Članki

Ob vstopu Hrvaške v EU si manejo roke

Sevniški proizvajalec notranje opreme Stilles vstop Hrvaške v Evropsko unijo vidi kot priložnost za rast na Balkanu
12.06.2011 22:30
Čas branja: 4 min

Podjetje Stilles na podlagi 66-letne tradicije proizvodnje stilnega pohištva pridobiva posle v luksuznih hotelskih verigah, kot so Hilton, Kempinski in Ritz Carlton. V krizi želijo okrepiti salonsko prodajo, zato odpirajo nove prodajalne, prek poslovnih partnerjev pa želijo poleg Balkana pokrivati tudi zahodne trge.

teraž
"Vstop Hrvaške v EU bo gotovo odseval v večjem številu naložbenih projektov, to pa je priložnost za še večjo prodajo našega pohištva na hrvaškem trgu," pravi direktor družbe Stilles Štefan Teraž.

Sevniška družba Stilles, od lani v lasti podjetja AFP Dobova, ki je v Stillesu videlo potencial, kljub vse večjemu osredotočanju na manjše kupce največji delež prihodkov ustvari z opremljanjem hotelov višje kategorije. Sodelujejo z uglednimi hotelskimi verigami, kot so Ritz Carlton, Kempinski in Hilton, delujejo pa na Balkanu, v Rusiji, zahodni Evropi, ZDA in Mehiki.

Več kot 75 odstotkov prihodkov ustvarijo na tujih trgih, večinoma evropskih.

"V soseščini je za nas pomemben hrvaški trg, kjer lahko velikokrat pokažemo vse svoje znanje, od projektiranja do izdelave in montaže celotne opreme. Uspešna pogajanja Hrvaške za vstop v Evropsko unijo so za nas razveseljiva novica. Vstop v EU bo gotovo odseval v večjem številu naložbenih projektov, to pa je priložnost za še večjo prodajo našega pohištva na hrvaškem trgu. Prav tako to verjetno pomeni konec zapletov na meji in lažji prehod delovne sile. Ob vsem tem si obetamo rast prihodkov," pravi direktor Stillesa Štefan Teraž. Letos so na novo zaposlili deset delavcev različnih profilov in stopenj izobrazbe.

"Izkušnje pri delu s končnimi kupci so zelo pomembne in so glavno vodilo za prilagajanje ponudbe potrebam in željam kupcev. Pospešen razvoj na vseh področjih temelji na 66-letni tradiciji, nadgrajeni z novimi prijemi, sodobno tehnologijo in novim znanjem," razloge za pridobivanje poslov nekaterih luksuznih hotelskih verig razkriva Teraž.

podjetniški zmagovalec

Nov salon v Ljubljani

Te dni v Ljubljani odpirajo nov prodajni salon, kmalu želijo preurediti tudi salon v Sevnici. Na tujih trgih imajo odprte salone v sodelovanju z dolgoletnimi poslovnimi partnerji. Teraž je prepričan, da je pogoj za uspešno poslovanje v tujini zanesljiv partner, in kot primer dobre prakse navaja dva salona v Zagrebu in enega v Skopju. Drugi saloni se niso izkazali za tako uspešne. Nove poslovne partnerje iščejo predvsem v glavnih mestih držav nekdanje Jugoslavije in Dalmaciji. Z avstrijskimi partnerji se pogovarjajo o odprtju salona na avstrijskem trgu.

V prihodnjih letih nameravajo z novimi saloni okrepiti delež prodaje manjšim kupcem - želijo ga povečati na 50 odstotkov. "Če smo sposobni opremiti hotel najvišje kakovosti s 500 sobami, smo gotovo zmožni zadovoljiti tudi želje manjših kupcev. Za to imamo potrebne arhitekte, inženirje, tehnike in mizarje," pravi Teraž. V zadnjem času so klasičnemu stilnemu pohištvu dodali linije tako imenovane moderne klasike s programom Memento.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

Preberite tudi:

09.06.2011
08.06.2011
07.06.2011
06.06.2011
05.06.2011
13.06.2011
13.06.2011
14.06.2011
15.06.2011
16.06.2011
16.06.2011
16.06.2011
19.06.2011
IZVOZNIKI
Novice
Stilles Sevnica se bo s svojimi izdelki že sedemnajsto leto zapored predstavil v Milanu
Izvozniki.si
NoviceAleš Ogorevc Stilles Sevnica se bo s svojimi izdelki že sedemnajsto leto zapored predstavil v Milanu

S svojimi izdelki se bo predstavljal na enem največjih sejmov pohištva na svetu, znan pod imenom 'Salone Internazionale del Mobile Milano'

FINANCE
Manager
Zakaj upravljati trajnostno mobilnost v podjetjih?
OGLAS
Manager
ManagerFinance PR Zakaj upravljati trajnostno mobilnost v podjetjih? (OGLAS)

Trije največji zaposlovalci v škofjeloški industrijski coni Trata (Knauf Insulation d. o. o., LTH Castings d. o. o. in SIBO G. d. o. o) so v sodelovanju z Občino Škofja Loka, Razvojno agencijo Sora ter inštitucijami IPoP - Inštitutom za politike prostora, CIPRO Slovenija in CIPRO International, dobro leto in pol spodbujali zaposlene, da na delo pridejo trajnostno, v sklopu projekta Trata 2.1.

IZVOZNIKI
Novice
Sevničanom uspel veliki met: v Gruziji bodo opremljali šestzvezdični Marriott Luxury
Izvozniki.si
NoviceMateja Bertoncelj Sevničanom uspel veliki met: v Gruziji bodo opremljali šestzvezdični Marriott Luxury 5

Stilles prišel do največjega in najzahtevnejšega posla v zgodovini podjetja

IZVOZNIKI
Novice
Opremljajo luksuzne hotele, a zaradi krize v turizmu bi radi predstavili novo skupino izdelkov
Izvozniki.si
NoviceMateja Bertoncelj Opremljajo luksuzne hotele, a zaradi krize v turizmu bi radi predstavili novo skupino izdelkov

Stilles ima naročil dovolj do jeseni, potem pričakujejo težave; za razvojno prestrukturiranje v izdelavo kompozitnih plošč iz recikliranih materialov bi pomoč države