IKT
Oglasno sporočilo

Z rešitvijo SAP S/4HANA do prebojev pri poslovanju v industriji 4.0

Selitev poslovnoinformacijskih sistemov na najnovejšo rešitev SAP S/4HANA je z licenčnega vidika možna do izteka leta 2027, a Avtentini strokovnjaki priporočajo, da podjetja z migracijo ne odlašajo, saj je selitev sistemov proces, ki za celostno izvedbo zahteva svoj čas
Avtor
29.06.2020 07:00
Čas branja: 3 min

Rešitev SAP S4/HANA prinaša konkretne izboljšave in pridobitve, ki bodo podjetjem pomagale doseči preboje pri poslovanju v industriji 4.0.

Štiridesetletne izkušnje privedle do izpopolnjene rešitve

Rešitev SAP S/4HANA je nastala na trdnih temeljih več kot štiridesetletne uporabe rešitve SAP v podjetjih, zato ne preseneča, da je sinonim za prihodnost, polno potenciala, ki sledi novim pogojem poslovanja v industriji 4.0, s številnimi izboljšavami v primerjavi s prejšnjimi različicami.

Rešitev SAP S/4HANA podjetjem ponuja številne prednosti, kot so finančne koristi, procesne izboljšave in uporabniške prednosti za večjo prilagodljivost, dobičkonosnost in krepitev konkurenčnosti.

»Prehod na rešitev SAP S/4HANA pomeni celostno rešitev, ki bo podjetjem omogočala konkurenčnost na trgu in prevetritev delovnih procesov, ki bodo delovali v korist podjetja – a le, če se bo rešitev pravočasno in preudarjeno uvedla v podjetje,« pravi Igor Kavčič, vodja prodaje rešitev SAP pri Avtenti.

SAP S/4HANA namreč korenito spreminja poslovne procese z izboljšano avtomatizacijo, ki jo podpira umetna inteligenca, avtomatizacija procesov in možnost prilagajanja strojnemu učenju. Z uvedbo rešitve bodo podjetja lahko sprejemala boljše in hitrejše odločitve na podlagi informacij, kot so dostopna analitika, pogovorni vmesnik in digitalni pomočniki, ki so na voljo kot del rešitve.

Glavna prednost rešitve pa je zagotovo večja povezanost vseh delov podjetja, delovnih procesov in poslovnih funkcij, kar poveča produktivnost zaposlenih, spodbuja inovacije v podjetju in omogoča uporabo novih poslovnih modelov, ki se prilagajajo spremembam na trgu.

Podjetja, izkoristite idealno časovno okno za razmislek o poslovanju v prihodnje

Podjetja, ki do danes še niso uporabniki različice SAP S/4HANA in bodo zato rešitev vpeljala popolnoma na novo, naj dodobra izkoristijo dano priložnost, jo obrnejo sebi v prid ter posodobijo in optimizirajo poslovne procese in informacijski sistem. Priložnost je idealna za vsa podjetja, saj smo v danih razmerah, po zelo napornem obdobju poslovanja, znova globoko zadihali, a z vedenjem, da se negotovi prihodnosti ni mogoče izogniti. Organizacije v večini sledijo strateškim in poslovnim ciljem, ki pa so se v danih razmerah zagotovo vsaj delno, če že ne v celoti, spremenili.

»Avtentini SAP-strokovnjaki svojim strankam priporočamo, da se pri uvedbi rešitve SAP S/4HANA posvetijo predvsem delovanju podjetja v prihodnosti – naj razmislijo, kakšne delovne procese si želijo in kakšne poslovne koristi si želijo doseči z uvedbo rešitve. Ko si bodo podjetja odgovorila na glavna vprašanja, ki se bodo zrcalila v poslovanju v prihodnosti, in določila cilje, bo uvedba rešitve SAP S/4HANA kar naenkrat postala zelo enostavna,« je dodal Kavčič.

Kako pravzaprav začeti uvedbo SAP S/4HANA v podjetje?

V Avtenti svetujejo, da podjetja skupaj z našimi SAP-strokovnjaki preverijo celotno trenutno stanje, na začetku pa se je treba osredotočiti na reševanje šibkih točk podjetja oziroma, če je treba, postaviti popolnoma nove temelje delovanja. S pregledom stanja se hkrati identificirajo pridobitve, ki jih omogoča rešitev S/4HANA, ki bi bile primerne za rast in razvoj določenega podjetja. Po celotni analizi organizacije se ustvari načrt prenove delovnih procesov in časovni načrt uvedbe rešitve SAP S/4HANA. Skupaj s podjetjem bomo preverili, katere dobre lastnosti in prednosti rešitve lahko kar najbolj izkoristijo v utečenih in na novo zastavljenih delovnih procesih.