IKT novice.

MIT informatika predstavila nove rešitve in koncepte za digitalno strategijo
14.07.2016 13:51
Podjetje MIT informatika je na tradicionalnem srečanju z uporabniki njihovih informacijskih rešitev predstavilo vrsto novih zmožnosti, rešitev in konceptov, ki so proizvodnim podjetjem na voljo ...
Več ▼

Podjetje MIT informatika je na tradicionalnem srečanju z uporabniki njihovih informacijskih rešitev predstavilo vrsto novih zmožnosti, rešitev in konceptov, ki so proizvodnim podjetjem na voljo kot sestavni deli digitalne strategije.

Uporabniki so spoznali sodobne pristope pri medpodjetniškem ter internem povezovanju informacijskih sistemov ter povezovanje temeljnih transakcijskih sistemov podjetja z lokalnimi in oblačnimi mikro aplikacijami. Predstavljena je bila tudi napredna obdelava podatkov iz proizvodnje za potrebe odločanja in krmiljenja procesov ter podpora brezpapirnemu in mobilnemu poslovanju v nabavi, prodaji in logistiki.

»Eden najpomembnejših dosežkov podjetja v zadnjem času so nove spletne aplikacije, ki omogočajo izvajanje poslovnih nalog vedno in povsod ter odpiranje poslovnega informacijskega sistema MIT Orkester za zunanje aplikacije, vključno s programskimi storitvami v oblaku,« je povedala Marjeta Povalej, direktorica podjetja MIT informatika.

Nove aplikacije prenašajo na splet in v mobilno izvajanje praktično vse funkcije, ki ustvarjajo dodano vrednost, na primer obvladovanje odnosov s kupci in dobavitelji, prodajo končnim potrošnikom in podjetjem ter proizvodnjo in logistiko. Prek spleta je uporabnikom na voljo tudi nov analitični sistem, pa tudi aplikacije za upravljanje s človeškimi viri, kot sta kadrovski portal ter evidenca prisotnosti.

S predstavljenimi rešitvami podjetja podprejo vse tri vidike digitalizacije: povezovanje s poslovnimi partnerji prek omrežij za ustvarjanje vrednosti, vključevanje v neprekinjeno digitalizacijo celotne vrednostne verige ter vertikalno povezovanje proizvodnih sistemov z ostalimi deležniki v posamezni panogi.

Telemach z neomejenim prenosom mobilnih podatkov
17 ur
Pri Telemachu je uporabnikom mobilnih storitev od danes na voljo paket NAJVEČ, ki poleg neomejenih klicev, SMS sporočil in omrežja UNIFI zagotavlja tudi neomejeno količino prenosa podatkov. ...
Več ▼

Pri Telemachu je uporabnikom mobilnih storitev od danes na voljo paket NAJVEČ, ki poleg neomejenih klicev, SMS sporočil in omrežja UNIFI zagotavlja tudi neomejeno količino prenosa podatkov.

Telemach je tako postal prvi slovenski operater z neomejenim prenosom podatkov in je s tem, kot so povedali na današnji predstavitvi, »porušil mit o plačljivem podatkovnem prenosu pri mobilnih storitvah«.

Z neomejenim paketom Telemach nadaljuje s svojo strategijo »zagotavljanja najboljših storitev za najugodnejšo ceno na trgu«. Uporabniki paketa lahko namreč uporabljajo tudi devet gigabajtov prenosa podatkov brez doplačila ob gostovanju v državah EU/EEA.

Ponudba velja tudi za poslovne uporabnike. Tem bo delovanje mobilnega interneta s hitrostjo en megabit na sekundo na voljo tudi potem, ko bo količina prenesenih podatkov presegla sto gigabajtov. To bo, kot pravijo v Telemachu, poslovnim uporabnikom omogočilo nemoteno uporabo spleta, družabnih omrežij, ogleda videov in mobilne televizije.

Telemach je imel po poročilu Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) v tretjem četrtletju lani na trgu mobilnih storitev 20,7-odstotni tržni delež na področju mobilnih storitev ter je bil najhitreje rastoči mobilni operater pri nas. V zadnjem letu je najbolj povečal svoj tržni delež, in sicer za dve odstotni točki. V prihodnjih letih nameravajo v svoje fiksno in mobilno omrežje v Sloveniji vložili približno sto milijonov evrov.

Comtrade System Integration Adriatic postal licenčni partner Microsofta
09.01.2019 14:57
Comtrade System Integration Adriatic je z družbo Microsoft podpisal partnersko pogodbo za prodajo licenc Microsoftove programske opreme v Sloveniji in je s tem prejel naziv Microsoft Licensing ...
Več ▼

Comtrade System Integration Adriatic je z družbo Microsoft podpisal partnersko pogodbo za prodajo licenc Microsoftove programske opreme v Sloveniji in je s tem prejel naziv Microsoft Licensing Solution Provider (LSP). Podjetje je bilo izbrano na podlagi inovacij, inženirskih virov in poslovne odličnosti pri zagotavljanju Microsoftovih rešitev v oblaku.

Strankam v Sloveniji poleg licenc Microsoftove programske opreme ponujajo celovit nabor Microsoftovih storitev v oblaku. Vzpostavili so tudi regijski kompetenčni center Adriatic Microsoft Competence Center, ki bo spodbujal najboljše prakse in izobraževal o čim boljšem izkoriščanju Microsoftovih rešitev na področjih strojnega učenja, umetne inteligence, napovedne analitike in digitalnih delovnih mest.

»Prihodnost poslovanja je v sprejemanju in uporabi digitalnih tehnologij,« je ob podpisu pogodbe poudaril Miloš Mirjanić, generalni direktor podjetja Comtrade System Integration Adriatic. Zato njihove skupine strokovnjakov, ki jih je certificiral Microsoft, sodelujejo s partnerji in strankami po svetu ter prinašajo najnovejše inovacije s področij računalniških oblakov, analitike masovnih podatkov, varnosti, hibridnih oblakov, orodij za poslovno sodelovanje in druge Microsoftove tehnologije v sodobna poslovna okolja.

 

A1 Guard za večjo varnost otrok na spletu
18.12.2018 11:17
Podjetje A1 je predstavilo rešitev A1 Guard, s katero lahko starši svoje otroke varujejo pred nevarnostmi, ki jih prinaša uporaba interneta. V sodelovanju s centrom za varnejši internet Safe.si ...
Več ▼

Podjetje A1 je predstavilo rešitev A1 Guard, s katero lahko starši svoje otroke varujejo pred nevarnostmi, ki jih prinaša uporaba interneta. V sodelovanju s centrom za varnejši internet Safe.si starše in otroke tudi osveščajo in izobražujejo o spletnih nevarnostih.

Jure Bohinc, direktor za upravljanje ponudbe in vrednosti v A1 Slovenija, opozarja, da starši otrokom čedalje bolj zgodaj zaupajo pametni telefon, le redko pa poskrbijo za njihovo varnost na internetu. »S storitvijo A1 Guard želimo staršem pomagati, da sebe obvarujejo pred nepredvidenimi stroški, otroke pa pred virusi, pornografskimi, nasilnimi in drugimi neželenimi vsebinami.«                    

Starši lahko A1 Guard aktivirajo in z njo upravljajo kar z aplikacijo Moj A1. Pri A1 so tako za starše kot za mlade uporabnike in raziskovalce spleta na naslovu varninaspletu.A1.si zbrali številne nasvete o njegovi varni in odgovorni rabi.

Telekom predstavil platformo za glasovno upravljanje vsebin in naprav
18.12.2018 11:17
Telekom Slovenije je uporabnikom med prvimi na svetu omogočil, da lahko vsebine in naprave pametnega doma upravljajo z glasom na enem mestu, in sicer v slovenskem jeziku. Nova platforma NEO ...
Več ▼

Telekom Slovenije je uporabnikom med prvimi na svetu omogočil, da lahko vsebine in naprave pametnega doma upravljajo z glasom na enem mestu, in sicer v slovenskem jeziku.

Nova platforma NEO združuje rešitve za dom in zabavo. Omogoča enostavno iskanje po TV-programih, vsebini v živo ali vsebinah v videotekah in aplikacijah, pregleden ogled vsebin za nazaj ter prilagajanje potrebam in željam uporabnika. Glasovno upravljanje poteka prek daljinskega upravljalnika ali mobilne aplikacije, z glasovnim ukazom je mogoče želene vsebine iskati na različne načine – na primer po imenu igralca, naslovu filma ali serije, ključni besedi, športu in podobno. Na ta način lahko vsebine najdemo veliko hitreje kot doslej.

Platforma omogoča tudi preprosto upravljanje pametnih naprav. Tako lahko pogledamo, kdo stoji pred vrati, s kavča ugasnemo luč, na službeni poti preverimo, ali je dom varen, prejmemo pa lahko tudi opozorilo, da je v stanovanju prišlo do izlitja vode ali pa da je zaznan dim. Telekom Slovenije je v ponudbo vključil enajst pametnih naprav in senzorjev, ki so združljive z NEO Smartboxom.

Platforma deluje na vseh zaslonih – televiziji, mobitelu, tablici ali računalniku. To jim med drugim omogoča, da z ogledom posamezne vsebine, ki so jo začeli spremljati na eni napravi, nadaljujejo na drugi.

Telekom Slovenije je za platformo NEO že v razvojnem obdobju prejel štiri mednarodna priznanja.

Synology je predstavil DiskStation DS1819+
06.12.2018 15:49
DiskStation DS1819+ je namizni strežnik NAS z osmimi režami za diske, ki ponuja izjemne zmogljivosti in nadgradljivost, s katero bo zlahka sledila razvoju podjetja in povečanim potrebam po ...
Več ▼

DiskStation DS1819+ je namizni strežnik NAS z osmimi režami za diske, ki ponuja izjemne zmogljivosti in nadgradljivost, s katero bo zlahka sledila razvoju podjetja in povečanim potrebam po hrambenem prostoru. Zasnovan je v kompaktnem ohišju in je idealen za uporabo v manjših in srednje velikih podjetjih. Še posebej, ker prinaša širok nabor uporabnih rešitev. »DS1819+ je prenovljen strežnik iz serije +, od predhodnika se lahko pohvali s 57% povečano hitrostjo prenosa pri branju sekvenčnih podatkov. Naprava je po zaslugi vgrajenih poslovnih aplikacij veliko več kot le datotečni strežnik ali prostor za hrambo,« je povedal Kevin Meng, produktni vodja v korporaciji Synology Inc.

Skalabilen strežnik za hrambo podatkov

DS1819+ izkorišča napredne tehnologije nove generacije Intelovih procesorjev Atom, kar mu zagotavlja izjemne zmogljivosti in nadgradljivost.

  • Procesor: štirijedrni Intel C3538, 2.1 GHz.
  • Spomin: standardno 4 GB DDR4, nadgradljiv do 32 GB.
  • Hrambeni prostor: do 216 TB skupne kapacitete z uporabo dveh razširitvenih enot.
  • Zmogljivost: sekvenčni pretok podatkov za branje je 2.045 MB/s in 656 MB/s za zapisovanje.

 

Velike obremenitve z razširitvijo PCIe

DS1819+ je opremljen s štirimi vhodi Gigabit Ethernet in eno režo za razširitev PCIe, kar mu omogoča veliko prilagodljivost glede konfiguracije in brez težav opravi z večjimi delovnimi obremenitvami.

  • Podpira vgradnjo dodatne 10GbE kartice: za boljši izkoristek pasovne širine.
  • Možna je vgradnja M.2 SSD razširitvene kartice: za izboljšanje random IOPS z M.2 NVMe/SATA SSD predpomnilnikom.
  • Štirje vgrajeni Gigabit Ethernet vhodi: podpira nadomestni način delovanja in funkcijo Link Aggregation.

 

Synology DiskStation Manager

DS1819+ poganja DiskStation Manager, napreden in intuitiven operacijski sistem za strežnike NAS Synology. Opremljen je s širokim naborom aplikacij, ki podjetjem pomagajo izdatno povečati varnost podatkov in delovno učinkovitost. Synology je prejel tudi številne medijske nagrade. Med drugim se ponaša z najvišjimi ocenami v deseti raziskavi TechTarget Quality Awards, ki jih je prejel za sisteme NAS srednjega razreda, in z izborom PCMag Readers' Choice Award, ki jo je prejel že osmo leto zapored.