IKT novice.

ThinkShield je Lenovov revolucionarni pristop k varovanju naprav v celotnem življenjskem ciklu
29.10.2018 13:18
Lansko leto je postreglo z največ vdori v podjetja in zlorabami podatkov – zlorabljenih je bilo kar 2,6 milijarde podatkov.( Vir ) Podjetja zato potrebujejo varnejše naprave, ki bodo ščitile ...
Več ▼

Lansko leto je postreglo z največ vdori v podjetja in zlorabami podatkov – zlorabljenih je bilo kar 2,6 milijarde podatkov.(Vir) Podjetja zato potrebujejo varnejše naprave, ki bodo ščitile občutljive podatke pred spletnimi in drugimi napadi. Lenovo IT-varnost dviga na nov nivo. Glede na podatke CVEDetails.com je Lenovo v prvi polovici leta 2018 zabeležil do 99 % manj ranljivosti in izpostavljenosti na napade kot njegovi tekmeci.(Vir)  Potrošniki in podjetja lahko sedaj uporabijo nov revolucionaren pristop k varovanju naprav v njihovem celotnem življenjskem ciklu - ThinkShield.

ThinkShield iz Lenova naprave varuje v celotnem življenjskem ciklu

 • Varen BIOS in razvoj strojne programske opreme skupaj s funkcijami, kakršna je ThinkPad Privacy Guard, skrbi za fizično in programsko zaščito naprav. Lenovo je tudi prvi, ki je vgradil fizično zaslonko za kamero v prenosniku.
 • Varnost je skrbno načrtovana: Lenovo premore edinstven nadzor nad svojo globalno dobavno verigo, od proizvodnih obratov do dobaviteljev, vsi se morajo držati strogih varnostnih standardov in politik.
 • Strateško partnerstvo z družbo Intel® omogoča tudi uskladitev z Intelovo dobavno verigo in strankam omogoča pregled izvora posamezne komponente njihovih novih sistemov.
 • Lenovo bdi nad dobavitelji pametnih component in zagotavlja, da poslujejo skladno s strogimi standardi in dobrimi praksami, ki veljajo za Trusted Supplier Program. Za dodatni nivo transparentnosti pa skrbi možnost, da lahko inženirji, ki skrbijo za zagotavljanje kakovosti v Lenovu, kadarkoli opravijo pregled pri dobaviteljih.

ThinkShield ščiti identitete in poverilnice uporabnikov

 • Lenovo je eden ustanovnih članov organizacije FIDO®, ki bdi nad rešitvami za certificirano avtentikacijo. Napredne tehnologije prepoznavanja prstnega odtisa in njihovo kombiniranje z drugimi varnostnimi mehanizmi naprav podjetjem zagotavljajo višjo in bolj enostavno zaščito identitete zaposlenih.
 • Integracija z rešitvijo Intel Authenticate podpira rabo do 7 faktorjev avtentikacije in nudi višjo varnost in prilagodljivost zaščite v primerjavi s ponudniki, ki omogočajo manj načinov avtentikacije.
 • Na BIOS-u temelječa zaščita Smart USB omogoča IT-skrbnikom upravljanje z vmesniki USB in nastavljanje, da se povezujejo le s točno določenimi napravami – npr. tipkovnicami in miškami, kar dodatno prispeva k večji varnosti naprav in zaposlenih.

 

ThinkShield uporabnike ščiti tudi na spletu

 • Lenovo WiFi Security v partnerstvu s podjetjem Coronet odkriva grožnje in obvesti uporabnike, ko se želijo povezati v manj varna brezžična omrežja.
 • Tehnologija BUFFERZONE®(3) izolira spletne grožnje še preden bi te okužile celotno organizacijo.
 • Lenovo Endpoint Management, ki ga poganja MobileIron®, zagotavlja varen in enostaven način zaščite naprav iz oblaka.

ThinkShield varuje podatke uporabnikov

 • Tehnologija Absolute® persistence skrbnikom IT prinaša zanesljivo dvosmerno povezavo do vseh naprav, torej lahko računalnike zavarujejo na daljavo, ocenijo varnostna tveganja in izvajajo različne varnostne ukrepe na napravah ter se odzivajo na varnostne incidente.
 • Ko naprava doseže konec svojega življenjskega cikla, Lenovo poskrbi za varno uničenje (izbris) potencialno občutljivih podatkov in varno reciklažo component.
 • Lenovo nudi plačljivo storitev Keep Your Drive, ki zagotavlja, da občutljivi podatki nikoli ne zapustijo strankinega okolja.

Več informacij je na voljo na [www.lenovo.com].

V ljubljanskem ABC Hubu so odprli učilnico Digital School BTC City
14.11.2018 15:14
V učilnici Digital School se bodo mladi učili o napredni uporabi računalnika, programiranju, razvijanju logičnega mišljenja in spletni varnosti. Kot je povedal ustanovitelj Matija Torlak, ...
Več ▼

V učilnici Digital School se bodo mladi učili o napredni uporabi računalnika, programiranju, razvijanju logičnega mišljenja in spletni varnosti. Kot je povedal ustanovitelj Matija Torlak, želijo s tečaji mlade pripraviti na vstop v digitalno prihodnost. »V otroke je treba investirati, da bodo ustrezno pripravljeni na robotizacijo in umetno inteligenco ter delovna mesta prihodnosti.«

Direktor poslovanja podjetja Comtrade Matej Šošterič je dejal, da je povpraševanje po digitalno usposobljenem kadru ogromno. Po njegovem mnenju bi morala biti digitalna pismenost bazično znanje, saj bodo vsa delovna mesta prihodnosti povezana z digitalno tehnologijo.

Izvršni direktor za marketing in trajnostni razvoj v družbi BTC Miha Mermal je povedal, da z veseljem podpirajo projekt, ki mlade opremlja s kompetencami za spoznavanje digitalne realnosti ter jim omogoča, da spoznajo internet ne le skozi igre in Youtube, temveč tudi z vidika ranljivosti, varovanja osebnih podatkov in drugih pasti.

Digital School Ljubljana je prva franšiza v EU, ki izvaja tečaje programiranja za otroke in mladostnike med 7. in 15. letom. Poseben poudarek je na razvijanju logičnega mišljenja in najnaprednejših pedagoških pristopih. Otroci se spoznajo tudi s pomenom digitalnega odtisa in varnostjo na spletu ter s problematiko medvrstniškega spletnega nasilja.

Digital School BTC city, ki je zaživela v partnerstvu z družbo BTC, je že druga učilnica v Sloveniji. Prvo, ki jo aktivno obiskuje 70 tečajnikov, so odprli septembra v Stegnah v Ljubljani.

Tudi Fujitsu stavi na umetno inteligenco
13.11.2018 15:24
Poleg zanašanja na znanje in izkušnje inženirjev, mimogrede, podjetje jih bo v naslednjih letih (do 2020) zaposlilo dodatnih pet tisoč, je Fujitsu ustvaril ločeno novo podjetje, ki se bo ...
Več ▼

Poleg zanašanja na znanje in izkušnje inženirjev, mimogrede, podjetje jih bo v naslednjih letih (do 2020) zaposlilo dodatnih pet tisoč, je Fujitsu ustvaril ločeno novo podjetje, ki se bo ukvarjalo z umetno inteligenco. Družba Fujitsu Intelligence Technology ima sedež v kanadskem mestu Vancouver, v njem pa bodo sodelovali inženirji z vsega sveta, saj želi podjetje razviti napredne rešitve in storitve, podprte z umetno inteligenco. V ospredju bodo nove storitve za področja avtomobilizma, proizvodnje, trgovine in distribucije.

Umetna inteligenca bo v pomoč tudi odločevalcem vseh vrst, saj je Fujitsu pripravil ogrodje Sholark, na katerem je združil tehnologije umetne inteligence, analitike masovnih podatkov in poslovnega obveščanja. Omenjena rešitev bo podjetjem vseh velikosti pomagala bistveno pospešiti vpeljavo kompleksnih projektov s področja umetne inteligence, obenem pa bo omogočala tudi manj tehnično podkovanim zaposlenim enostavno delo in podporo pri sprejemanju poslovnih odločitev.

Avtenta bo predstavila sistem SAP ERP, ki je namenjen reševanju izzivov srednjih in manjših podjetij
09.11.2018 14:29
Telekom Slovenije in Avtenta sta v sodelovanju s podjetjem SAP razvila poslovno informacijski sistem SAP ERP, ki je namenjen reševanju izzivov srednjih in manjših podjetij. Zagotavlja vse ...
Več ▼

Telekom Slovenije in Avtenta sta v sodelovanju s podjetjem SAP razvila poslovno informacijski sistem SAP ERP, ki je namenjen reševanju izzivov srednjih in manjših podjetij. Zagotavlja vse storitve, ki jih podjetje potrebuje na področju poslovnih informacijskih sistemov, in sicer za fiksni in predvidljiv mesečni znesek.

Prednosti in inovativne lastnosti zanesljive ter prilagodljive rešitve SAP ERP, bodo predstavili na srečanju, ki bo v sredo, 21. novembra 2018, ob 10.uri (registracija med 9.30-10.00) v prostorih SAP Slovenija (Dunajska cesta 165, 1000 Ljubljana).

Predstavili bodo uspešen primer iz prakse. O ključnih prednostih rešitve, SAP ERP bo namreč spregovoril Marjan Volpe, direktor podjetja SICO, ki je rešitev SAP ERP že uspešno implementiralo v svoje procese. Predstavil bo učinkovito in hitro ter preprosto uvedbo rešitve, učinke najemnega modela za fiksni mesečni znesek.

Dogodek je namenjen direktorjem, direktorjem informatike, vodjem prodaje in vodjem financ.

Udeležba je brezplačna. Potrdite jo lahko po na e-poštvi iva.kuzmanovska@sap.com.

 

Genis m-Računi direktorjem poenostavi podpisovanje računov
08.11.2018 08:51
Podjetje Genis je ponudilo novo mobilno različico informacijske rešitve za obvladovanje prejetih računov m-Računi. Ta spletna mobilna aplikacija je namenjena pregledovanju in podpisovanju ...
Več ▼

Podjetje Genis je ponudilo novo mobilno različico informacijske rešitve za obvladovanje prejetih računov m-Računi. Ta spletna mobilna aplikacija je namenjena pregledovanju in podpisovanju prejetih računov na vseh mobilnih napravah, ki uporabljajo operacijske sisteme Android in iOS. Odlikuje jo prijazen ter intuitiven uporabniški vmesnik, prek katerega imajo uporabniki enostaven pregled nad računi, ki jih morajo potrditi, ter nad njihovimi statusi.

Rešitev m-Računi zagotavlja visoko varnost, kar je pri mobilni uporabi pomembnih poslovnih dokumentov ena ključnih poslovnih zahtev. Uporabniki do nje dostopajo z različnimi napravami, seveda v skladu z varnostno politiko podjetja. Podpira tudi dostop prek šifriranih VPN-povezav, kar pomeni, da tudi uporabniki v podjetjih, kjer imajo ostrejšo varnostno politiko, pri podpisovanju računov niso več vezani na svoje delovno mesto znotraj poslovnega omrežja ali na uporabo prenosnih računalnikov, temveč lahko račune podpišejo vedno in povsod.   

Uporabniška izkušnja je prilagojena trenutni napravi, pri čemer so prilagojene tudi same funkcionalnosti aplikacije. Z vidika prijaznosti uporabe sledi sodobnim mobilnim trendom, zato je uporaba intuitivna in ne zahteva dodatnega usposabljanja.

Mobilna spletna aplikacija m-Računi je uporabnikom informacijske rešitve e-Računi, ki je eden najpogosteje uporabljenih modulov procesnega dokumentnega sistema Genis e-GenDoc, na voljo brezplačno.

Petrol in SmartIS predstavila inovativno rešitvami za upravljanje energije v pametnih mestih
08.11.2018 08:51
Petrol in SmartIS sta na enem največjih sejmov na svetu za ponudnike javnih storitev European Utility Week na Dunaju vodilnim evropskim ponudnikom javnih storitev predstavila inovativno platformo ...
Več ▼

Petrol in SmartIS sta na enem največjih sejmov na svetu za ponudnike javnih storitev European Utility Week na Dunaju vodilnim evropskim ponudnikom javnih storitev predstavila inovativno platformo Tango za upravljanje pametnih energetskih sistemov. Tango je plod Petrolovega procesno-tehnološkega znanja in SmartISovega obvladovanja najsodobnejših informacijskih tehnologij. Temelji na tehnologijah velikih podatkov, internetu stvari, ekonomiji programskih vmesnikov ter najsodobnejših tehnologijah za zbiranje in analiziranje velikih količin podatkov.

Platforma temelji na najsodobnejših tehnologijah in omogoča enostaven zajem podatkov iz senzorjev, napeljav, strojev in naprav, zbirk podatkov, informacijskih sistemov ter oblačnih storitev. Prek združevanja, analiziranja in prikazovanje teh podatkov uporabnikom omogoča razumevanje delovanja njihovih sistemov ter napovedovanje trendov. Upravljavcem ter lastnikom javne infrastrukture in energetskih omrežij poenostavlja prehod v zagotavljanje sodobnih, digitalno vodenih storitev, s katerim podprejo razvoj pametnih mest in skupnosti.

Tango se lahko uporablja za upravljanje vodovodnih sistemov, daljinskega ogrevanja, odpadnih voda, javne razsvetljave, pametnih mest, zgradb in domov, sistemov za proizvodnjo in distribucijo energije ter v industriji. Rešitev je skladna z zahtevami standardov ISO 50001 za upravljanje z energijo, ISO 37120 za upravljanje kakovosti bivanja v mestih in IEC 62443 za varno povezljivost informacijskih sistemov in naprav.

European Utility Week je osrednji evropski dogodek, kjer se srečajo strokovnjaki iz javnih podjetij, operaterji omrežij, ponudniki, svetovalci, start-upi in sistemski integratorji, ki se sodelujejo pri upravljanju celotne vrednostne verige za pametno energijo.