Članki

Modra pomoč z dobrimi plovili zaplula med kupce

Ključ za dobro poslovanje podjetja za proizvodnjo in servis plovil Modra pomoč sta ohranjanje kakovosti izdelkov in storitev ter vlaganje v posodobitev proizvodnje
04.07.2011 22:30
Čas branja: 4 min

Direktor podjetja Žiga Bricelj izkušnje iz panoge prenaša na svoje sodelavce, ki jih uči pravilnega in kakovostnega dela z orodjem, ki ga uporabljajo pri servisu in izdelavi plovil. Sočasno so v podjetju začeli tudi dodatna usposabljanja, kot je izpit za viličarja.

žiga bricelj
Lastnik Žiga Bricelj pri poslu sodeluje tudi z zunanjimi izvajalci.

Družbo Modra pomoč za proizvodnjo in servis plovil je maja 2009 ustanovil lastnik in direktor podjetja Žiga Bricelj. Posel je začel sam, do zdaj pa je zaposlil še štiri sodelavce. Če se bo povpraševanje po delu še povečevalo, bo letos zaposlil še enega ali dva sodelavca.

Letos želijo podvojiti prihodke

Lanske prihodke podjetja, bilo jih je okoli sto tisoč evrov, bodo letos poskušali več kot podvojiti, na okoli 250 tisoč evrov. V prihodnosti namerava podjetje dodatno posodobiti opremo in kupiti prostore, ki jih zdaj najemajo - tako želijo dolgoročno znižati stroške. Prihodnje leto želijo obdržati kupce.

Zaradi specifičnosti posla iskanje kupcev enako kot pred krizo

graf

Med krizo podjetje nove posle išče enako kot prej, saj zaradi specifičnosti panoge nima velike konkurence. V prihodnje bodo poskušali povečati prepoznavnost podjetja z novo internetno stranjo in oglaševanjem v navtičnih časopisih. Nadaljevali bodo tudi vlaganja v različna orodja, ki jim bodo omogočila lažje in učinkovitejše delo.

Izdelujejo tudi savne

Podjetje zdaj izdeluje plovilo brioni 44 za znanega naročnika Vanga Yachts, sočasno pa servisira plovila, obnavljajo predvsem poliestrske odlitke. Z zunanjimi sodelavci poskrbijo tudi za mizarska dela. Za naročnika Linea Snella izdelujejo poliestrske savne, za KPL in CPL pa predelujejo cevi, iz katerih izdelujejo revizijske jaške za odplake. Izdelujejo tudi dimenzijske silose za shranjevanje krmil.

podjetniški zmagovalec

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.

Preberite tudi:

03.07.2011
30.06.2011
29.06.2011
28.06.2011
27.06.2011
05.07.2011
06.07.2011
07.07.2011
10.07.2011
11.07.2011
FINANCE
Okolje & energija
Iz Jernejevega kanala začeli odstranjevati zapuščena plovila
Okolje & energija
Okolje & energijaSTA Iz Jernejevega kanala začeli odstranjevati zapuščena plovila 5

Delavci VGP Drava Ptuj so začeli odstranjevati zapuščena plovila v Jernejevem kanalu. V prihodnjih dveh tednih bodo predvidoma odstranili 17 plovil neznanih lastnikov, je napovedal direktor direkcije za vode Tomaž Prohinar.

FINANCE
Dražbe
Bi imeli jahto za dobrih 90 tisočakov? Ponudbo lahko oddate do ponedeljka
Dražbe
DražbeUroš Božin Bi imeli jahto za dobrih 90 tisočakov? Ponudbo lahko oddate do ponedeljka

Barka je v solidnem stanju, potrebni pa so določeni vzdrževalni posegi; ti bi po oceni cenilca lahko stali okoli 10 tisoč evrov.

FINANCE
Okolje & energija
Lastniki, odstranite opuščene čolne. Sicer bo odstranitev plačal minister.
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Lastniki, odstranite opuščene čolne. Sicer bo odstranitev plačal minister. 1

Direkcija za vode je objavila javni poziv lastnikom opuščenih plovil v Jernejevem kanalu, da plovila odstranijo. Minister je že dobil prvi predlog, kaj naj še počisti na podoben način.

FINANCE
Kaj se lahko naučimo od lanskih poplav?
PRO
Finance
Finance prPRO Kaj se lahko naučimo od lanskih poplav? (PRO)

Lanske katastrofalne poplave so bile posledica hudourniških voda. V pičlih 12 urah je padla četrtina povprečne letne količine padavin, kot je pade v Pomurju.

FINANCE
Topjob
Sveže talente zadržite z onboardingom
Topjob
TopjobLana Dakić Sveže talente zadržite z onboardingom

Kako uspešno vpeljati novega sodelavca, da vam ne pobegne še pred potekom poskusnega obdobja

Tovarna
Novice
Industrija 4.0 bo dala pospešek vračanju proizvodnje v Evropo
Tovarna leta
NoviceIztok Palčič Industrija 4.0 bo dala pospešek vračanju proizvodnje v Evropo

Proizvodnjo v Evropo izdatneje vračajo podjetja iz tehnološko bolj intenzivnih panog, kažejo izsledki raziskave European Manufacturing Survey

FINANCE
Kaj se lahko naučimo od lanskih poplav?
PRO
Finance
Finance prPRO Kaj se lahko naučimo od lanskih poplav? (PRO)

Lanske katastrofalne poplave so bile posledica hudourniških voda. V pičlih 12 urah je padla četrtina povprečne letne količine padavin, kot je pade v Pomurju.