IKT novice.

Halcom predstavil prenovljeno podobo in spletno mesto
12.02.2019 16:22
Podjetje Halcom, pionir na področju razvoja sodobnih rešitev za plačilne sisteme v osrednji in jugovzhodni Evropi, je predstavilo novo grafično podobo in spletno mesto . Z osveženim videzom ...
Več ▼

Podjetje Halcom, pionir na področju razvoja sodobnih rešitev za plačilne sisteme v osrednji in jugovzhodni Evropi, je predstavilo novo grafično podobo in spletno mesto. Z osveženim videzom želijo še bolj poudariti svoje glavne prednosti, ki so inovativnost, dolgoletna prisotnost in zanesljivost.

Halcom zaposluje več kot 150 ljudi v Sloveniji, Bosni in Hercegovini ter Srbiji. S svojimi rešitvami za finančne inštitucije in podjetja je prisoten na osmih trgih regije EMEA (Evropa, Bližnji Vzhod in Afrika). Na teh trgih so vodilni v segmentu digitalnega poslovanja pravnih oseb.

Poleg inovativnih rešitev za banke in centralne banke ponujajo tudi rešitve za avtomatizacijo bančnega poslovanja podjetij in izvajalcev računovodskih storitev, ki jih je mogoče vgraditi v katerikoli sistem ERP. S tem podjetjem in izvajalcem računovodskih storitev omogočajo avtomatsko izmenjavo podatkov iz elektronske banke v ERP sistem.

Mnogi slovenski državljani pa podjetje Halcom poznajo predvsem po izdaji kvalificiranih digitalnih potrdil, ki se lahko uporabljajo za vstop v digitalno banko in na več kot 20 državnih portalih. Od leta 1999, ko je bila ustanovljena Certifikatna Agencija Halcom CA, so jih izdali več kot 400 tisoč. Kot obljubljajo, bosta na novi spletni strani naročanje in obnova kvalificiranih digitalnih potrdil še enostavnejša.

Cisco Connect letos v Portorožu: Globalna vizija, lokalno znanje
20.03.2019 15:53
Konferenca Cisco Connect bo 9. in 10. aprila v hotelu Lifeclass v Portorožu pod sloganom Global Vision. Local Knowledge. Glavne teme konference bodo evolucija računalniških omrežij v ...
Več ▼

Konferenca Cisco Connect bo 9. in 10. aprila v hotelu Lifeclass v Portorožu pod sloganom Global Vision. Local Knowledge. Glavne teme konference bodo evolucija računalniških omrežij v samoobvladljiva, samonadzorljiva in samovarovana inteligentna omrežja. Poudarek bo na podatkovni analitiki ter področju informacijske varnosti. Ta zavzema še bolj pomembno vlogo, saj se z rastočim digitalnim svetom stopnjujejo digitalne grožnje. Predstavili vam bodo, kako še bolje povezovati rešitve v oblaku, kako z najsodobnejšimi tehnologijami ustvariti učinkovitejša delovna mesta ter kako z naprednimi tehnologijami pridobiti poslovno prednost. Hkrati bo dogodek odlična priložnost za izmenjavo izkušenj ter druženje z domačimi in tujimi strokovnjaki, med katerimi bosta Hans Greiner, generalni direktor Cisco Adriatic, in dr. Nikolaos Dimitriadis, strokovnjak s področja nevroznanosti.

 

Telekom Slovenije s priznanjem za najboljše mobilno omrežje
19.03.2019 14:20
Na neodvisnem testu nemškega podjetja P3 so mobilno omrežje Telekoma Slovenije razglasili za najboljšega v Sloveniji. Telekom Slovenije je prejel certifikat P3 »Najboljši na testu«, ki velja ...
Več ▼

Na neodvisnem testu nemškega podjetja P3 so mobilno omrežje Telekoma Slovenije razglasili za najboljšega v Sloveniji.

Telekom Slovenije je prejel certifikat P3 »Najboljši na testu«, ki velja za globalni panožni standard merjenja kakovosti omrežja in zadovoljstva uporabnikov. Strokovnjaki P3 so merjenje opravili med oktobrom in decembrom 2018 na več kot 88 odstotkih naseljenih območij in na številnih prometnih povezavah po Sloveniji. Test je potekal na petih elementih omrežja: pokritost govornih storitev, pokritost prenosa podatkov in pokritost z LTE/4G ter hitrost prenosa podatkov do uporabnikov in dostopnost podatkovnega omrežja. Mobilno omrežje Telekoma Slovenije je prejelo največ točk v skupnem seštevku.

Telekom Slovenije zadnja leta glavnino vlaganj namenja širitvi dostopovnega optičnega omrežja ter modernizaciji mobilnega omrežja, ki v okviru priprav na peto mobilno generacijo zahteva nenehno nadgradnjo.

 

Genisova rešitev e-Računi odslej tudi v angleškem jeziku
13.03.2019 07:55
Podjetje Genis je ponudilo novo različico vodilne informacijske rešitve za obvladovanje prejetih računov e-Računi® v angleškem jeziku. Možnost uporabe mednarodne jezikovne različice podjetjem ...
Več ▼

Podjetje Genis je ponudilo novo različico vodilne informacijske rešitve za obvladovanje prejetih računov e-Računi® v angleškem jeziku. Možnost uporabe mednarodne jezikovne različice podjetjem olajša vključevanje tujejezičnih sodelavcev v proces potrjevanja računov, kar je še posebej aktualno za podjetja v tujem lastništvu ter za podjetja, ki delujejo na različnih tržiščih. Mednarodna različica omogoča, da uporabnik v angleškem jeziku sodeluje v digitalnih delovnih postopkih, ki sicer potekajo v lokalnem jeziku in so usklajeni z zakonodajo posamezne države.

Informacijska rešitev e-Računi® je eden najpogosteje uporabljenih modulov procesnega dokumentnega sistema e-GenDoc, ki trenutno že podpira digitalno poslovanje v Sloveniji, Italiji, Avstriji in na Hrvaškem. e-GenDoc  zaradi novega podsistema za jezikovno in zakonodajno lokalizacijo omogoča hitro razširitev digitalnega poslovanja tudi na druga tržišča v EU in po svetu, vključno z brezpapirnim obvladovanjem prejetih računov.

Miran Potočnik prevzel vodenje Avtente
11.03.2019 09:08
Vodenje podjetja Avtenta je prevzel Miran Potočnik, ki je svojo strokovnost na področju prodaje IKT-rešitev in storitev potrdil kot direktor IKT-razvoja poslovanja v Telekomu Slovenije, kjer je v ...
Več ▼

Vodenje podjetja Avtenta je prevzel Miran Potočnik, ki je svojo strokovnost na področju prodaje IKT-rešitev in storitev potrdil kot direktor IKT-razvoja poslovanja v Telekomu Slovenije, kjer je v skladu s strategijo družbe uspešno nadaljeval s krepitvijo položaja na trgu celovitih, kakovostnih in zanesljivih IKT-storitev.

Potočnik bo v vlogi direktorja Avtente skrbel za uresničevanje strategije, s katero bo podjetje preraslo v enega vodilnih  ponudnikov rešitev in storitev za digitalno poslovanje. Avtenta je danes kot ponudnik poslovnih rešitev osredotočena na implementacijo poslovnega informacijskega sistema SAP ter dokumentnega sistema BusinessConnect.

V okviru strategije za doseganje stabilnega in uspešnega poslovanja podjetje načrtuje utrditev tržnega kanala skupaj s Telekomom Slovenije za najem informacijskega sistema SAP ter poslovne rešitve v oblaku za majhna in srednja podjetja. Med strateškimi cilji so še povečanje tržnega deleža na področju implementacije SAP-rešitev na slovenskem trgu, skrb za uporabnike ter zagotavljanje visoke kakovosti storitev in produktov za podporo poslovanju.

Kot pravi Potočnik, so trendi v IT-poslovnem okolju spodbudni, vendar zahtevajo agilno prilagajanje organizacije spremembam na trgu, aktivno prepoznavanje potreb končnih uporabnikov, nadgrajevanje kompetenc zaposlenih ter zagotavljanje hitrih in uspešnih implementacij kakovostnih rešitev.

Avtentina rast in razvoj bosta temeljila na izkoriščanju sinergijskega potenciala prodaje, širitvi produktnega portfelja ter oblikovanju nišnih rešitev. Tako bodo podprli podjetja, ki želijo z digitalno transformacijo za uspešnejši nastop na trgu ustvariti tržno diferenciacijo, povečati učinkovitost procesov ter izboljšati obvladovanje poslovanja.

 

Easy Software nagradil Mikrografijo za najbolj inovativen projekt
18.02.2019 12:35
Na letnem dogodku mednarodnega podjetja Easy Software »Global Partner Kick-off« v Frankfutu je Mikrografija prejela nagrado za najbolj inovativen projekt – za razvoj rešitve za upravljanje z ...
Več ▼

Na letnem dogodku mednarodnega podjetja Easy Software »Global Partner Kick-off« v Frankfutu je Mikrografija prejela nagrado za najbolj inovativen projekt – za razvoj rešitve za upravljanje z dokumenti mDocs. Dokumentni sistem mDocs je ena vodilnih rešitev za obvladovanje e-dokumentacije v Sloveniji, ki združuje varnost, skalabilnost, zanesljivost in uporabniško enostavnost. To so prepoznali tudi vodilni v podjetju Easy Software. Nagrado sta sprejela direktor Mikrografije Boštjan Gaberc in tehnični direktor Sandi Rožman.

»Naših uporabnikov in naročnikov nikoli ne podcenjujemo, kar se odraža v kakovosti, za katero se trudimo, da je naš zaščitni znak. Ta nagrada pa je na drugi strani tudi izjemna potrditev našega dela in strateškega sodelovanja z mednarodnim podjetjem Easy Software,« je po podelitvi nagrade povedal Gaberc in dodal, da vse to ne bi bilo mogoče brez odlične ekipe. »Nagrada, kot je ta, nam daje še dodatno potrditev in spodbudo, da smo v svojem delu inovativni, dosledni in vedno korak naprej.«