Članki

Odročnost premagujejo s kakovostno storitvijo

Sava Avto iz Sevnice je lani povečala prodajo za 26, dobiček pa za 46 odstotkov
06.07.2011 22:30
Čas branja: 4 min

Tehnični pregledi in prodaja rezervnih delov sevniški družbi Sava Avto zaradi omejenosti lokalnega trga in odročnosti lokacije niso več omogočali rasti, zato je direktorica Andreja Jamšek zgradila trgovino Interservis, bovling center in bar.

[A] F30DO_jamsek_milan_andreja.1309973903.jpg
"Naše največje bogastvo in najboljša reklama so zadovoljne stranke," kot glavni razlog za dobro poslovanje podjetja Sava Avto navajata zastopnika podjetja Andreja in Milan Jamšek.

Družba Sava Avto je lani dosegla 4,97 milijona evrov prihodkov in 473 tisoč evrov dobička, kar je precej nad predlansko ravnijo. Podjetje je lani dodatno zaposlilo tri delavce, zdaj jih ima 23, in doseglo 44 tisoč evrov dodane vrednosti na zaposlenega.

podjetniški zmagovalec

Lani je direktorica in lastnica Andreja Jamšek poleg vlaganj v nove dejavnosti okrepila tudi oglaševanje, več sredstev pa namenila skrbi za stranke, ki so po besedah sogovornice največje bogastvo in najboljša reklama za podjetje.

graf

V letu 2009 je Sevničanka odrezala vse kupce, pri katerih je obstajala nevarnost, da ne bodo redno plačevali računov, dobrim je stopila naproti z boljšimi pogoji, vse dejavnosti podjetja pa vseskozi spreminja in prilagaja trgu.

Drugo polletje bo slabše

"Zdi se nam, da je recesija prišla v naše kraje z največjo močjo šele letos, kar se kaže v poslovanju drugih podjetij - v gradbeništvu, lesni in tekstilni industriji, predvsem pa v velikih finančnih težavah, ki prinašajo plačilno nedisciplino," poleg vse ostrejšega konkurenčnega boja opaža Jamškova, ki za drugo polovico leta napoveduje upad dobička podjetja.

Odročnost je največja ovira za posel

Največja težava za posel je še vedno okolje, v katerem poslujejo. "Cestne povezave so slabe, kar pomeni, da so dostave blaga redke in pozne. Nimamo optične povezave s telefonom in internetom, zaradi majhnega lokalnega trga pa smo manj zanimivi za dobavitelje. Ker je v Sevnici malo potencialnih volivcev, smo nezanimivi tudi za politike," še dodaja Jamškova.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

Preberite tudi:

05.07.2011
04.07.2011
03.07.2011
30.06.2011
29.06.2011
07.07.2011
10.07.2011
11.07.2011
12.07.2011
13.07.2011
FINANCE
Avto
Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija
Avto
AvtoMiloš Milač Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija

Najdražji in najcenejši avtomobili v Sloveniji, zadnje druži pogon 4x4. Kakšen bo letos avtomobilski posel v Evropi, kako bo nanj vplival brexit. V pismu še o novem konceptnem Infinitiju, rekordih Volkswagna in o minijih z velikim bremenom mase in centimetrov, pa tudi s prepričljivo tehniko - preizkusili smo hibrida in dirkaškega JCW.

FINANCE
Avto
Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi
Avto
AvtoMiloš Milač Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi

Električni teden so zaznamovali novi nissan leaf, celostno zelo dober avto za katerega verjamem, da bo prinesel nov premik na trg električnih avtomobilov. Ponovno sem primerjal dizelski in hibridni BMW, tokrat petici z oznako 520d in 530e, izid je zanimiv. Preverili smo še evropsko prodajo avtov, avtomobilski salon v Detroitu in se poglobili v dva SUV ter dva prava terenca. Res je, niso še izumrli!

FINANCE
Novice
Tukaj so odgovori, kako postati poslovno učinkovita kmetija
FINANCE
Slovenija
Doma čisto prava veselica
Slovenija
SlovenijaMatej Kačič Doma čisto prava veselica 1
FINANCE
Avto
Čas je za najboljše!
Avto
AvtoMiloš Milač Čas je za najboljše!

Teden tekmovalcev in zmagovalcev – objavljamo podroben PRIMA – primerjalni test kar 13 (!) avtomobilov B-razreda, v katerega je ekipa osmih medijev vložila veliko časa in truda. Vrstni red vas bo morda presenetil, vsaj nas je. Potem so tu finalisti PAL – 20 avtomobilov v štirih kategorijah, z opisi, cenami, podrobnostmi, čaka na vas, dragi bralci, da nam pomagate izbrati najboljše. To pa še ni vse, razburljiv teden je prinesel razkritje novega forda focusa, spremljali smo ga v Londonu, kopico novic iz Volkswagna in še marsikaj.

FINANCE
Avto
Praznik bencina, elektrike in (tudi) dizla
Avto
AvtoMiloš Milač Praznik bencina, elektrike in (tudi) dizla 1

Avtomobilska Ženeva nam je ponovno odkrila tančico bližnje avtomobilske prihodnosti, ta je zanimiva, resda predvidljiva, a vseeno viharna

FINANCE
Manager
Zakaj upravljati trajnostno mobilnost v podjetjih?
OGLAS
Manager
ManagerFinance PR Zakaj upravljati trajnostno mobilnost v podjetjih? (OGLAS)

Trije največji zaposlovalci v škofjeloški industrijski coni Trata (Knauf Insulation d. o. o., LTH Castings d. o. o. in SIBO G. d. o. o) so v sodelovanju z Občino Škofja Loka, Razvojno agencijo Sora ter inštitucijami IPoP - Inštitutom za politike prostora, CIPRO Slovenija in CIPRO International, dobro leto in pol spodbujali zaposlene, da na delo pridejo trajnostno, v sklopu projekta Trata 2.1.