IKT novice.

Četrta pot prenovila grafični uporabniški vmesnik spletne aplikacije KADRIS 4
06.09.2019 15:00
Informacijski sistem KADRIS 4 je celovita informacijska rešitev za učinkovito vodenje zaposlenih, ki združuje kadrovski, registracijski in plačni informacijski sistem na enotni platformi. ...
Več ▼

Informacijski sistem KADRIS 4 je celovita informacijska rešitev za učinkovito vodenje zaposlenih, ki združuje kadrovski, registracijski in plačni informacijski sistem na enotni platformi. Celovita rešitev, ki jo produkt KADRIS 4 ponuja, je bila razvita že leta 2011. Letos je njihova razvojna ekipa rešitev funkcionalno in vizualno prenovila, pri čemer so dali velik poudarek celostni izkušnji strank.

Koristne novosti nove grafične podobe spletne aplikacije KADRIS 4 bodo 25. septembra med 13. in 14. uro v živo predstavili na webinarju, na katerem bo predaval Sebastjan Kepic.

Poudarek predstavitve bo na:

 • prikazu delovnih področij, ki jih KADRIS 4 pokriva (kadrovski procesi, upravljanje delovnega časa in obračun plač),
 • enostavnem, hitrem in preglednem delu s prenovljeno aplikacijo (primeri uporabe),
 • novostih v aplikaciji (na primer, kako aplikacija omogoča izdelavo kakovostnih poročil in grafikonov za vodstveni management) ter
 • prikazu, kako aplikacija pomaga podjetjem pri ohranjanju agilnosti in lažjem prilagajanju tržnim spremembam.

Če se webinarja v tem terminu ne morete udeležiti, se lahko vseeno prijavite in boste posnetek dobili po elektronski pošti.

Prijava na webinar je brezplačna. Registrirate se lahko TUKAJ.

Poslovni brunch podjetja SRC: Kako prepoloviti čas planiranja za leto 2020
13.09.2019 11:43
SRC bo 24. septembra v kavarni Sputnik na praktičnih primerih predstavil proces planiranja v orodju SAP Analytics Cloud Planning, ki vas, kot pravijo, ne pusti ravnodušne in je presenetljivo ...
Več ▼

SRC bo 24. septembra v kavarni Sputnik na praktičnih primerih predstavil proces planiranja v orodju SAP Analytics Cloud Planning, ki vas, kot pravijo, ne pusti ravnodušne in je presenetljivo dostopno.

Obljubljajo, da boste presenečeni, kako je možno čas planiranja prepoloviti, imeti proces planiranja pod kontrolo, skozi leto pa končno na enem mestu spremljati plan, realizacijo, forcast, poročila in KPI-je.

Vgrajena umetna inteligenca in strojno učenje pa vam bosta pomagala pri boljšem razumevanju poslovanja in hitrejšem izvajanju boljših simulacij in analiz.

Udeležba je brezplačna, potrebna je le prijava na TEJ SPLETNI POVEZAVI>>.

 

 

Lenovo predstavil novi tablici, ki sta lahko središče pametnega doma
12.09.2019 09:30
Lenovo je na sejmu IFA predstavil dve novi tablici z Google Asistentom – Yoga Smart Tab in Lenovo Smart Tab M8. Obe lahko delujeta kot interaktivni stičišči za pametni dom. Umetna inteligenca in ...
Več ▼

Lenovo je na sejmu IFA predstavil dve novi tablici z Google Asistentom – Yoga Smart Tab in Lenovo Smart Tab M8. Obe lahko delujeta kot interaktivni stičišči za pametni dom. Umetna inteligenca in ambientalni način delovanja storitve Google Asistent omogočata stalno spremljanje govornih ukazov, s čimer uporabniki prihranijo veliko časa z upravljanjem pametnega doma.

Yoga Smart Tab ima vgrajen 10,1-palčni zaslon polne visoke ločljivosti in sodi med najboljše tablice za pametni dom. Združuje odlične večpredstavnostne zmogljivosti za predvajanje videa in zvoka, povsem prilagodljiv podstavek, ki omogoča nagib, preklop in obešanje v poljuben položaj. Tako uporabnik uživa v odlični uporabniški izkušnji pod katerimkoli kotom.

Je idealna za gledanje številnih nadaljevank in filmov, saj odličen 10,1-palčni zaslon IPS zagotavlja kristalno čisto sliko, ki je odlično vidna iz skoraj kateregakoli kota ali razdalje. Najnovejša tehnologija dotika zagotavlja še boljše upravljanje s prsti in gestami, osvetlitev zaslona pa zagotavlja manjšo obremenitev oči uporabnika. Vgrajen par zvočnikov JBL Hi-Fi še dopolnita pametni ojačevalnik in tehnologija Dolby Atmos.

Ambientalni način Google Asistenta lahko tablico Yoga Smart Tab spremeni v digitalni foto okvir, lahko pa z njegovo pomočjo upravljate predvajanje glasbe in druge naprave v pametnem domu ali pa hitro dostopate do zadnjih obvestil. Za avtomatsko aktivacijo načina Ambient Mode zadostuje že pritisk gumba na podstavku tablice, ko je ta v mirovanju. Takrat se vklopijo trije mikrofoni, ki zvok zaznavajo prostorsko (360-stopinjsko), funkcija prepoznava glasu deluje v celotnem prostoru.

Z Lenovo Smart Tab M8 imajo družine na voljo prav posebno večuporabniško napravo – tablico, ki je primerna tako za odrasle kot otroke in ki lahko deluje kot stičišče za pametni dom ter je stalno vklopljena. Polnilna postaja jo spremeni v napravo pametnega doma, ki omogoča prostoročno upravljanje s prepoznavanjem glasu v celotnem prostoru, saj je opremljena z visoko zmogljivimi mikrofoni MEMS. Google Asistenta lahko preprosto s kavča postelje ali izza pisalne mize vprašate, kdo je pred vrati.

Zmogljiv štirijedrni dvagigaherčni procesor in brezžična povezljivost Wi-Fi na petih gigahercih sta idealna za igranje spletnih iger ali ogled pretočnih video vsebin brez prekinitev. Podpora več uporabniškim računom skupaj s tehnologijo prepoznavanja obraza ali rabo gesel PIN pa omogoča, da tablica takoj prepozna uporabnika in mu prilagodi nastavitve glede na njegov profil, vključno z ozadjem zaslona, aplikacijami in hrambo podatkov.

V pametni dom se lepo poda tudi novi pametni zvočnik Lenovo Smart Display 7, ki v kompaktni obliki zagotavlja, da digitalnega asistenta postavite kamorkoli.

V primerjavi s predhodniki Lenovo Smart Display 7 ima tanjše robove zaslona, vgrajen ima tudi senzor svetlobe, ki pomaga pri zajemanju boljših in bolj realističnih fotografij. Napravi so dodali tudi prednja stereo zvočnika z večjima membranama, ki zagotavljata močnejši zvok. Lenovo Smart Display 7 ima vgrajeno tudi zaslonko TrueBlock Privacy Shutter in gumb za izklop mikrofonov ter zvočnika in tako uporabniku zagotavlja dodatno zasebnost, ko jo ta potrebuje.

 

Novi razred prenosnikov Yoga iz Lenova
10.09.2019 13:31
Lenovo je na dogodku Tech Life med drugim predstavil nov razred prenosnikov Yoga, ki jih je skupaj s podjetjem Intel pripravil v skupnem projektu Athena. Inovativni prenosniki so med najtanjšimi, ...
Več ▼

Lenovo je na dogodku Tech Life med drugim predstavil nov razred prenosnikov Yoga, ki jih je skupaj s podjetjem Intel pripravil v skupnem projektu Athena. Inovativni prenosniki so med najtanjšimi, najlažjimi in po zaslugi umetne inteligence tudi najbolj intuitivnimi napravami. Opremljeni so z najnovejšimi procesorji Intel Cor in imajo nameščen operacijski sistem Windows 10. Nova 14-palčna prenosnika Yoga C940 in Yoga S740 sta opremljena z ekskluzivnimi pametnimi funkcijami, ki se prilagajajo uporabnikovim potrebam.

Funkcija Super Resolution lahko vsak video posnetek, predvajan v predvajalniku Windows Media Player, nadgradi do polne visoke ločljivosti 1080p, medtem ko funkcija Q-Control omogoča daljšo avtonomijo baterije, ko umetna inteligenca dinamično upravlja s sistemom hlajenja (Intelligent Cooling Mode) ter spremlja segrevanje prenosnika ter natančneje krmili ventilator. Sodobna funkcija čakanja v pripravljenosti (Modern Standby) pa prenosnikom Yoga omogoča, da v ozadju opravljajo opravila, kot so sprejemanje elektronske pošte, pri čemer se iz stanja spanja zbudijo praktično hipno – podobno kot pametni telefoni.

Na novih prenosnikih Yoga je na določenih tržiščih na voljo tudi glasovna storitev Amazon Alexa. Lenovo se namreč osredotoča na izboljšanje načina, kako uporabnik prejema informacije, zato najavlja tri nove posodobitve, ki jih bodo deležni Yoga prenosniki:

 • Podpora zaklepu zaslona – Pogovor z Alexo je omogočen tudi takrat, ko je pokrov zaslona odprt, a je prenosnik zaklenjen ali v stanju spanja. Alexa se bo hipno odzvala in prebrala sporočila, ki se nahajajo na dnu zaslona;
 • Posodobljena grafična podoba – Izbrani prenosniki Yoga so deležni nove grafične podobe, ki je podobna uporabniški izkušnji upravljanja naprav v pametnih domu v mobilni aplikaciji Alexa;
 • Večjezična podpora – Z Alexo se lahko pogovarjate v različnih jezikih brez da bi morali spremeniti nastavitve, trenutno sta podprta angleški in nemški jezik.

Cene novih prenosnikov Yoga se gibljejo od 899 do 1499 evrov.

 

Slovenski podjetniki razvili platformo Opti.Space, ki jo lahko imenujemo Airbnb za poslovne prostore
10.09.2019 13:01
Slovensko podjetje Opti.Space je predstavilo globalno spletno platformo za ponudnike in kupce storitev za kratkoročno uporabo poslovnih in drugih prostorov. Platforma Opti.Space, ki je dosegljiva na ...
Več ▼

Slovensko podjetje Opti.Space je predstavilo globalno spletno platformo za ponudnike in kupce storitev za kratkoročno uporabo poslovnih in drugih prostorov.

Platforma Opti.Space, ki je dosegljiva na računalniku, tablici ali pametnem telefonu, je podobna sistemu Airbnb, vendar za razliko od tega ponuja kratkoročne rezervacije za poslovne prostore, posamezne delovne mize, telovadnice, sejne sobe, konferenčne dvorane, prostore za dogodke, salone ali celo parkirna mesta. Rezervacija je možna na uro, dan ali na teden.

Gre za nov način poslovnega delovanja, ki je primeren za vse, ki večino časa ne potrebujejo pisarne ali prostora, oziroma ga občasno potrebujejo za krajši čas. Primeren je tudi za tiste, ki začenjajo s svojim poslovanjem in si težko privoščijo fiksne stroške najema prostora. Priložnost pa se hkrati ponuja tudi lastnikom ali najemnikom, ki svojih prostorov ne potrebujejo 24 ur na dan – prek platforme Opti.Space jih lahko ponudijo v (so)uporabo in si na ta način pokrijejo stroške najema, vzdrževanja ali celo zaslužijo.

Nova platforma je plod razvoja slovenske ekipe, pri njeni realizaciji pa sodeluje tudi partner iz tujine. V podjetju Opti.Space pojasnjujejo, da se jim je ideja porodila iz lastnih potreb, saj so se na začetku podjetniške poti novopečeni podjetniki veliko ukvarjali z vprašanjem, kako v času zagona poslovanja z minimalnimi stroški zagotoviti poslovni prostor za lastno dejavnost.

»Podjetnikom in podjetjem vseh velikosti želimo pomagati, da lažje začnejo s svojo dejavnostjo s pomočjo souporabe prostorov med njimi. Verjamemo, da ustvarjamo digitalno stičišče, ki predstavlja pozitiven scenarij oziroma win-win scenarij tako za ponudnike kot kupce naših storitev,« je povedala Sabina Veronika Golob, soustanoviteljica podjetja Opti.Space.

Četrta pot prenovila grafični uporabniški vmesnik spletne aplikacije KADRIS 4
06.09.2019 15:00
Informacijski sistem KADRIS 4 je celovita informacijska rešitev za učinkovito vodenje zaposlenih, ki združuje kadrovski, registracijski in plačni informacijski sistem na enotni platformi. ...
Več ▼

Informacijski sistem KADRIS 4 je celovita informacijska rešitev za učinkovito vodenje zaposlenih, ki združuje kadrovski, registracijski in plačni informacijski sistem na enotni platformi. Celovita rešitev, ki jo produkt KADRIS 4 ponuja, je bila razvita že leta 2011. Letos je njihova razvojna ekipa rešitev funkcionalno in vizualno prenovila, pri čemer so dali velik poudarek celostni izkušnji strank.

Koristne novosti nove grafične podobe spletne aplikacije KADRIS 4 bodo 25. septembra med 13. in 14. uro v živo predstavili na webinarju, na katerem bo predaval Sebastjan Kepic.

Poudarek predstavitve bo na:

 • prikazu delovnih področij, ki jih KADRIS 4 pokriva (kadrovski procesi, upravljanje delovnega časa in obračun plač),
 • enostavnem, hitrem in preglednem delu s prenovljeno aplikacijo (primeri uporabe),
 • novostih v aplikaciji (na primer, kako aplikacija omogoča izdelavo kakovostnih poročil in grafikonov za vodstveni management) ter
 • prikazu, kako aplikacija pomaga podjetjem pri ohranjanju agilnosti in lažjem prilagajanju tržnim spremembam.

Če se webinarja v tem terminu ne morete udeležiti, se lahko vseeno prijavite in boste posnetek dobili po elektronski pošti.

Prijava na webinar je brezplačna. Registrirate se lahko TUKAJ.