkušnjo.

  1. Enostavna namestitev in upravljanje: HPE Primera se lahko namesti v manj kot 20 minutah. Funkcija stiskanja podatkov (Data Reduction) je integrirana v platformo in vedno aktivna z možnostjo preprostega izklopa. HPE InfoSight omogoča proaktivno preprečevanje motenj pri delovanju sistema in težav v IT-okolju.
  2. Preprosta nadgradnja: Sistem HPE Primera poganja razumljiv operacijski sistem, ki ga je enostavno uporabljati. Omogoča samostojno namestitev in nadgradnjo programske opreme, ki jo administratorji preprosto izvedejo sami, z nekaj kliki in v le nekaj minutah. Napredne dodatne rešitve, kot je HPE Cloud Bank Storage, omogočajo širitev zaščite podatkov v oblak (na primer AWS S3, Microsoft Azure ali Scality).
  3. Aktivna arhitektura: Diskovni sistem HPE Primera s pravo aktivno arhitekturo prinaša izjemno kratke zakasnitve tudi pri velikih obremenitvah. Z aktivnim spremljanjem delovanja in avtomatiziranim prilagajanjem sistemskih zmogljivosti odpravlja zahtevno ročno prilagajanje in dosega veliko učinkovitost.
  4. Preprosto lastništvo: HPE Primera ponuja edinstveno uporabniško in lastniško izkušnjo. Z njo pridobite diskovno polje, ki posodobi programsko opremo brez motenj pri delovanju sistema, ter jamstvo za zadovoljstvo pri stiskanju in razpoložljivosti podatkov (100% Availability Guarantee), ob tem pa ne potrebujete posebnih licenc za vklop dodatnih zmogljivosti (all-inclusive licencing).

Zakaj HPE Primera?

»Organizacije in podjetja potrebujejo nov pristop k upravljanju infrastrukture z inteligentno strategijo shranjevanja podatkov. HPE Primera uporablja edinstveno inteligentno platformo za zagotavljanje neprimerljive enostavnosti, razpoložljivosti in zmogljivosti sistemov za poslovno kritične aplikacije. Tako se podjetja lahko še naprej osredotočajo na pridobivanje in obdelavo podatkov, pomembnih za svoje poslovanje,« je prepričan Milan Shetti, generalni direktor HPE Storage.

Po raziskavi analitske hiše IDC več kot 90 odstotkov težav v IT-okolju ne izvira iz diskovnega sistema, temveč iz omrežne, strežniške in virtualizacijske infrastrukture. HPE Primera ima vpogled v vse plasti IT-okolja ter lahko napove in prepreči morebitne motnje pri delovanju IT-sistema.