Članki

Ekološke brunarice prinašajo denar

Samostojna podjetnica Lidija Koren z naložbo v apartmajske hiše v Kampu Koren povečuje prihodek
14.06.2011 22:30
Čas branja: 4 min

"Naložba v ekološko zgrajene apartmajske hiše, ki je vredna 238.400 evrov, se bo povrnila v sedmih letih," pravi samostojna podjetnica Lidija Koren, ki je v okviru Kampa Koren v Kobaridu pred dvema letoma zgradila šest brunaric.

[A] F14DO_koren_bungalovi_xx.1308072803.jpg
Bo sin Jakob šel po stopinjah mame Lidije Koren, ki je z gradnjo apartmajskih hiš v dveh letih prihodek povečala za sto tisoč evrov

Zaradi te naložbe se je lanski prihodek v višini 248 tisoč evrov v primerjavi s predlanskim povečal za skoraj 40 tisoč evrov, v primerjavi z letom 2008 pa za skoraj sto tisoč evrov. Naložbo v ekološke hiše sta v vrednosti 149 tisoč evrov sofinancirala evropski in podjetniški sklad, za preostali znesek pa je Korenova najela dolgoročno posojilo. V ekološko grajenih brunaricah, ki imajo sto kvadratnih metrov bivalne površine, je prostora za šest oseb.

graf

Pričakovana 10-odstotna rast

"Letos imamo v kampu okoli deset odstotkov gostov več kot lani v istem obdobju, skladna z obiskom je tudi pričakovana rast," navaja lastnica Kampa Koren, kjer so lani imeli 16 tisoč gostov. Predlanskim so tudi razširili kamp s teraso v gozdu, ki je primerna predvsem za skupine. Sicer pa ima kamp 70 mest za kampiranje in sprejme do 250 oseb. Zaradi širitve kampa načrtujejo gradnjo novih sanitarij in obnovo starih.

Odkar je kamp bogatejši za apartmajske hiše, je odprt vse leto, v njem pa je zaposlenih pet ljudi. Med gosti prevladujejo Nemci in Nizozemci, čedalje več je Francozov in Skandinavcev, Slovencev pa je okoli osem odstotkov.

Novost so tri- in petdnevni paketi pohodništva v kombinaciji z bivanjem v kampu oziroma brunaricah, ki jih pripravljajo v sodelovanju s Fundacijo miru v Posočju. Gorski kolesarji lahko s pomočjo vodnika odkrivajo skrite gorske poti, v kampu pa so povezani tudi z dvema agencijama, specializiranima za vodne športe in jadralno padalstvo. Značilnost kampa je plezalna stena, na kateri organizirajo tudi vodeno plezanje.

podjetniški zmagovalec

Kamp z 20-letno tradicijo

"Naše konkurenčne prednosti so v tem, da smo znani kot najstarejši kamp na Tolminskem z 20-letno tradicijo. Stalni gosti se vračajo, ker smo zvesti svojim načelom, kot so varčevanje z energijo in ekološka usmerjenost, prijaznost in ustrežljivost ter prilagajanje dopolnilne ponudbe gostom," poudarja Lidija Koren.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Dražbe
Dražbe Občina Piran pripravlja dražbo nepremičnin

Lepa priložnost za zanimivo in varno naložbo

Preberite tudi:

13.06.2011
12.06.2011
09.06.2011
08.06.2011
07.06.2011
15.06.2011
16.06.2011
16.06.2011
16.06.2011
19.06.2011
20.06.2011
21.06.2011
21.06.2011
FINANCE
Finančnik Matjaž Filipič bo s partnerji gradil nov kamp na Gorenjskem
Finance
Tina Petrovčič Finančnik Matjaž Filipič bo s partnerji gradil nov kamp na Gorenjskem

V Radovljici bo zrasel turistični kamp, gradila pa ga bo družba, ki jo lastniško obvladuje Matjaž Filipič, soustanovitelj družbe KF Finance

FINANCE
Turizem: nov register za poenostavljeno poročanje o gostih
Finance
Teja Grapulin Turizem: nov register za poenostavljeno poročanje o gostih 1

Od 1. marca bo mogoče poročati le prek novega sistema

Moje finance
Nakup
Na počitnice na Hrvaško s prikolico? Pazite, ni poceni!   
Moje finance
Pameten nakupMaja Virant Na počitnice na Hrvaško s prikolico? Pazite, ni poceni!   

Rok bo že tretje leto poletni dopust preživ­ljal v počitniški prikolici v istrskem kampu. Nad takšnim dopustovanjem je navdušen, njegova otroka sta lahko vse poletje na morju, počitniške dneve preživljajo na prostem, živijo v naravi. A takšen dopust ni prav poceni. Roka stane dobre štiri tisočake na sezono.

FINANCE
Za koliko bo letos dražji dopust na Hrvaškem?
Finance
Tina Petrovčič Za koliko bo letos dražji dopust na Hrvaškem? 6

Preverili smo, katere podražitve vas čakajo letos na Hrvaškem

FINANCE
Članki
(reportaža) Kako uspe nekaterim Vipavcem privabiti turiste, če nimajo niti spletne strani
Finance
FinanceAna Turk (reportaža) Kako uspe nekaterim Vipavcem privabiti turiste, če nimajo niti spletne strani 2

Preverili smo, koliko turistov je vipavsko občino obiskalo to poletje, ko je za njihovo promocijo med drugim poskrbel Lonely Planet; uvrstil jih je med top 10 svetovnih destinacij.

AGROBIZ
Novice
S priročnikom do večjega deleža ekoloških živil v gastronomiji
Agrobiznis
NoviceSTA S priročnikom do večjega deleža ekoloških živil v gastronomiji

V Sloveniji je le 15 gostincev certificiranih, da ponujajo tudi ekološke jedi. Da bi to spremenili, so na mariborski fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede (FKBV) izdelali priročnik za gostince z navodili, kako do zaupanja vredne ekološke ponudbe v gastronomiji. "Tudi hitra prehrana je lahko ekološka," je povedala Martina Bavec s FKBV.

FINANCE
Manager
Zakaj spletne trgovine z lastno stranjo za spremljanje pošiljk prodajo več
PRO
Manager
SPLETNO POSLOVANJE
ManagerFinance prPRO Zakaj spletne trgovine z lastno stranjo za spremljanje pošiljk prodajo več (PRO)

Dostavne službe na svoji spletni strani za sledenje pogosto izpišejo statuse pošiljke tako, da številni kupci ne razumejo dobro, kje je njihova pošiljka. Lastna spletna stran podjetja je zaradi visoke obiskanosti hkrati tudi odlična možnost pospeševanja prodaje.