IKT novice.

V BTC Cityju uradno odprli Evropski Blockchain Hub
05.10.2018 16:00
Gre za inovativno večdeležniško platformo za razvoj in implementacijo blockchain tehnologije v Jadranski regiji, Evropi in globalno. Eden od pobudnikov in ustanoviteljev te platforme je tudi ...
Več ▼

Gre za inovativno večdeležniško platformo za razvoj in implementacijo blockchain tehnologije v Jadranski regiji, Evropi in globalno. Eden od pobudnikov in ustanoviteljev te platforme je tudi družba BTC.

Otvoritev Evropskega Blockchain Huba za BTC City Ljubljana predstavlja še en korak k preobrazbi v prvo Bitcoin mesto na svetu in vpeljavi blockchain tehnologij v različne segmente poslovanja. V preteklih letih se je namreč v BTC Cityju Ljubljana oblikoval Blockchain Community, ki združuje tako zagonska kot uveljavljena podjetja različnih področij, katerih delovanje temelji na tehnologijah veriženja blokov. Skozi ekosistem uspešnih Blockchain podjetij v družbi BTC že vpeljujejo in uspešno uporabljajo nekatere rešitve, kot je nakupovanje s kriptovalutami in vključevanje Blockchain tehnologije na področju logistike izdelkov vsakdanje rabe. Z nastajajočim konceptom Bitcoin Cityja se tako Slovenija uvršča v vrh naprednih referenčnih držav.

Otvoritev je potekala v sklopu Ljubljana Foruma 2018, ki je potekal pod geslom »Mesta prihodnosti – evropska mesta in blockchain«. Osredotočen je bil na evropsko mesto kot trajnostno, pametno in vključujoče mesto, posebna pozornost pa je bila namenjena sodelovanju Evrope in Azije za digitalno preoblikovanje mest v smeri uspešnih pametnih mest. Cilji foruma so povezati, omogočiti in spodbujati primere dobre prakse ter konkretno sodelovanje med različnimi zainteresiranimi deležniki.

KOPA BILOOP bo še tesneje povezala poslovne in proizvodne procese
05.10.2018 14:39
Kopa je letos začela izvajati razvojno raziskovalni projekt KOPA BILOOP, s katerim želi še tesneje povezati poslovne in proizvodne procese. Cilj projekta je integracijsko analitska platforma v ...
Več ▼

Kopa je letos začela izvajati razvojno raziskovalni projekt KOPA BILOOP, s katerim želi še tesneje povezati poslovne in proizvodne procese. Cilj projekta je integracijsko analitska platforma v oblaku za povezovanje različnih informacijskih sistemov (IoT, MES, ERP, MRP, EAM, HRM, BI), ki zagotavljajo prave podatke za načrtovanje, izvedbo, spremljanje in ukrepanje.

Platforma, ki bo združevala avtomatizacijo, analitiko in intuitivne uporabniške vmesnike, bo proizvodnim podjetjem omogočila povezano analiziranje podatkov o delovanju proizvodnje z upoštevanjem ostalih mehkih parametrov delovanja, kot so kompetence, organizacija in odgovornosti. Tako bodo podjetja prek sprotnega zbiranja podatkov, ekspertnega sistema z algoritmi ter analiziranja velike količine podatkov prepoznavala širše vzorce, ki vplivajo na uspešno delovanje povezanih proizvodnih sistemov.

Projekt KOPA BILOOP je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo prepoznalo kot enega pomembnejših razvojnih projektov za tovarne prihodnosti in mu dodelilo finančna sredstva z javnega razpisa Spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2.

S & T predstavlja najbolj preprosto in zelo učinkovito pot do kibernetske varnosti
28.09.2018 15:14
Število incidentov v slovenskem kibernetskem prostoru se vsako leto poveča vsaj za 30 odstotkov. Da bi se jim izognili, je zelo pomembno, da spremljamo, prepoznavamo in se pravočasno odzivamo na ...
Več ▼

Število incidentov v slovenskem kibernetskem prostoru se vsako leto poveča vsaj za 30 odstotkov. Da bi se jim izognili, je zelo pomembno, da spremljamo, prepoznavamo in se pravočasno odzivamo na vse tipe varnostnih incidentov. O tem, kako lahko te izzive rešimo s postavitvijo varnostno-operativnega centra, boste lahko slišali na dogodku Pot do kibernetske varnoS&Ti, ki ga bo 5. oktobra v ljubljanskem hotelu organiziralo podjetje S & T.

Več informacij je NA TEJ SPLETNI POVEZAVI>>

Kopin kadrovski robot med najboljšimi nacionalnimi inovacijami
28.09.2018 10:34
Podjetje Kopa je na Dnevu inovativnosti 2018 prejela srebrno nacionalno priznanje za inovativnost za kadrovsko informacijsko rešitev Intuitivni osebni portal zaposlenih – HR-BOT 24/7. Gre za ...
Več ▼

Podjetje Kopa je na Dnevu inovativnosti 2018 prejela srebrno nacionalno priznanje za inovativnost za kadrovsko informacijsko rešitev Intuitivni osebni portal zaposlenih – HR-BOT 24/7. Gre za inovacijo, ki podjetjem in organizacijam omogoča digitalizacijo kadrovskih procesov in postopkov, povezanih s sodelovanjem, vključevanjem in komunikacijo z zaposlenimi. Poleg tega HR-BOT 24/7 ponuja prehod na brezpapirno poslovanje ter poenostavitev in avtomatizacijo administrativnih opravil v kadrovski službi. S Kopino inovacijo se kadroviki lahko bolj posvetijo svoji strateški vlogi, ki jo imajo pri zagotavljanju poslovne uspešnosti, istočasno pa se podjetju znižajo stroški poslovanja.

Osnovna cilja uporabe Intuitivnega osebnega portala zaposlenih – HR-BOT 24/7 sta aktivno vključevanje zaposlenih v kadrovske procese ter brezpapirno poslovanje kadrovske službe. Zaposleni na primer na portalu urejajo svoje osebne podatke, izražajo mnenja, podajajo predloge ter komunicirajo s kadrovsko službo. Iz kadrovske službe pa jim prek portala posredujejo dokumente, recimo plačne liste in odločbe za dopust ter anketne vprašalnike, povezane denimo z izboljšavami kompetenc, procesov, delovne klime in za načrtovanje izobraževanj. Hkrati se jih obvešča tudi o pretečenih dokumentih in prihajajočih dogodkih, kot so izobraževanja, zdravniški pregledi, testiranja ...

Kot je povedal Domen Ocepek, vodja razvoja programskih rešitev v podjetju Kopa, gre za neke vrste robota, ki je poleg samodejnega izvajanja postopkov tudi vedno dostopen. »Med pomembnimi prednostmi portala HR-BOT 24/7 je možnost uporabe takrat, ko ima zaposleni res čas oziroma, ko je motiviran. To pomeni, da lahko več in bolje prispeva k izboljšavam v podjetju hkrati pa takšna vključenost ne poveča obremenitev kadrovske službe. Ravno nasprotno, omogoča jim, da se lahko posvetijo načrtovanju in izvajanju tistih nalog, ki imajo dodano vrednost za podjetje.«

V Kopi so pri realizaciji inovacije sledili zadnjim uporabniškim trendom. To zaposlenim omogoča, da kadrovski portal povsem varno uporabljajo na enak način kot druge aplikacije iz zasebnega življenja, bodisi na mobilnih telefonih, tablicah ali osebnih računalnikih, od doma ali v službi. Kopa ob tem ponuja tudi dostop prek informacijskih kioskov, kjer lahko zaposleni določene dokumente tudi natisnejo.

Intuitivni osebni portal zaposlenih – HR-BOT 24/7 lahko deluje v računalniškem oblaku, kar zagotavlja izredno hitro uvedbo, ali na lokalni infrastrukturi. Podjetje Kopa zagotavlja povezovanje portala z različnimi informacijskimi in dokumentnimi sistemi, kar uporabniku omogoča, da s portalom enostavno nadgradi obstoječe kadrovske procese in aplikacije.

Letošnja Mikrocop konferenca bo posvečena priložnostim, ki jih še prinaša digitalizacija
28.09.2018 10:34
Rdeča nit letošnje Mikrocop konference bo poglobljen pogled v priložnosti, ki jih digitalizacija (še) prinaša podjetjem. Dobili boste odgovore na vprašanje, ali smo res že izkoristili vse ...
Več ▼

Rdeča nit letošnje Mikrocop konference bo poglobljen pogled v priložnosti, ki jih digitalizacija (še) prinaša podjetjem. Dobili boste odgovore na vprašanje, ali smo res že izkoristili vse potenciale in premagali vse ovire.

Uspešna slovenska podjetja iz različnih panog bodo predstavila svoj pogled na digitalizacijo, primere iz prakse ter ovire in težave, na katere so naletela pri uresničevanju svojih ciljev.

Predstavljene bodo sodobne rešitve, ki omogočajo povečanje učinkovitosti in preglednosti poslovanja, boljše obvladovanje operativnih in finančnih tveganj ter zagotavljajo skladnost poslovanja. 

Z vrhunskimi strokovnjaki za digitalizacijo poslovanja boste lahko izmenjali izkušnje in se pogovorili o izzivih. Nenazadnje pa bo konferenca priložnost za poslovna srečanja, mreženje in druženje, saj jo obiščejo direktorji, vodje, IT-strokovnjaki, analitiki kot tudi drugi strokovnjaki iz področij splošnih zadev, financ in računovodstva, nabave, marketinga in prodaje pomembnih slovenskih podjetij.

Mikrocop konferenca bo potekala 25. oktobra v Kongresnem centru Brdo. Udeležba je brezplačna, obvezna pa je prijava.

Več informacij je na TEJ SPLETNI POVEZAVI>>.