IKT novice.

Rešitev SAP Transportation Management prevedli v slovenščino
13.12.2017 07:33
Nova različico sistema za upravljanje transporta SAP Transportation Management (SAP TM) je na voljo tudi v slovenščini. Ena njegovih pomembnih funkcionalnosti je orodje za optimizacijo ...
Več ▼

Nova različico sistema za upravljanje transporta SAP Transportation Management (SAP TM) je na voljo tudi v slovenščini. Ena njegovih pomembnih funkcionalnosti je orodje za optimizacijo načrtovanja transporta, ki omogoča nižanje stroškov in povečevanje učinkovitosti celotne dobavne verige.  Uporablja ga že več sto  izvajalcev in naročnikov transporta po vsem svetu. Med večjimi uporabniki so špediterska podjetja, pošte, prevozniki ter tudi proizvodna in trgovska podjetja, ki nastopajo kot veliki naročniki ali organizatorji transporta  (med njimi Audi in Continental).

Francoska Pošta na primer sistem uporablja za avtomatizacijo obračunavanja transportnih storitev, največji spletni trgovec v Skandinaviji Komplett pa s sistemom konsolidira naročila svežih živil za dostavo na dom ter načrtuje dostavo z lastnimi vozili, pri čemer upošteva zahteve kupcev glede časa dostave in kraja prevzema.

Spet drug tip uporabe sistema SAP TM predstavlja prevoznik Pañalón, ki z njim upravlja vse dele poslovnega procesa upravljanja multimodalnega transporta v podjetju, od naročila transporta, načrtovanja izvedbe, spremljanja izvedbe do obračuna.

Orodje za optimizacijo načrtovanja transporta omogoča avtomatsko razporejanje naročil transporta na vozila oziroma transportne kapacitete in upoštevanje omejitev v možnostih izvedbe, kot so na primer vozni redi ali urniki, zmogljivosti vozil, nezdružljivosti med tovorom in vozilom, omejitev odpremnih ali dostavnih lokacij in podobno. Rezultat načrtovanja je transportno naročilo, ki je pripravljeno za izvedbo. Hkrati lahko SAP TM avtomatizira tudi izbiro izvajalca za to transportno naročilo na osnovi obstoječih dogovorov, pogodb in cenikov.

Tako kot za ostale module SAP, tudi za SAP TM  obstaja standardna integracija z osrednjim poslovnim sistemom SAP ERP. Integracija je omogočena tudi za druge procese z ostalimi sistemi znotraj ali zunaj podjetja, na osnovi standardnih protokolov za elektronsko izmenjavo podatkov.

Kyocera je za nove naprave prejela priznanje Good design
08.12.2017 13:10
Novi Kyocerini napravi ecosys M8130cidn in ECOSYS M4132idn sta prejeli priznanje Good Design 2017, ki ga podeljuje Japonski inštitut za promocijo dizajna. Poleg privlačnega videza izdelkov in ...
Več ▼

Novi Kyocerini napravi ecosys M8130cidn in ECOSYS M4132idn sta prejeli priznanje Good Design 2017, ki ga podeljuje Japonski inštitut za promocijo dizajna.

Poleg privlačnega videza izdelkov in pozornosti oblikovalske ekipe do podrobnosti je komisija pohvalila splošno funkcionalnost naprav. Še posebej jih je navdušilo preprosto vzdrževanje, saj so vsi deli, ki potrebujejo vzdrževanje, združeni v posamezne enote. Poleg tega z uporabo rešitev, ki delujejo v oblaku in omogočajo nadzor in optimizacijo delovanja naprav na daljavo, zagotavljajo neprekinjeno delovanje.

Kompaktno ohišje izdelkov je oblikovano tako, da so naprave videti elegantne iz katerega koli kota, tudi s hrbtne strani. Zato je izdelek mogoče postaviti tudi ob mizi ali sredi pisarne, kar širi možnosti ureditve pisarn.

Nagrada Good Design je potrditev Kyocerinega pristopa k razvoju izdelkov, pri čemer pozornost ni usmerjena le na učinkovitost, temveč tudi na načrtovanje in uporabnost. Poslanstvo Kyocere je pomagati vzpostaviti okolje, v katerem se lahko stranke bolj intuitivno in preprosto vključijo v procese upravljanja dokumentov ter ustvarijo bolj usklajena in produktivna delovna okolja.

 

Brihtejino Prešerno brihtenje bo tokrat v znamenju varstva osebnih podatkov
28.11.2017 13:38
Podjetje Brihteja bo svoj tradicionalen dogodek Prešerno brihtenje letos organiziralo  5. decembra v Knežjem dvorcu Pokrajinskega muzeja Celje. Osrednja tematika na dogodku bo varstvo osebnih ...
Več ▼

Podjetje Brihteja bo svoj tradicionalen dogodek Prešerno brihtenje letos organiziralo  5. decembra v Knežjem dvorcu Pokrajinskega muzeja Celje.

Osrednja tematika na dogodku bo varstvo osebnih podatkov v povezavi z evropsko Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR). Izvedeli boste lahko, kako se spoprijeti z novimi zahtevami in kako se zavarovati pred nenamerno predajo osebnih podatkov nepooblaščenim osebam.

Andrej Zimšek z Brihteje bo na primer pojasnil, zakaj z ureditvijo varstva podatkov nima smisla čakati do maja, ko bo začela veljati uredba GDPR, Kadosa Kocis bo predstavil varnostne rešitve Juniper, Goran Anders z Mestne občine Celje bo govoril o pametnih mestih, Simon Feldin z Brihteje pa bo govoril o nevarnosti phishinga.

Celoten program in prijave so TUKAJ!

Samsung v Ljubljani odprl prvi vsestranski center za uporabnike
28.11.2017 08:48
Samsung Electronics in RAM2 sta na Bratislavski cesti v Ljubljani odprla prvi sodobni in vsestranski Samsung center za uporabnike. Gre za enega redkih tovrstnih centrov v Sloveniji, ki bo uporabnikom ...
Več ▼

Samsung Electronics in RAM2 sta na Bratislavski cesti v Ljubljani odprla prvi sodobni in vsestranski Samsung center za uporabnike. Gre za enega redkih tovrstnih centrov v Sloveniji, ki bo uporabnikom ponujal celovite prodajne in poprodajne storitve ter svetovanje, saj združuje sodobnost, inovativnost in edinstvenost.

Med drugim bodo uporabniki imeli možnost popravila pametnega telefona v eni uri. »Večletne izkušnje so pokazale, da je večji delež prijavljenih okvar na pametnih telefonih povezanih s težavami programske opreme, ki se lahko odpravijo tudi v manj kot eni uri. Zato sem prepričan, da bomo v sodelovanju z RAM2 našim uporabnikom zagotovili popolnoma novo raven storitev in uporabniške podpore,« je dejal Min Ho Bae, vodja servisa regionalnega predstavništva Samsung Electronics.

Uporabniki bodo imeli na enem mestu možnost spoznati in preizkusiti najnovejše Samsung naprave. Poleg pametnih telefonov in tabličnih računalnikov bodo v centru na voljo tudi najnovejši Samsungovi televizorji, naprave za digitalno oglaševanje, dodatki za pametne telefone in Samsungove nosljive naprave kot so očala Gear VR, pametne ure, športne zapestnice in druge.

Samsung Electronics in RAM2 bosta za vse uporabnike organizirala tudi krajše tečaje in delavnice, na katerih bodo lahko dobili še več informacij o posameznih Samsungovih napravah.

Office osvaja še Googlove lahke prenosnike
28.11.2017 08:39
Microsoftova namera, da Office 365 z mesečno oziroma letno naročnino zamenja vse obstoječe načine rabe programskega paketa Office, se počasi uresničuje. V zadnjih dneh je tiho in povsem brez ...
Več ▼

Microsoftova namera, da Office 365 z mesečno oziroma letno naročnino zamenja vse obstoječe načine rabe programskega paketa Office, se počasi uresničuje. V zadnjih dneh je tiho in povsem brez pompa Office for Android ponudil še uporabnikom lahkih prenosnikov Google Chromebook, ki uporabljajo brskalniški operacijski sistem Chrome OS, nekateri med njimi pa podpirajo tudi namestitev Androidnih aplikacij.

Poteza ni nepričakovana, a vsaj malce presenetljiva, saj je Microsoft do sedaj za pisarniški paket Office držal nekakšno ekskluzivo – ob predstavitvi ga je bil prvi deležen Asus Chromebook Flip, nato še Googlov Pixelbook, medtem ko so drugi uporabniki omenjeno pisarniško zbirko zaman iskali v aplikacijski tržnici Play. Po novem je očitno »omejitev« odpravljena, saj je Microsoftov Office na voljo tudi drugim uporabnikom prenosnikov Chromebook (predvsem tistim na Intelovi strojni platformi).

Zanimivo bo videti, ali bo Google čez čas objavil podatek, koliko uporabnikov je poseglo po Microsoftovi pisarni – za vse ostale lahko predvidevamo, da so povsem zadovoljni s »hišno« oblačno pisarno G Suite.