Članki

Z umerjanjem merilnih naprav gredo na tuje trge

Podjetje Lotrič, ki se ukvarja z umerjanjem, zaradi novih storitev tudi letos povečuje prihodke, in to za petino
15.06.2011 22:30
Čas branja: 4 min

"Zdaj že preizkušamo novo programsko opremo, ki nam bo omogočila, da bomo postopek umerjanja v celoti izpeljali na sedežu kupčevega podjetja. To nam daje možnost prodora na tuje. Na Hrvaškem in v Makedoniji smo že odprli svoje podjetje, predstavljati smo se začeli na sejmih v Italiji, Nemčiji in na Češkem," je povedal direktor in lastnik družbe Lotrič Marko Lotrič.

lotrič
Marko Lotrič, lastnik in direktor družbe Lotrič, s sodelavci razvija programsko opremo, ki jim bo omogočila prodor v tujino.

Podjetje Lotrič iz Selc pri Železnikih, ki se ukvarja z meritvami, je bilo ustanovljeno leta 1991. Leta 2001 so bili prvo podjetje pri nas, ki je od urada za meroslovje dobilo pooblastilo za overjanje merilnih naprav. Danes ima 36 zaposlenih, ki so lani prihodke z 1,6 milijona evrov povečali na dva milijona evrov. Tudi letos povečujejo prodajo. "Prihodke letos povečujemo za petino, ker smo razvili nove storitve umerjanja. Gre za umerjanje instrumentov oziroma naprav: za merjenje tahografov, časa, zatemnjenosti stekel, zavornega učinka, prevodnosti tekočin in gostote trdih snovi. Trudimo se, da zaokrožujemo našo ponudbo za laboratorije, avtoservisne delavnice in servise za tehnične preglede avtomobilov, tako da lahko dobijo vso ponudbo na enem mestu," je povedal Marko Lotrič.

Za naložbe od 10 do 15 odstotkov prihodka

graf

"Za naložbe letos namenjamo od deset do 15 odstotkov prihodka. Širili bomo poslovne prostore. Drugi del sredstev je namenjen razvoju programske opreme qTree, ki smo jo že začeli preizkušati. Omogočila nam bo, da bomo v celoti izpeljali postopek umerjanja na sedežu kupčevega podjetja oziroma tam, kjer je naprava. To pa pomeni, da bomo lahko delali tudi v tujini. Lani smo se v tujini že začeli predstavljati na sejmih. Cilj je, da najdemo distributerje in druge potrebne povezave. Nova programska oprema bo tudi omogočila, da bo kupec sam lahko sledil, v kateri fazi postopka umerjanja je njegova naprava oziroma orodje. Tako bo lažje načrtoval svoj poslovni proces," pravi Marko Lotrič.

Konferenca za meroslovje in kakovost

"Skrbimo tudi za izobraževanje kupcev. Imamo svoj izobraževalni center, večje stranke izobražujemo v njihovih prostorih. Danes se na Bledu začenja dvodnevna konferenca za meroslovje in kakovost, katere soorganizator je urad za meroslovje. Njen namen je predstaviti meroslovje v industriji in na avtomobilskem področju skozi oči strokovnjakov, ki se dnevno srečujejo s problematiko kakovosti meritev. Predstavljali bomo dobre prakse, novosti na področju zakonodaje ter spodbujali inovativnost," je pojasnil Marko Lotrič.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

Preberite tudi:

14.06.2011
13.06.2011
12.06.2011
09.06.2011
08.06.2011
16.06.2011
16.06.2011
16.06.2011
19.06.2011
20.06.2011
21.06.2011
21.06.2011
22.06.2011
IZVOZNIKI
Novice
Lotrič z meroslovnim parkom nad izzive Industrije 4.0
IZVOZNIKI
Novice
Lotrič z nakupom prostorov Mercatorja postaja največji merilec v regiji
Izvozniki.si
NoviceMateja Bertoncelj Lotrič z nakupom prostorov Mercatorja postaja največji merilec v regiji 2

Lotrič je kupil nove prostore, na Hrvaškem postal solastnik podjetja in ima novi izdelek za merjenje

FINANCE
Manager
Lotrič z novim partnerjem na Hrvaškem in novima izdelkoma
FINANCE
Manager
Zakaj spletne trgovine z lastno stranjo za spremljanje pošiljk prodajo več
PRO
Manager
SPLETNO POSLOVANJE
ManagerFinance prPRO Zakaj spletne trgovine z lastno stranjo za spremljanje pošiljk prodajo več (PRO)

Dostavne službe na svoji spletni strani za sledenje pogosto izpišejo statuse pošiljke tako, da številni kupci ne razumejo dobro, kje je njihova pošiljka. Lastna spletna stran podjetja je zaradi visoke obiskanosti hkrati tudi odlična možnost pospeševanja prodaje.

FINANCE
Manager
Pogovor o družinskem nasledstvu je kot skupinska terapija
Manager
ManagerŠpela Mikuš Pogovor o družinskem nasledstvu je kot skupinska terapija 1

Tako pravi Maja Lotrič, najmlajša od treh odraslih otrok v družinskem podjetju Lotrič Meroslovje, kjer so predlanskim napisali družinsko ustavo

IZVOZNIKI
Novice
S podjetjem v Beljaku imamo boljši vpogled v razmere na trgu in navezanih več osebnih stikov
Izvozniki.si
NoviceRedakcija Izvozniki.si S podjetjem v Beljaku imamo boljši vpogled v razmere na trgu in navezanih več osebnih stikov

Tako v pogovoru pravi Marko Lotrič, ustanovitelj in generalni direktor podjetja Lotrič Meroslovje, o tem, kaj so pridobili z odprtjem podjetja v Avstriji.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.