IKT

IKT-podjetja se lahko letos prvič potegujejo za nagrado za najboljši digitalni projekt

Izbor za nagrado organizira Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS, prijave pa so možne še do 15. septembra

Podporniki obveščajo

FINANCE
IKT
Prisedite k Roku Pirnatu, B2 BI, in Tonetu Stanovniku, Špica
IKT
Podkast Bi na rumeni stol?
IKTPodpornik projekta Prisedite k Roku Pirnatu, B2 BI, in Tonetu Stanovniku, Špica

Slišali boste razpravo o pomenu prilagajanja tržnim trendom, nenehnemu izboljševanju in vlogi, ki jo igra umetna inteligenca v prihodnosti tehnologije in poslovanja.

FINANCE
IKT
Varnost digitalnega okolja v šolah – ključ do uspešnega izobraževanja v digitalni dobi
IKT
TRETJI RAVNATELJEV ZAJTRK
IKTRedakcija IKT Varnost digitalnega okolja v šolah – ključ do uspešnega izobraževanja v digitalni dobi

Na tretjem ravnateljevem zajtrku, ki ga je organiziralo podjetje eŠola, je bil izpostavljen pomen zagotavljanja varnega digitalnega okolja za šole.

FINANCE
IKT
NIL je pridobil certifikat ISO 22301 za upravljanje neprekinjenosti poslovanja
FINANCE
IKT
Znani so trije finalisti za nagrado Feniks
IKT
POSLOVNO SVETOVANJE
IKTPodpornik projekta Znani so trije finalisti za nagrado Feniks

Nagrada se podeljuje najboljšim projektom s področja poslovnega svetovanja

FINANCE
IKT
Skupina Actual I.T. ima novo vodstvo
IKT
SPREMEMBE
IKTPodpornik projekta Skupina Actual I.T. ima novo vodstvo

Pavle Jazbec je prevzel strateško vodenje v okviru upravnega odbora, novo operativno vodstvo pa bodo sestavljali Mitja Buda, Tjaša Peroša in Igor Hostnik.

06.09.2022 11:00
Čas branja: 2 min

Slovenska podjetja s področja informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) letos dobivajo priložnost, da preverijo, kako kakovostni so njihovi projekti, in se primerjajo s konkurenco. V Združenju za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije (ZIT) so se namreč odločili, da bodo v okviru konference GoDigital! prvič podelili tudi nagrado za najboljši digitalni projekt. Rok za prijavo na razpis za najboljši digitalni projekt leta poteče 15. septembra, nagrado pa bodo na konferenci GoDigital! 2022 podelili 24. novembra letos.

Promocija najboljših digitalnih projektov v državi

Kot je povedal direktor ZIT Nenad Šutanovac, želijo s tem projektom promovirati najboljše digitalne projekte v Sloveniji, pospešiti prenos izkušenj med uporabniki, spodbuditi zavedanje o koristih digitalnih projektov ter pokazati, da se v lokalnem okolju izvajajo kakovostni, sodobni in mednarodno konkurenčni projekti. »S tem torej spodbujamo kakovost in promoviramo lokalno IKT-industrijo, ki si zasluži zaupanje in večjo vidnost,« je pojasnil Šutanovac in dodal, da je takšna nagrada, ki je v Sloveniji še ni, po njegovem mnenju nujna. O tem, da si slovenska IKT-podjetja takšno tekmovanje in nagrado zaslužijo, smo pisali tudi v članku IKT-produkti spregledani pri nagradah za inovativnost.

»Predvsem želimo poslovni javnosti pokazati, kako digitalne tehnologije uporabiti in izkoristiti za trajnostni razvoj, povečanje konkurenčnosti in produktivnosti ter razvoj konkurenčnih digitalnih produktov in storitev,« pa je dodala Andreja Lampe, direktorica projektov pri ZIT.

Spodbujanje partnerskega sodelovanja

Na razpis se morata skupaj prijaviti tako ponudnik kot naročnik projekta. »Najboljše rešitve, ki prinašajo konkurenčno prednost, nastajajo v sodelovanju, zato želimo z nagrado spodbujati tudi multidisciplinarna partnerstva,« je pojasnila sogovornica. »Ker nam kritično primanjkuje zaposlenih, je to edina možnost, da z večjo uporabo tehnologij povečamo produktivnost in konkurenčnost.«

Za nagrado se lahko potegujejo projekti, ki so bili začeti ali končani v obdobju dveh let do objave razpisa. Projekti morajo biti izvedeni v Sloveniji ali pa jih morajo izvesti slovenska podjetja v tujini.

Strokovna žirija bo prijave ocenila na podlagi točkovanja po merilih z razpisa ter jih razvrstila glede na najvišje število točk. Prvi k bodo na slovesni podelitvi v okviru konference GoDigital! predstavljeni kot nominiranci za nagrado za najboljši digitalni projekt leta, nagrado pa bo prejel nominiranec z največjim številom točk.

Skladnost z glavno temo konference GoDigital!

Komisijo sestavljajo večinoma člani upravnega odbora ZIT, ki prihajajo tako iz IKT-panoge kot velikih in malih gospodarskih družb iz različnih panog. Predsedoval ji bo Igor Zorko, podpredsednik Gospodarske zbornice Slovenije, predsednik Digitalne koalicije Slovenije in predsednik upravnega odbora ZIT.

Merila, po katerih bo komisija izbirala najboljši digitalni projekt, so razložena v razpisu. Omenimo le, da morajo biti prijavljeni projekti vsako leto skladni z rdečo nitjo konference GoDigital! Letos bo to zeleni in digitalni prehod. Sicer pa bo komisija med drugim ocenjevala vpliv projekta na uspešnost organizacije, uporabo novih in naprednih tehnologij ter konceptov odprtosti in povezljivosti podatkov, izvirnost in inovativnost, varnost ter vrednost za naročnika.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
IKT
IKT-produkti spregledani pri nagradah za inovativnost
IKT
IKTJakob Žorž IKT-produkti spregledani pri nagradah za inovativnost

Sporočilo najbolj inovativnim je jasno. Če ste res tako dobri, se znajdite sami. Srečno pot!

FINANCE
DZ sprejel novelo zakona o pomoči gospodarstvu zaradi povišanj cen energentov. GZS vladi: Tak zakon je nezaupnica gospodarstvu
Finance
Anja Zaletel DZ sprejel novelo zakona o pomoči gospodarstvu zaradi povišanj cen energentov. GZS vladi: Tak zakon je nezaupnica gospodarstvu 5

Na SPS pripravljajo dodatna likvidnostna posojila za mikro, mala in srednja podjetja

FINANCE
Subvencije
Odprte so prijave za spodbude najbolj obetavnim podjetnicam inovatorkam
Subvencije
SubvencijeTeja Grapulin Odprte so prijave za spodbude najbolj obetavnim podjetnicam inovatorkam

Pridobiti je mogoče 75 tisoč evrov finančne podpore

FINANCE
Nova revija Finance: panoge prihodnosti
PRO
Finance
NOVA REVIJA FINANCE
Finance PRO Nova revija Finance: panoge prihodnosti (PRO)

Vabljeni v zakulisje šestih prepletenih panog prihodnosti

FINANCE
IKT
Adria Dom prejemnik prve nagrade za najboljši digitalni projekt v Sloveniji
IKT
IKTBranko Žnidaršič Adria Dom prejemnik prve nagrade za najboljši digitalni projekt v Sloveniji

Nagrado so podelili na dogodku GoDigital, ki je bil letos posvečen dvojnemu prehodu – zelenemu in digitalnemu

FINANCE
Manager
TOP IKT - vse na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP IKT - vse na enem mestu

Kdo je največji in kdo najboljši med informatiki, kako se mešajo karte na telekomunikacijskem trgu, kako hitro raste število normiranih espejev v informatiki in zgodbe najboljših.

FINANCE
IKT
Uvajanje 5G je treba pospešiti, sicer bomo v Evropi zamudniki
IKT
IKTVlado Kadunec Uvajanje 5G je treba pospešiti, sicer bomo v Evropi zamudniki 3

Mobilne tehnologije pete generacije prinašajo ključne tehnološke prednosti za nove digitalne produkte, storitve in poslovne modele v številnih panogah

FINANCE
Nova revija Finance: panoge prihodnosti
PRO
Finance
NOVA REVIJA FINANCE
Finance PRO Nova revija Finance: panoge prihodnosti (PRO)

Vabljeni v zakulisje šestih prepletenih panog prihodnosti