Članki

Z nagrado za uspešno e-učenje frizerjev odpirajo nemški trg

Digied je prejel medaljo nemškega inštituta za pedagogiko in informatiko za e-učna gradiva za frizerje
03.07.2011 22:30
Čas branja: 4 min

»Naredili smo edinstveno vizualno gradivo za učenje striženja, kjer s pomočjo multimedije ta proces interaktivno kažemo korak po koraku. To potrjuje za našo stroko prestižna medalja nemškega inštituta za pedagogiko in informatiko, ki nam je že odprla vrata k nemškemu in nizozemskemu založniku,« je povedal Žiga Fon, direktor podjetja Digied.

žiga fon
"Naredili smo edinstveno vizualno gradivo za učenje striženja in oblikovanja pričeske," pravi direktor Digieda Žiga Fon.

graf

Podjetje Digied je bilo ustanovljeno konec leta 2008. Posluje v prostorih Ljubljanskega podjetniškega inkubatorja. Ima dva zaposlena in veliko zunanjih sodelavcev. »Razvijamo in uvajamo sisteme in vsebine e-izobraževanja. V spletni učilnici eGradiva.si učitelji z učenci izmenjujejo datoteke, izvajajo predavanja, testirajo znanja učencev, učijo se iz e-učbenikov, ki so multimedijsko podprti z videom, animacijo, simulacijo... Za e-gradiva za frizerje smo pred dobrim tednom dni skupaj s partnerjema družbo Videofon in Laboratorijem za telekomunikacije Fakulteto za elektrotehniko prejeli medaljo odličnosti Comenius EduMedia. To nam odpira vrata v tujino, kamor moramo nujno iti, saj je domači trg zelo majhen. Najdlje smo s pogovori z založnikom iz Amerike, na sami podelitvi nagrade pa smo prvi stik vzpostavili z založnikom iz Nemčije in Nizozemske. Medalje so poleg nas dobila tako velika podjetja kot so Pearson, FWU, Smart, Nintendo Europe,« je povedal Žiga Fon.

podjetniški zmagovalec

Platforma za e-učbenike

»Večino prihodka smo ustvarili z Ministrstvom za šolstvo, saj smo bili pred dvema letoma izbrani na razpisu za e-gradiva. Med drugimi je nastalo e-gradivo za frizerje, ki je prosto dostopno vsem v Sloveniji. S pomočjo sredstev Slovenskega podjetniškega sklada pa smo naredili tudi orodje, s katerim avtorji lahko sami izdelujejo e-učbenike. Poleg trženja tega orodja, izdelujemo prilagojena e-izobraževanja za večja podjetja,« je povedal Žiga Fon.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Manager
Manager Zakaj upravljati trajnostno mobilnost v podjetjih?

Trije največji zaposlovalci v škofjeloški industrijski coni Trata (Knauf Insulation d. o. o., LTH Castings d. o. o. in SIBO G. d. o. o)...

Preberite tudi:

30.06.2011
29.06.2011
28.06.2011
27.06.2011
26.06.2011
03.07.2011
04.07.2011
05.07.2011
06.07.2011
07.07.2011
10.07.2011
FINANCE
IKT
To so najpogostejši glavoboli informatikov
IKT
IKTMiran Varga To so najpogostejši glavoboli informatikov 7

Direktorji informatike se večino časa ubadajo s tem, kako obvladati in zavarovati naraščajočo količino podatkov. So pod pritiskom stalnega nižanja stroškov in vitkega poslovanja. Leto 2018 jim prinaša nekaj novih skrbi, na meniju pa ostajajo tudi vse zimzelene težave.

IZVOZNIKI
Novice
(intervju): Jochen Leonhardt, BVMW: Zavzemamo se za poenostavitev davčnih predpisov
Izvozniki.si
NoviceVanja Tekavec (intervju): Jochen Leonhardt, BVMW: Zavzemamo se za poenostavitev davčnih predpisov

»Naša naloga je, da za vsak zakon ali predpis preverimo, kako bi vplival na prav vsako delovno mesto v podjetju,« je povedal Jochen Leonhardt, član uprave nemškega združenja malih in srednjih podjetij BVMW

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B

FINANCE
Okolje & energija
Okoljski zmagovalec Financ med finalisti na razpisu nemških nagrad
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Okoljski zmagovalec Financ med finalisti na razpisu nemških nagrad

Med tremi finalisti za letošnjo Nagrado nemškega gospodarstva je bil tudi lanski zmagovalec na razpisu okoljskih nagrad Financ velenjsko podjetje Amibit.

IZVOZNIKI
Novice
(intervju) Marjan Batagelj: Od vlade zahtevamo nižje davke!
Izvozniki.si
NoviceMateja Bertoncelj (intervju) Marjan Batagelj: Od vlade zahtevamo nižje davke! 7

V ponedeljek bo klub SBC podpisal sporazum o sodelovanju z nemškimi podjetniki, od slovenske vlade pa zahteval nižje davke

FINANCE
PMM
Občina Logatec z družbo T-2 v nadgradnjo platforme Logatec Supermesto
PRO
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostFinance prPRO Občina Logatec z družbo T-2 v nadgradnjo platforme Logatec Supermesto (PRO)

Platforma bo po besedah župana Berta Menarda služila kot centralno mesto za dostop do informacij in občinskih storitev za zaposlene na občini, občane ter obiskovalce. V prihodnosti nameravajo namreč vanjo dodati še več storitev, ki bodo olajšale komunikacijo z občino in uporabo občinskih storitev prek mobilnih ali spletnih aplikacij.