IKT novice.

Brihteja o digitalni transformaciji kar »po domače« v Martinovi izbi
10.03.2018 15:03
Digitalna transformacija bo glavna tema letošnjega dogodka Pomladno brihtenje, ki ga na prvi pomladni dan organizira celjsko podjetje Brihteja. »Pripravili smo dogodek na temo digitalne ...
Več ▼

Digitalna transformacija bo glavna tema letošnjega dogodka Pomladno brihtenje, ki ga na prvi pomladni dan organizira celjsko podjetje Brihteja. »Pripravili smo dogodek na temo digitalne transformacije, ki jo bomo z različnih vidikov predstavili 'po domače',« so zapisali.

Posebej izpostavljamo okroglo mizo, na kateri bodo govorili o potrebah in izvedbi digitalne transformacije. Povezoval jo bo Samo Ratej iz Brihteje, sodelovali pa bodo dr. Brane Kalpič, management svetovalec ter profesror na Oxfordu, IEDC Bled  in OscailGroup, Vlasta Lenardič, kadrovska direktorica v Adriatic Slovenici, Samo Mirnik, izvršni direktor za proizvodnjo in informatiko v podjetju KLS Ljubno, Jure Podgornik, direktor informatike v podjetju Kovintrade in Gregor Potočar, direktor podjetja SAP Slovenija.

Opozarjamo še na predavanje Tanye Moreno iz družbe One Identity, katere partner je Brihteja. Govorila bo o tem, kako lahko tesno partnerstvo z družbo One Idenetity pripomore k izboljšanju poslovanja.

Dogodek Pomladno Brihtenje 2018 – Digitalna transformacija »po domače« bo potekal 21. marca v Martinovi izbi v Jagočah pri Laškem. Več informacij je na voljo TUKAJ.

Kyocera proglašena za najbolj zanesljivo blagovno znamko barvnih večopravilnih naprav
09.08.2018 17:57
Laboratorij Keypoint Intelligence – Buyers Lab (BLI) je blagovno znamko KYOCERA Document Solutions izbral kot najbolj zanesljivo na področju barvnih večopravilnih naprav. Naziv velja za obdobje ...
Več ▼

Laboratorij Keypoint Intelligence – Buyers Lab (BLI) je blagovno znamko KYOCERA Document Solutions izbral kot najbolj zanesljivo na področju barvnih večopravilnih naprav. Naziv velja za obdobje treh let, vsebinsko pa pomeni priznanje odličnosti v dizajnu, tehnološki naprednosti in v proizvodnji večopravilnih tiskalniških naprav. Zmagovalca je laboratorij BLI izbral po rigorozni testni proceduri, v kateri so analizirali ključne dejavnike, kot so na primer zastoji naprav.

Kyocerini izdelki so se odlično izkazali, saj so dosegli 10 od 10 možnih točk za kakovost barv, hitrost tiskanja in nizke stroške izpisov. Rezultati zagotavljajo, da je celotna paleta izdelkov blagovne znamke zmožna prestati zahtevno testiranje in v celotnem obdobju še vedno zagotavljati visoko kakovostne izpise.

Še prav posebej so v BLI nagradili večopravilno napravo KYOCERA TASKalfa 9002i, ki je v kategoriji večopravilnih naprav s hitrostjo tiskanja do 90 strani na minuto dobila naziv »Outstanding«.

Novi model, ki so ga predstavili maja letos, dopolnjuje paleto večopravilnih tiskalniških naprav KYOCERA z izjemnimi zmogljivostmi enobarvnega tiskanja v formatu A3 MFP. TASKalfa 9002i je najbolj priljubljena v izobraževanju, javnem sektorju, oddelkih za reprografijo, v velikih podjetjih in na drugih področjih, kjer so zelo pomembni zanesljivost, hitrost in nizki stroški.

Na poletni šoli EDIT razvili interaktivno platformo za potnike in vizualizacijo igralnice
26.07.2018 20:26
Podjetje Comtrade je letos 22. zapored organiziralo brezplačno mednarodno poletno šolo informacijskih tehnologij EDIT. Dve skupini desetih študentov – ena v Ljubljani, ena pa v Mariboru – sta ...
Več ▼

Podjetje Comtrade je letos 22. zapored organiziralo brezplačno mednarodno poletno šolo informacijskih tehnologij EDIT. Dve skupini desetih študentov – ena v Ljubljani, ena pa v Mariboru – sta žrtvovali ducat dni počitnic za učenje in osvajanje novih tehničnih in poslovnih znanj.

Interaktivni poslovni zemljevid delovanja igralnice

Mariborska ekipa je morala pripraviti aplikacijo za vodstvo igralnice, ki bo omogočala takojšen vpogled v njeno poslovanje. Razviti so morali vizualno predstavitev delovanja glede na načrt igralnice in vdelati analitiko množičnih podatkov v realnem času.

Informacije in obdelani podatki o »vročih« igralnih avtomatih, okvarah, morebitnih sumljivih aktivnostih in varnostnih tveganjih so morali biti uporabnikom predstavljeni kar se da pregledno. Pri tem so uporabili različne tehnologije razvoja uporabniških aplikacij, grafični prikaz podatkov, rešitve za obdelavo velike količine podatkov in druga orodja.

»Ključna stvar je bil razvoj preglednega grafičnega uporabniškega vmesnika, kjer so morali študenti ugotoviti, kaj prikazati in na kakšen način ter uporabiti agilne metodologije razvoja, saj je bil čas razvoja rešitve močno omejen. Menim, da jim je naloga zelo dobro uspela,« je povedal Jan Grilanc, mentor mariborski skupini študentov.

Aplikacija po meri sodobnih (po)potnikov

Udeleženci poletne šole v Ljubljani pa so morali razviti mobilno platformo za interakcijo s potniki ter njeno povezovanje s širšim ekosistemom ponudnikov turističnih in drugih storitev. Razvili so lastno platformo, namenjeno potnikom, ki potujejo na dolge razdalje z vlakom, avtobusom ali letalom. V praktični predstavitvi so se osredotočili na primer izletov z avtobusom in pripravili mobilno aplikacijo, ki povezuje tako potnike, organizatorja izleta ter ekosistem lokalnih ponudnikov storitev na ciljni lokaciji.

Aplikacijo odlikujeta personalizacija – vsebine namreč prilagaja posameznemu uporabniku – kot tudi skupinska nota – uporabniki lahko enostavno glasujejo, kakšno glasbo želijo poslušati, kakšna naj bo temperatura v avtobusu itd. Na končni lokaciji pa so jim na voljo različni kuponi ugodnosti, ki jih nudijo lokalni ponudniki turističnih in drugih storitev.

Študenti so morali razviti aplikacijo in vanjo vdelati rešitev za ankete, glasovanje in pripravo kuponov, pri tem pa so uporabljali različne rešitve za razvoj uporabniških izkušenj, rudarjenje podatkov in tehnologije umetne inteligence.

»Vsebine in ponudba v aplikaciji se spreminjajo glede na razpoloženje in okus posameznega potnika, hkrati pa aplikacija skrbi za skupen konsenz potnikov, ki potujejo z avtobusom,« je povedala mentorica Marie Kress in dodala: »Simulirali smo delovanje po vzoru agilnega okolja zagonskega podjetja. Študenti so spoznali preskok iz akademskega sveta, kjer delaš sam, v industrijsko okolje, ker rezultat lahko da le skupina.«

»Študenti v poletni šoli EDIT pridobijo predvsem izkušnjo, kako je delati v večji skupini, saj na domačih fakultetah ni tako obsežnih projektov – rešitev morajo namreč razviti iz ničle in jo predstaviti potencialnim investitorjem,« je povedal Jan Grilanc, mentor mariborski skupini študentov.

Softnet omogoča neposredni dostop do vsebin tudi na Kitajskem
19.07.2018 11:19
Podjetje Softnet je prvo v Sloveniji začelo ponujati storitev neposrednega dostopa Alibaba Cloud express in Tencent Direct Connect do vsebin na Kitajskem. Ciljajo na razvijalce aplikacij iz celotne ...
Več ▼

Podjetje Softnet je prvo v Sloveniji začelo ponujati storitev neposrednega dostopa Alibaba Cloud express in Tencent Direct Connect do vsebin na Kitajskem. Ciljajo na razvijalce aplikacij iz celotne Evrope, za katere je ta storitev, kot je prepričan direktor Softneta Andrej Boštjančič, zelo pomembna. »Mednarodni del spleta na Kitajskem je precej počasnejši kot drugje po svetu, del spleta pa je celo onemogočen. S pomočjo teh storitev lahko razvijalci aplikacij za kitajski in azijski trg do svojih vsebin dostopajo hitro in jih povezujejo z ostalimi deli svojih platform,« je povedal Boštjančič. Podjetje Softnet je sicer prisotno že v 17 državah.

Z oznako »Zeleni proizvod« se ponaša 99 odstotkov Kyocerinih izdelkov
09.07.2018 08:54
Sedem Kyocerinih izdelkov iz serij TASKalfa in ECOSYS je prejelo priznanje na zadnjem testiranju Keypoint Intelligence, ki ga izvaja organizacija Buyers Lab (BLI), eden od največjih globalnih ...
Več ▼

Sedem Kyocerinih izdelkov iz serij TASKalfa in ECOSYS je prejelo priznanje na zadnjem testiranju Keypoint Intelligence, ki ga izvaja organizacija Buyers Lab (BLI), eden od največjih globalnih ponudnikov primerjalnih testov za tiskalniške izdelke. Na neprekinjenem dvomesečnem testu so večopravilne naprave TASKalfa 8002i, 7002i, 6002i, 5002i, 4002i in ECOSYS M2640idw ter tiskalnik P2040dw prejeli najvišjo oceno 10 za zanesljivost delovanja.

Kyocera si prizadeva, da vsak izdelek, ki ga predstavi, prispeva k izboljšanju globalnega okolja in dvigu okoljske ozaveščenosti. Zato je skupina kot vodilo sprejela koncept, imenovan Okoljska zavest, ki aktivno prispeva k preprečevanju podnebnih sprememb, varčevanju z viri in energijo ter zmanjšanju nevarnih snovi. V konceptu so opredelili tudi merila za vrednotenje vsakega izdelka. Rezultat tega je, da je bilo v poslovnem letu 2017 99 odstotkov izdelkov Kyocera označenih za zelene.

Kyocera Document Solutions, ki se znotraj skupine ukvarja z upravljanjem z dokumenti, poleg osnovnih zavez izvaja tudi druge različne aktivnosti na okoljskem področju, kot so na primer proizvodnja izdelkov z dolgo življenjsko dobo in nizko porabo energije, ponovna uporaba ter reciklaža iztrošenih naprav. Ukrepi prispevajo k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov v ozračje.

Skupina Kyocera je del Globalnega dogovora Združenih narodov, ki je največja svetovna pobuda za trajnostni razvoj podjetij. Eden od glavnih ciljev organizacije je podpora zelenim pobudam, ki promovirajo previden pristop k okoljskim izzivom.

Za pobude in aktivnosti, ki jih je Kyocera izvedla v lanskem fiskalnem letu, je prejela sedem priznanj, od katerih je enega, priznanje japonskega minstra za okolje, prejela že osmo leto zapored.

Virtual Machine Manager Pro zagotavlja varnost in učinkovitost v virtualizacijskem okolju
08.07.2018 08:54
Synology Inc. je objavil uradni izid programskega paketa Virtual Machine Manager Pro, ki prinaša storitve po meri profesionalnih uporabnikov. Omogoča poganjanje več virtualnih računalnikov z ...
Več ▼

Synology Inc. je objavil uradni izid programskega paketa Virtual Machine Manager Pro, ki prinaša storitve po meri profesionalnih uporabnikov. Omogoča poganjanje več virtualnih računalnikov z okolji, kot so Windows, Linux ali Virtual DSM. Uporabnikom pomaga pri integraciji in upravljanju več strežnikov NAS prek svojega virtualiziranega grozda, fleksibilni distribuciji strojnih virov, migraciji virtualnih naprav med gostitelji brez prekinitve in pri rednem izvajanju posnetkov stanja ter obnavljanju varnostnih kopij navideznih računalnikov.

Virtual Machine Manager je z zadnjo različico požel številna priznanja. V zadnjem letu ga je preneslo in namestilo na svoj strežnik NAS Synology prek 130 tisoč uporabnikov. »Z izjemno prilagodljivim grozdom v Virtual Machine Manager Pro smo zmožni oddelkom IT v podjetjih pomagati zgraditi profesionalno in učinkovito virtualizacijsko okolje na strežnikih NAS. Aplikacija omogoča izboljšanje delovne učinkovitosti zaposlenih in obenem ščiti kritična virtualna okolja,« je izjavil Chen Feng Wang, produktni vodja za področje virtualizacije v podjetju Synology. 

Virtualizirana struktura v popolnoma novem VMM Pro bistveno izboljšuje delovno učinkovitost in raven zaščite. Skrbno zasnovana gruča uporabnikom omogoča upravljanje več strežnikov NAS, kot tudi upravljanje delujočih virtualnih okolij, ko so raztreseni po različnih strežnikih NAS, iz enotnega vmesnika. IT osebju pomaga načrtovati urnike zaščite podatkov z izdelavo posnetkov stanja in oddaljeno replikacijo v grozdu. Obenem pa VMM Pro prinaša tudi napredne funkcije, kot je na primer High Availability. Visoka razpoložljivost lajša težave povezane z motnjami v delovanju naprav in maksimizira čas delovanja virtualnih okolij. Vsak strežnik NAS Synology je sedaj opremljen s 30-dnevnim preskusnim obdobjem za rešitev VMM Pro.

Za več informacij obiščite produktno stran Virtual Machine Manager.