Članki

Ko strast prinaša več kot le rast

V stranke usmerjeno poslovanje je po mnenju Katarine Venturini glavni razlog za uspeh njene plesne šole Plesna zvezda
09.06.2011 22:30
Čas branja: 5 min

Recept za uspešno podjetniško kariero je po mnenju Katarine Venturini preprost: trdo delo, strast, dobra ekipa ter zadovoljne stranke. Priznava pa, da podjetniku na poti ni postlano z rožicami.

katraian venturini
Večkratna državna, evropska in svetovna prvakinja v latinskoameriških in standardnih plesih Katarina Venturini je pred tremi leti odšla v podjetniške vode, kjer njeni uspehi ne zaostajajo za dosežki v športni karieri.

Plesno šolo Plesna zvezda je večkratna državna, evropska in svetovna prvakinja v latinskoameriških in standardnih plesih Katarina Venturini odprla jeseni 2008, torej prav pred začetkom gospodarske krize. Pričela je s štirimi honorarno zaposlenimi, danes v prostorih Millenium centra v ljubljanskem BTC honorarno zaposluje že osem ljudi.

V prvem letu delovanja so strankam ponujali rekreativne programe pilatesa in aerobike ter šolo plesa, zadnje dve leti pa vse več energije usmerjajo v delo z mladimi. Ponudbo so namreč razširili še na otroške tečaje, ki so jim dodali poletne tabore in šole. "Danes s svojimi storitvami skrbimo za vse generacije," poudarja Venturinijeva.

Plesni tečaji danes pomenijo 63 odstotkov prihodkov podjetja Plesna zvezda, velneški programi 16, otroški pa 21 odstotkov. Prav pri zadnjem podjetje tudi pričakuje največjo rast. Prihodke vsako leto povečajo za slabih 30 odstotkov, takšne rezultate pričakujejo tudi za letos. Prvo leto so našteli slabih šest tisoč obiskov, medtem ko za letos predvidevajo, da jih bo obiskalo 12 tisoč ljudi.

Ko v vodi plavajo krokodili

"Bila sem zelo naivna," svoje podjetniške začetke opisuje danes. "Šla sem po svoji poti, nisem razmišljala o krizi, kaj se bo zgodilo, če mi ne uspe. Danes vidim, da sem skočila v vodo, nisem pa se zavedala, da so v njej krokodili. Bila sem prepričana, da ne more biti drugače, kot da sem uspešna." Zelo podjetniško razmišljanje, posledica dolgoletnega staža v vrhunskem športu?

"Mogoče, res ne bi vedela. Kot športnica sem bila navajena veliko delati, vedno grem prek sebe, vedno delam 'na rezervah'. Postavljam si cilje, jih dosegam. Uresničujem svoje ideje, sanje."

Dela, kot čuti

graf

"Ko sem začela posel, sem se seveda spraševala, kako in kaj. Naj posnemam primere dobre prakse, s katerimi sem se srečala v življenju? Ali naj delam tako, kot želim in čutim. Odločila sem se za zadnje in prav to bi poudarila kot dodano vrednost šole. Ali je bila pot, ki sem jo izbrala, pravilna?

Čas bo pokazal, vendar mislim, da so že prva leta poslovanja dokazala, da je začrtana smer odlična," svojo podjetniško filozofijo opisuje večkratna državna, svetovna in evropska prvakinja Katarina Venturini.

Zaposleni in učenci. Saj ni tako zapleteno

Poleg dejstva, da Venturinijevi delo pomeni strast, kreativnost, med razloge za uspeh prišteva še svoje zaposlene ter odnos do učencev.

"Prvo leto sem imela veliko težav z zaposlenimi. Fluktuacija je bila velika, kar me je, no, šokiralo. Vendar sem se veliko naučila in že zadnji dve leti veliko vlagam v ustvarjanje ekipnega duha. Da moji zaposleni vedo, da na njih stoji podjetje in da lahko le s skupnim delom in pozitivno energijo ustvarjamo, delamo tako dobro tudi v prihodnje. Moji sodelavci so stebri mojega podjetja, od receptorke do najboljše učiteljice. Vsi so pomembni!"

podjetniški zmagovalec

Poslovanje, usmerjeno v stranke

"Naša filozofija je osebni kontakt, osebni odnos. Da vsi vemo, kakšne barve oči ima prav vsak od naših učencev, kakšne so njegove ali njene posebnosti, kateri ples mu gre ali ne gre. Če nekdo manjka na tečaju, vemo, zakaj manjka. Vse več učencev kar na plesnih tečajih in z nami praznuje rojstne dneve. In prav to sem vedno želela. Imam sodelavce in stranke, ki so zadovoljni in srečni. To je moj recept za uspeh."

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

Preberite tudi:

08.06.2011
07.06.2011
06.06.2011
05.06.2011
02.06.2011
12.06.2011
12.06.2011
13.06.2011
13.06.2011
14.06.2011
15.06.2011
16.06.2011
16.06.2011
16.06.2011
Moje finance
Razno
Na pomoč! Kako se znebiti plesni v stanovanju?
Moje finance
RaznoPia Bedene Na pomoč! Kako se znebiti plesni v stanovanju?

Črna plesen je najpogostejša vrsta plesni v slovenskih stanovanjih. Plesen ni samo estetska nadloga, vpliva lahko tudi na zdravje. Kako se je znebimo po korakih in koliko nas bo to stalo?

Moje finance
Razno
Prenaporni urniki so bedarija. kako poiskati čas zase?
Moje finance
RaznoMaja Virant Prenaporni urniki so bedarija. kako poiskati čas zase?

Nenapisano pravilo je, da uspešni delajo preveč. njihov delovnik se pogosto razteza daleč prek »od devetih do petih«, in če k uspešni karieri dodate še družino, prijatelje, rekreacijo in vsakdanje obveznosti, je dneva hitro konec. kako poiskati čas zase, so nam razkrili trije uspešni podjetniki.

FINANCE
Članki
Kam z otrokom, ker jutri stavkajo vzgojitelji in učitelji?
Finance
FinanceAna Turk Kam z otrokom, ker jutri stavkajo vzgojitelji in učitelji? 4

Kaj je prav in kaj narobe pred jutrišnjo stavko vzgojiteljev in učiteljev? Ministrstvo trdi, da morajo biti vrtci in šole odprti, sindikat pravi, da to ne drži.

FINANCE
Manager
Zakaj upravljati trajnostno mobilnost v podjetjih?
OGLAS
Manager
ManagerFinance PR Zakaj upravljati trajnostno mobilnost v podjetjih? (OGLAS)

Trije največji zaposlovalci v škofjeloški industrijski coni Trata (Knauf Insulation d. o. o., LTH Castings d. o. o. in SIBO G. d. o. o) so v sodelovanju z Občino Škofja Loka, Razvojno agencijo Sora ter inštitucijami IPoP - Inštitutom za politike prostora, CIPRO Slovenija in CIPRO International, dobro leto in pol spodbujali zaposlene, da na delo pridejo trajnostno, v sklopu projekta Trata 2.1.

FINANCE
Manager
Glavoboli ob izbiri šole za otroka v Južni Afriki
FINANCE
Kako pospešiti podjetništvo
Finance
Rok Pikon Kako pospešiti podjetništvo 3

Koliko podjetnikov se skriva med nami in ne odkrije svojega talenta ali strasti – le zato, ker je v Sloveniji težko poslovati?

Moje finance
Razno
Ko pride čas …
Moje finance
RaznoMatjaž Nidorfer Ko pride čas … 2

Ljudje na smrtni postelji najbolj obžalujejo to, da v življenju niso imeli dovolj poguma za uresničitev svojih sanj.